131019098
19 Mart 2024, Salı

AKDOĞAN TURNUVASINDA ŞAMPİYON 'RAVAGO'

19 Haziran 2015, Cuma 11:13

     


Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği futbol turnuvası sona erdi. Dört ayrı işyerinde kurulmuş olan 44 takımın katılımıyla 15 Nisan tarihinden bu yana sürmekte olan turnuvanın şampiyonu; Tüpraş Koruma’yı 2-1 yenen Organize Sanayi’de kurulu Ravago oldu.

Tüpraş Sağlık Olsun takımı ile Star Rafinerisi arasında oynanacak olan 3.lük ve 4.cülük maçına Star Rafinerisi çıkmayınca; turnuvanın 3.sü kurallar gereği galip sayılan Tüpraş Sağlık Olsun takımı oldu. 14 Nisan 2015 tarihinde başlayan ve 117 karşılaşmanın oynandığı turnuvaya Petkim, Tüpraş, Ravago ve Star Rafinerisi'den 44 takım katıldı. Turnuvanın en centilmen takımı PAK-MAK olurken, En centilmen oyuncusu Fırtına takımından Nadi Kartal oldu. Turnuvanın en iyi kalecisi ise Ravago takımının kalecisi Enver Güngör oldu. Petkim sahasında oynanan final maçında şampiyonluğu elde eden Ravago takımı kupasını Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay'ın elinden aldı.

OKTAY: SPOR BARIŞ, DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR

Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Ahmet Oktay, Turnuvaya; Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi ve Ravago işyerilenirden katılan 44 takıma teşekkür ederek konuşmasına başladı. Oktay,"Bu sadece rahmetli olan arkadaşımız Ahmet Akdoğan anısına düzenlenmiş bir dostluk ve dayanışma turnuvasıydı. Turnuvayı sonuçlandırdık. Bizim için bu turnuvanın kazananı veya kaybedeni yok. 4 iş yerimizde düzenlediğimiz bu turnuvayı biz kazandık. 44 takımın 44'ü de bizim için şampiyondur. Turnuvayı bize yakışır bir şekilde sonlandırmış olduk. Ravago fabrikamız diğer fabrikalarımıza göre daha yeni örgütlendiğimiz bir işyeri. Diğer işyerleri ile kıyaslanamayacak kadar az çalışanı olsa da, bu turnuvayı Ravago kazandı. Bu nedenle de Ravago'yu ayrıca tebrik ediyorum” diyerek, Bu turnuvanın düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen; Petkim, Tüpraş, Ravago ve Star Rafinerisi yöneticilerine teşekkür etti.

Ahmet Oktay, Turnuvanın finaline Genel Merkez yöneticilerinin de katılımlarını beklediklerini, ama İstanbul 1.Nolu şubede Polimer işyerinde grev uygulaması başlatılması nedeniyle katılamadıklarını da ifade ederek “Merhum Ahmet Akdoğan’ın ailesi de bu gün burada olacaklardı. Turnuvanın açılışta buradalardı. Ama bugün gelemediler. Turnuva töreninin ardından kendilerini evlerinde ziyaret ederek, günün anısına hazırlamış olduğumuz plaketi takdim edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından Şube Başkanı Oktay, turnuvaya katıklarından dolayı; Petkim Genel Müdür Yardımcısı Altay Özgür’e, Tüpraş Emniyet ve Çevre Müdürü Mustafa Gökmen’e, Maçın hakemi Berkant Karakaş’a, en centilmen akım Pak-Bak’a, Turnuvanın Gol Kralı Ravago takımından Ahmet Turgutk’a, en iyi kaleci yine Ravago’dan Mahzuni Uçar’a ve en centilmen oyuncu Fırtına takımından Nadi Kartal’a kupa ve plaketler verildi. Maçın hakemi Berkant Karakaş ise yaptığı konuşmada “Hakemler hep sahada yalnız adamlardır. Bizi bu turnuvada yalnız bırakmayan, centilmence yarışan futbolcularımıza ve takımlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (Şahap Avcı) 







 
Son Eklenen Haberler