131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

'İSMİNİN ALİAĞA OLMASI YETER'

21 Ocak 2017, Cumartesi 07:24

     


Aliağa Spor’a gönül vermiş, 13 yaşından beri tribünde, yeşil- beyaz renkleri olan Aliağa Spor’a destek veren, bir zamanda kulüpte yöneticilik yapan Aliağa Spor Taraftar Derneği başkan yardımcısı İsmail Güven kimse renge takılmasın sonuçta Aliağa’nın isminin geçtiği her yerde bütün halkın futbol takımını desteklemesini istedi.

Kendisinin yıllarca eski Aliağa Spor kulübünde yöneticilik , amigoluk yaptığını bütün branşlarda bulunduğunu ,kulübün tozunu yutmuş birisi olduğunu söyleyen başkan yardımcısı İsmail Güven “Aliağa Spor biliyorsunuz renkleri yeşil ve beyazdı. Futbol takımımız satıldı . Daha sonra Aliağa Gençlik Spor Kulübü kapandı. Kulüp kapandıktan sonra yeni kulüp başkanımız tarafından Aliağa FK altında yeni bir kulüp kuruldu ve yaklaşık geçen yıl kurumundan itibaren bir yıl içinde takım şampiyon olarak bölgesel amatör ligine çıktı. Şu anda Bölgesel Amatör liginde mücadele ediyor .Kulüp olarak güzel şeyler yapılıyor. Bu seneki Aliağa FK takımdaki gelişmeler olumlu. Renklerin yeşil- beyaz veya sarı- siyah olması çok bir şey fark etmiyor .Sonuçta burada Aliağa’nın bir ismi var ,Aliağa spor olması veya Aliağa FK olması hiçbir şeyi değiştirmiyor .Aliağa için, gençlerimiz için olumlu şeyler var .Gençleri kahve köşelerinden diğer alışkanlıklarından ayırıp iyi şeyler yapılıyor” .dedi

“Bütün Kesim Bu Takıma Sahip Çıkmalı “

Aliağa Spor olarak birlik ve berberlik zamanı olduğunu ,rengi ne olursa olsun sonuçta her yerde varız diyen İsmail Güven “Ben resmi olarak kurulmuş olan Aliağa Spor Taraftar Deneği Başkan Yardımcısı olarak tüm Aliağa halkının birlik berberlik ile kenetlenme zamanı olduğunu düşünüyorum .Burada ben tüm Aliağa halkını takıma sahip çıkmasını ve diğer branşlarda da alt yapısını ,yeni kurulan Hentbol takımını ,Basketbol takımını da ve bütün branşlarda da Aliağa’nın ileride ki yıllarda Türkiye ‘de yine adından söz ettireceğinin kanaatindeyim. Bu sene Aliağa FK futbol takımı , ikinci yarıda takıma yapılan takviyelerle 2016 -2017 senesinde takımı inşallah şampiyon olarak göreceğiz. Sanayicisiyle , işadamıyla, esnafıyla bütün kesimin bu takıma sahip çıkması gerekmektedir. Burada Aliağa Spor Taraftar Derneği Başkan Yardımcısı olarak bütün herkese duyurum şudur ; Aliağa Spor olarak birlik ve beraberlik zamanı .Rengin ne olursan olsun sonuçta Aliağa’nın isminin olduğu her yerde varız . Bu haftaki maça ve bundan sonra ki maçlara halkımızın gelmesini camia olarak kenetlenmemiz zamanı ve maçlara bekliyoruz. İnşallah bu sezon sonunda Aliağa Spor FK’i 3. lige çıkartarak hep beraber şampiyonluk turlarını atarız” .dedi.

