131019098
29 Mart 2024, Cuma

İKÇÜ’YE DEV SPOR KOMPLEKSİ

22 Aralık 2016, Perşembe 06:16

     


İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve beraberindeki heyet kampüs alanı içinde devam eden projeleri yerinde denetledi.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yasin Yıldız’dan kampüsteki yenileme çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 2016 yılı sonunda açılışı gerçekleştirilecek Spor Kompleksi inşaatını da gezdi. Çalışmaları yerinde inceleyerek inşaatlar hakkında değerlendirme yapan Rektör Prof.Dr.Akhan, yeşil alan düzenlemelerinin de bitmesiyle, kampüs alanının çok daha güzel ve örnek bir görünüme kavuşacağını belirtti.

“2017 yılı sporda İKÇÜ yılı olacak”

Spor Kompleksi hakkında bilgi veren Rektör Prof.Dr.Akhan, “Toplam 8560 metrekarelik dev spor kompleksi, 1500 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu, 900 kişilik yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness salonu , İzmir de ilk boulder (tırmanış) duvarı, sauna, aktivite salonu , soyunma odaları ve birçok spor odasından oluşuyor. 2017 yılı, altyapı çalışmaları sona yaklaşan spor alanında İKÇÜ’nün adını başarılarla söz ettireceği bir yıl olacak.” dedi.

“4200 kişilik stadyum müjdesi”

Spor kompleksinin hizmete açılmasının ardından 2017 yılında Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın kontrolünde stadyum da yapılacağını müjdeleyen Prof.Dr. Akhan, “ Gençlerimizin her türlü imkândan faydalanacağı bir de stadyum projemiz var. Stadyum 4200 kişi seyirci kapasitesine sahip suni çim futbol sahası olacak şekilde projelendirildi. Buna ek olarak stadyum atletizm sporuna da elverişli 8 kulvar tartan pisti olacak.” diye konuştu.

“Fiziki yapılaşmada kaliteden ödün yok”

Fiziki yapılaşmanın kaliteden ödün verilmeden sürdürüldüğünü kaydeden Rektör Prof.Dr.Akhan, yüksek standartlarda öğretim için ona uygun mekanlar üretilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Akhan, İKÇÜ’lü öğrencilerin sportif faaliyetlerini en kaliteli şartlarda, donanımlı bir salonda sürdürebilecek olmasının mutluluğunu taşıdıklarını söyledi. Prof.Dr. Akhan, “Öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize en kaliteli kampüs yaşam koşullarını yaratmak için büyük çaba harcıyoruz. Daha önce açık spor tesislerimizi hizmete açmıştık. Yeni açılacak komplekste, basketbol ve voleybol başta olmak üzere çeşitli spor dallarındaki maçları ve organizasyonları takip edeceğiz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof.Dr.Akhan’dan Çelebi’nin miniklerine sürpriz ziyaret

Kampüs alanını gezen Rektör Prof.Dr.Akhan’ın son durağı Çelebi Anaokulu oldu. Anaokulu sakini miniklerin boyama dersine misafir olan Prof.Dr.Akhan, yetkililerden binanın fiziki özellikleri hakkında bilgi aldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler