131019098
19 Nisan 2024, Cuma

HELVACI'DA BAŞPEHLİVAN MEHMET YEŞİL YEŞİL

26 Nisan 2016, Salı 06:50

     


Aliağa Belediyesi ile Helvacı Spor Kulübü tarafından düzenlenen 13. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 32 başpehlivan ve 30 başaltı pehlivanın katılımıyla gerçekleştirildi.

İki yıl aradan sonra tekrar düzenlenen 13. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri, Pazar günü Helvacı Futbol Sahası'nda gerçekleştirildi. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 32 başpehlivan ve 30 başaltı pehlivan er meydanında kıspet giydi. 11 kategoride düzenlenen yağlı güreşlerde Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Serhat Gökmen, Abdullah Güngör, Serhat Balcı ve Süleyman Aykırı gibi Türkiye'nin tanınmış başpehlivanları izleyenlere büyük heyecan yaşattı.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ

Aliağa Belediyesi’nin iki yıl aradan sonra bu yıl 13'üncüsünü düzenlediği Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yağlı Güreşleri, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi İrfan Aras ile Aliağa Belediye Meclis Üyeleri de izledi. Helvacı Mimar Sinan Camii İmamı Nurettin Tosun tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından başlayan Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

GÜREŞ AĞASI ABDURRAHİM AYDEMİR

Güreş müsabakaları öncesi Helvacı Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi de kısa bir halk oyunları gösterisi sundu. Belediye Başkanı Serkan Acar, gösterinin ardından Halk Oyunları Ekibi’ni çeyrek altınla ödüllendirdi. Türkiye’nin en genç cazgırlarından Şerif Ali Esen’in sunduğu yağlı güreşler Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş kategorilerinde gerçekleştirildi. Helvacı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde güreş ağalığı seçimi de yapıldı. Açık attırmada koça 10 bin lira veren Abdürrahim Aydemir güreş ağası oldu.

HELVACI YAĞLI GÜREŞLERİ’NİN BAŞPEHLİVANI MEHMET YEŞİL YEŞİL

Helvacı Yağlı Güreşleri’ne katılan 32 Başpehlivan güreş öncesinde Türk Bayrağı açarak er meydanını turladı. Güreşlerin final müsabakasında Mehmet Yeşil Yeşil ile Serhat Gökmen karşılaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi adına güreşen ünlü Pehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, finalde Manavgat Belediyesi adına güreşen, ‘Örümcek Adam ’ lakaplı Serhat Gökmen’i mağlup etti. 13. Helvacı Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı olan Mehmet Yeşil Yeşil’e birincilik kupasını ve madalyasını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti. Helvacı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Doğru da Geleneksel Helvacı Yağlı Güreşleri’ne katkılarından dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür plaketi verdi.

BAŞALTI ŞAMPİYONU ŞAHİN BİNİCİ

Başaltı Final Müsabakasında ise Şahin Binici ve Hüseyin Kalaycı karşılaştı, Şahin Binici Helvacı Yağlı Güreşlerinin Başaltı Şampiyonu oldu. Müsabakalarda dereceye giren diğer pehlivanlar ise: Baran Ergin (Minik 1), Ahmet Osman Keser (Minik 2), Süleyman Coşkun (Teşvik 1), Yağız Akdemir (Teşvik 2 ), Sinan Yıldız (Tozkoparan), Emre Ayyıldız (Ayak), Selçuk Kılıçaslan (Deste Küçük), Enes Akşehirlioğlu (Deste Büyük), Erhan Yılmaz (Küçük Orta Küçük), Yiğit Yılmaz (Küçük Orta Büyük) ve Ertuğrul Dağdeviren (Büyük Orta).

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler