131019098
19 Mart 2024, Salı

ALİAĞA FK SEZONU AÇTI

22 Eylül 2015, Salı 10:55

     


Bu yıl Süper Amatör Ligi İzmir Grubu’nda mücadele edecek olan Aliağa FK, gerçekleştirdiği sezon açılışı ile 2015-2016 futbol sezonuna ‘merhaba’ dedi.

Aliağa Şehir Stadında gerçekleştirilen açılış programı; Aliağa Masterleri ile birlikte Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da forma giydiği gösteri maçıyla futbol şölenine dönüştü. Yeniden yapılanmaya giderek yeni sezona oldukça iddialı bir şekilde hazırlanan Aliağa FK, 3 Ekimde başlayacak olan lig öncesi taraftarı ile buluştu. Sezon açılış programı Aliağa Belediye Master takımı ile Aliağa Master takımının gösteri maçı ile başladı. 25’er dakikadan iki devre halinde oynanan gösteri maçına 20 Numaralı formasıyla çıkan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, etkili bir oyun sergilemesine rağmen gol atamadı. Forma giydiği takımda forvet olarak görev alan Başkan Acar, tribünlerden gelen ‘Başkan Gol Gol Gol’ tezahüratlarına ise alkışla karşılık verdi. Tribünlerden bol bol alkış alan Başkan Serkan Acar, karşılaşmanın 2. yarısında yerini Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Akış’a bıraktı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada Başkan Acar’ın kaptanlık pazubandını taktığı takım, 3-2’lik skorla sahadan galip ayrıldı. Aliağa Belediye Master takımı’nın gollerini; Zeki Uyar, Yusuf Küçükakyüz ve Bilal Özkurt atarken, Aliağa Master takımının gollerini Hüseyin Gültekin ve Zeki Küçükakyüz kaydetti. Master takımlarının oynadığı gösteri maçının ardından Aliağa FK, hazırlık maçında Bal ligi ekiplerinden Didim Belediyespor ile karşılaştı. 90 dakika boyunca tribünlerin desteğini arkasına alan Aliağa FK, yakaladığı net pozisyonlardan yararlanamayınca maç 0-0 sona erdi. Son dakikaya kadar temponun hiç düşmediği maçı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tribünden büyük bir heyecan ile izledi. Aliağa FK, beraberliğe razı olmasına karşın sahaya yansıttığı etkili futbolla yeni sezon için umut vaat etti.

ŞENTÜRK: BU TAKIM ALİAĞA’NIN TAKIMIDIR

Aliağa FK’yı profesyonel liglerde mücadele eden bir takım haline getirmek istediklerini belirten Aliağa FK Antrenörü Serkan Şentürk, “Aliağa FK bir proje takımıdır. Amacımız bünyemizdeki futbolcuları iyi bir şekilde yetiştirerek profesyonel takımlara kazandırmak. Aliağa’yı iyi mücadele eden ve üst liglere oynayan bir takım haline getirmek istiyoruz. Bunu da Aliağalıların ve Aliağa’daki taraftar gruplarının destekleri sayesinde başarabileceğimize inanıyorum. Çünkü bu takım Aliağa’nın takımıdır. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Açılış günümüzde master takımları 25’er dakikadan iki devreli bir maç yaptı. Masterlerden sonra da A takımımız Bal Liginin iddialı takımlarından Didim Belediyespor ile hazırlık maçı gerçekleştirdik. Maç golsüz sona erdi. Didim üst liglerde oynayan iyi bir takım. Ama bizde iyi mücadele eden bir takımız. Net pozisyonlardan yararlanabilseydik skor çok daha farklı olabilirdi. Lig başladıktan sonra maç oynadıkça formumuz daha iyi bir düzeye çıkacak. Ligimiz 3 Ekimde başlayacak ve ilk maçımız Bornova Belediyespor ile olacak. Tüm Aliağalıları, tüm taraftarları maçlarımıza bekliyoruz. Taraftarımızın desteği arkamızda olduğu müddetçe tüm maçlarımıza ayrı bir motivasyon ile çıkacağız” diyerek, açılış programında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür etti. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler