131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BURSASPOR DURMAZLAR: 68 – PETKİMSPOR: 65

24 Eylül 2016, Cumartesi 06:00

     


Antalya'da düzenlenen Federasyon Kupasında C Grubu’nda mücadele eden Petkim Spor, Bursaspor Durmazlar 'a 68-65'lik skorla mağlup oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Federasyon Kupası'nın 1. eleme turunda üçüncü gün maçları tamamlandı. Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Federasyon Kupasında C Grubu’nda mücadele eden Petkim Spor, Bursaspor Durmazlar 'a 68-65'lik skorla mağlup oldu. Petkim Spor henüz oyunun başında yaptığı hatalardan dolayı rakibin çift haneli fark açmasına sebep oldu. Mola ve ara sonrasında oyun olarak da dengeyi yakalasa da mücadelenin ilk yarısını 34-20 geride tamamladı.Üçüncü periyotta Petkim Spor, savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı vermezken, boyalı alanda da Alex Oriakhi’yi iyi kullanarak farkı 3 sayıya indirdi (42-39). Mücadelenin final periyotuna 49-45 geride giren Petkim Spor, Polat, Campbell ve Sercan üçlüsünün basketleriyle 33.dakikada 55-51 öne geçti. Mücadelenin son bölümleri heyecan fırtınası şeklinde geçerken, karşılaşmadan Petkim Spor 68-65 mağlup ayrıldı. Petkim Spor, Federasyon kupasındaki daha önceki karşılaşmalarında, Türk Telekom’u 71-62 mağlup ederken, Afyon Belediyesi’ne 86-61 mağlup olmuştu.

Kadro Sıkıntımız Öne Çıkıyor

Petkim Spor Antrenörü Burak Gören maç sonrası yaptığı basın açıklamasında,“Öncelikle Bursaspor’u tebrik ediyorum. İlk yarıda iyi oynadılar ve öne geçtiler. Biz de 3.periyottan itibaren sert savunmayla boş atışlar bulduk. Ancak yüzdesiz attık. İkinci yarıdaki sert savunmamız ve tempo bulmamızla maç içerisine girdik. Kazanabilirdik de kaybettik. Burada Federasyon Kupasında maçlar ilerledikçe kadro sıkıntımız da ortaya çıkıyor. İki oyuncumuz buraya gelemedi Üçüncü günde yorgunluklar da ön plana çıktı. Buna rağmen ikinci yarıdaki sertlikten memnunum. Bize referans olacak bir maç oynadık. Tekrardan rakibimizi kutluyorum.”dedi.

(ERKUT SERT) 







 
Son Eklenen Haberler