“ Siyasetçiler Yanlış Bakıyor”

Aliağa Spor FK’nin mükemmel bir kulüp olduğunu ve sahasını yeniden yapmış olan, yönetimini siyasetten arındırmış olduğunu dile getiren Başkan yardımcısı İsmail Güven” Ayrışma olmasın. Siyasi partilere de seslenmek istiyorum: Biliyorsunuz ben senelerce yöneticilik yaptım, kaptanlık yaptım, abilik yaptım, amigoluk yaptım, bütün branşlarda bulundum. Bu kulübün tozunu yutmuş kişiyim. Ben, doğru kim ise, onun yanındayım. Yıllarca Aliağa Spor’a siyaset girmesini hiç istemiyorduk. Ne yazık ki yeşil -beyaz Aliağa Spor kulübü kapanana kadar siyaset ön planda idi ve ne yazık ki, spor arka planda kalmıştı. Lakin ben şunu gördüm, yeni renginde siyasetten arındırılmış tertemiz bir Aliağa Spor Futbol Kulübü olduğunu gördüm .Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar, kulüp başkanı değil. Ama şu anda destek vermek zorunda .Sonuçta seçilerek gelmiş bir başkan ve bu işini yolunu yapmak zorunda, sporuna desteğini göstermek zorunda. Sıfırdan yeni bir takım kurulmuş. Mükemmel bir kulüp ve saha yapmış, yönetimi siyasetten arındırmış. Buna nasıl söz söylüyorlar ben hiç anlamıyorum. Kötü olan taraf şu, siyasetçiler bu duruma yanlış bakıyor. MHP dışındaki partiler, neden futbol takımına hiç destek vermiyor? Sonuçta bu, Serkan Acar’ın takımı değil ki .Aliağa’nın takımıdır. Aliağa İlçe Parti Başkanıysan Sporunda da olacaksın .Nasıl açılışta ,cenazede oluyorsan, maçta da olacaksın. Siyaset ayrımı yapılırsa, Aliağa sporda ,takımda nasıl birlik beraberlik olacak? Belediye başkanımız takım için her şeyi yapıyor ve o kadar güzel destek veriyor ki, görmemek mümkün değil. Sonuç olarak siyaseti bir kenara itsinler ve bu hafta herkes o tribünde yerini alsın. Birlik ve beraberliği tribünde görmek istiyoruz .Aliağa ismini sadece sanayisinde değil, sporunda da herkese gösterelim. “şeklinde konuştu.

“ Petkim Spor Basket Takımına Da Destek Veririz ”

Aliağa ilçesinde sporun çok önemli olduğunu vurgu yapan Güven “ Biliyorsunuz ki Basketbol da Petkim spor var. Şuanda ligde iyi mücadele veriyor, ligde ilk beş arasında . Onlar da bizden destek istedikleri zaman, onlara da her zaman destekleriz, her zaman onların yanında oluruz. Petkim Spor sonuçta Aliağa’nın takımı .Basketin de, bütün branşlarında, burada olması bütün gençleri kahve köşesinden kurtarmamız demektir. Spor güzeldir, tesisin de alt yapısı da olduktan sonra her zaman yükselen bir trend olur. Aliağa’da güzel şeyler yapılıyor ve renge takılmayalım. İnanın ki, bir kulübü çabuk yok edebilirsiniz. Lakin, yok edilen bir kulübü sıfırdan var etmek çok zordur. Bunun örneğini diğer takımlar da yıllarca çok yaşadı. Amatörden çıkamadılar. Bu yüzden renge takılmadan bütün herkes destek versinler. Sonuçta takım , Aliağa Spor bütün taraftarları organize olmuş durumda. Biliyorsunuz, kaç yıl oldu ligden düşeli ve bu yüzden başarıya hasretiz. İnşallah bu senenin sonunda şampiyon oluruz. Ümidimiz var. Ödemiş’te ilk maçımızı 1-0 kazandık ve bütün futbolcularımız kendilerinden çok emin. Destek verilirse, Aliağa FK futbol takımı inşallah daha da iyi günlere gidecektir. “ şeklinde konuşmasını bitirdi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler