131019098
29 Mart 2024, Cuma

ALİAĞA’DA 19 MAYIS ATATÜRK KOŞUSU YAPILDI

17 Mayıs 2016, Salı 06:46

     


19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Aliağa ilçesindeki lise öğrencilerinin yarıştığı '19 Mayıs Atatürk Koşusu' sahil bandındaki güzergahta yapıldı.

Aliağa ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Aliağa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği 19 Mayıs Atatürk Koşusu'na bu yıl 8 liseden 90 öğrenci katıldı. Düzenlenen koşuda birinci olabilmek için ter döken öğrenciler, yarışma sırasında oldukça çekişmeli anlar yaşattılar. Nefes kesen müsabakada, genç erkekler 2000 metrede Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi’nden Recep Tulum Taş birinci, Habaş Lisesi’nden Emrah Polat ikinci, Heydar Aliyev Lisesi’nden Gökhan Duman üçüncü ve 80. Yıl Lisesi’nden Göktuğ Demir dördüncü oldu. Genç kızlar 1200 metrede ise Alp Oğuz Lisesi’nden Buse Ural birinci, Alp Oğuz Lisesi’nden İrem Su Ayaz ikinci, Aliağa Anadolu Lisesi’nden Ayşenur Şahin üçüncü ve Aliağa Anadolu Lisesi’nden Nimet Doğan dördüncü oldu.

Takım sıralamasına göre genç erkeklerde birinciliği Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi, ikinciliği Aliağa Anadolu Lisesi ,üçüncülüğü Habaş Lisesi, dördüncülüğü Alp Oğuz Lisesi alırken; genç kızlar kategorisinde birinciliği Alpoğuz Lisesi, ikinciliği Aliağa Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Heydar Aliyev Lisesi, dördüncülüğü ise 80 Yıl lisesi aldı. Gençlik koşusu yarışlarında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri 18 Mayıs’ta Enka Spor Salonu'nda düzenlenecek törende verilecek.

(NİMET ERGÜN)  







 
Son Eklenen Haberler