131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ALİAĞA'DA FUTBOL AYAĞA KALKIYOR

25 Şubat 2015, Çarşamba 15:42

     


Aliağa Galatasaray Futbol Okulu, çeşitli yaş gruplarında öğrencilere spor eğitimi vermeye devam ediyor.

Aliağa Galatasaray Futbol Okulu Antrenörü Serkan Ençetin yönetiminde, Aliağa Belediyesi Halı Sahası'nda yapılan 2007-2008 doğumlu öğrencilerin antrenmanı sonrasında konuşan Aliağa Galatasaray Futbol Okulu Başkanı Korel Çetin, '' Galatasaray gibi büyük bir camianın parçası olarak Aliağa'da hizmet vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayım'' dedi.

KOREL ÇETİN, ''ÇOCUKLARIN SORUNLARINA AİLELERLE BİRLİKTE ÇÖZÜM ARIYORUZ''

Aliağa'nın kültür çeşitliliği konusunda zengin bir ilçe olduğunun altını çizen Çetin, çocukların erken yaşlarda aynı ortamı paylaşmasının ileriki yaşamlarında çocuklara faydalı olacağını belirterek 'Çocuklar Bizim Geleceğimizdir' sloganı ile yola çıktık. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bir şekilde okul dışında sosyal aktiviteler ile büyütmeliyiz ve bunu çok erken yaşlara indirmeliyiz'' dedi.

''AMACIMIZ SADECE FUTBOLU ÖĞRETMEK DEĞİL''

Çetin konuşmasının devamında şunları kaydetti, ''Herkes futbolcu olacak diye bir şey yok ama spor yapmanın ve bir kulübe bağlı olmanın sağladığı faydalar çok büyük. Şu an kulübümüzde 2009 doğumlu miniklerden 1996 doğumlu gençlere kadar 120 sporcu yer alıyor. Konuyu sadece futbol olarak görmüyoruz, ailelerle çocukların kendi yaşlarına göre yaşadıkları ya da yaşabilecekleri sorunlar dahilinde de ilişki içindeyiz''

Ayrıca, yaşları 9-17 arasında değişen 25 öğrenci ile birlikte 2 Şubat'ta Galatasaray Futbol Okulları Merkezi tarafından Antalya'da düzenlenen kış kampına katıldıklarını söyleyen Çetin,'' 3 gün süren kamp dönemimizde beğenilen 2005 doğumlu Berke Eroğlu ve 2006 doğumlu Alihan Çırak önümüzdeki Nisan ayı içerisinde Galatasaray Florya Tesisleri'ne davet edilecek'' dedi.

''GENÇLERİN SEKTÖRE KAZANILMASI YOLUNDA İKİNCİ ADIMI ATTIK''

Aliağa Galatasaray Futbol Okulu'na ilâve olarak sadece kendi futbol okulumuzda kayıtlı oyuncularımızın oynayabileceği bir kulüp olarak 2014 yılı Kasım ayında Aliağa Aslangücü Spor Kulübü'nü kurarak gençlerin sektöre kazanılması yolunda ikinci önemli adımı attıklarının önemine dikkat çekti. Çetin sözlerini, ''Verdikleri desteklerden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar'a ve Aliağa Spor Tesisleri Müdürü Bilal Özkurt'a teşekkür ederim'' diyerek noktaladı.

SERKAN ENÇETİN, ''ÖĞRENCİLERE FUTBOLDAN ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMAYI ÖĞRETİYORUZ''

Aliağa Galatasaray Futbol Okulu UEFA B Antrenörü Serkan Ençetin, ilk etapta öğrencilere topluma faydalı, iyi bir ahlâk sahibi olmayı, aile ve toplum yapısını, birlikte hareket edebilme, yardımlaşma ve takım ruhunu daha sonra ise yetenekleri doğrultusunda futbol öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ençetin, '' 1996-2009 yılları arasında doğumlu 120 öğrencimize eğitim veriyoruz. Eğitimlerimizi küçük yaş gruplarında cumartesi ve pazar Aliağa Belediyesi Halı Sahası'nda, büyük yaş gruplarında ise hafta içi akşam Viking ve TOKİ sahalarında gerçekleştiriyoruz''

''TÜRKİYE FUTBOLUNA FAYDALI SPORCULAR YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Ençetin, Aliağa Aslangücü Spor Kulübü hakkında ise şunları kaydetti; '' Aliağa'da oluşan futbol boşluğunu doldurmaya çalıştık, buradaki sporcularımız için hedefimiz önce İzmir için daha sonra Türkiye futbolu için başarılı hizmetler sunabilecek sporcular yetiştirmek. Aliağa Aslangücü Spor Kulübü'nde şu an U-11 (2004-2005), U-16 (1999-2000) yaş gruplarına eğitim vermekteyiz. 24 Mart 2015 itibariyle U-19 (1996-1997) yaş grubuna ait sporculara eğitim vereceğiz. Nisan ayı içerisinde de 2002 ve 2003 yılı doğumlu öğrencilere eğitim verebilmek için U-12 ve U-13 grubunu açmayı plânlıyoruz'' dedi.

Ençetin, '' Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü’nden 3 futbolcuyu, Aliağa Aslangücü Spor Kulübü U-19 yaş grubuna kazandırdıklarını ifade ederek, bu aşamada kendilerine yardımcı olan Aliağa Spor Tesisleri Müdürü Bilal Özkurt'a teşekkür etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler