131019098
23 Nisan 2024, Salı

YELKEN SPORLARI DALINDA ALİAĞA’NIN GURURU OLDU

26 Nisan 2014, Cumartesi 15:08

     


3 seneden beri yelken sporları yapan ve şimdiye kadar beş madalya kazanan Göktuğ Üşümüş daha yeni olmasına rağmen başarıya doymuyor. Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10. Sınıf sayısal bölümü öğrencisi Göktuğ Üşümüş, yelken sporları dalında Aliağa’nın gururu oldu.
Göktuğ Üşümüş gazetemize yaptığı konuşmada , sürekli çalıştığı ve yelken sporunu severek yaptığı için başarılar elde ettiğini belirtti. Neden yelken sporunu tercih ettiğimi soracak olursanız diyen Üşümüş, “Yelken sporu, denizdeyken tek başınıza olduğunuz için özgür karar verme yetinizi geliştiriyor ve doğanın oluşturduğu zorluklara mücadele etmek hoşuma gidiyor ve ayrıyaten çocukluğumdan beri denize karşı bağımlılığım var ve babamın da denizci olması bu spor dalını tercih etmemde büyük etkisi oldu.
Her şeyin iyi, güzel olduğunu ifade eden Üşümüş, Aliağa’da spora ve sporculara yeteri kadar önem ve destek verilmediğini söyledi. Aliağa’da yelken sporuna yönelik hiçbir destek olmadığını ve özellikle son iki yarışına, kulüpten bağımsız olarak, ailesinin götürmesi gerektiğini vurgulayan Üşümüş, bunun asıl sebebinin kulüpteki anlaşmazlıklar ve maddi sıkıntılardan kaynaklandığını belirtti. Üşümüş, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yelken sporculuğunda , spor yaptığımız malzemeler çok önemli ama bizde malzeme eksikliği çok büyük ve bu eksikliğin bizi daha iyi yerlere gelmemizi engellediği kesindir” dedi.







 
Son Eklenen Haberler