131019098
16 Nisan 2024, Salı

300 BİSİKLETÇİ ALİAĞA’YA UĞRADI

27 Eylül 2016, Salı 06:53

     


“UNESCO Dünya Mirası Yolunda” organizasyonu için bir araya gelerek , Selçuk’taki Efes Antik Şehri’nden, Bergama Akropol’e kadar olan 184 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek aşmak için yola çıkan 300’e yakın amatör bisikletçi Aliağa’da mola verdiler .

Bergama ve Selçuk belediyelerinin işbirliğinde gerçekleştirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı da (İZKA) destek verdiği "UNESCO Dünya Mirası Yolunda" organizasyonu çerçevesinde 300’e yakın amatör bisikletçiye Efes'ten Bergama'ya kadar olan 184 kilometrelik güzergah için Selçuk'ta Meryemana heykeli önünde Cumartesi günü sabah saatlerinde start verildi. 

Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran iki ilçenin tanınmasını sağlamak, miras olgusuyla ilgili farkındalık sağlamak, bisiklet sporunu geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlenen organizasyonun ilk kilometrelerinde bisikletçilere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da eşlik etti.

Her 20 kilometrede bir 15-20 dakika mola veren grup cumartesi akşamı Karşıyaka Bostanlı Pazar yerine intikal etti. Geceyi burada geçiren bisikletçiler sabahın erken saatlerinde bisikletlerine binerek polis ve jandarma eşliğinde Bergama’ya doğru pedal çevirmeye başladılar.

Pazar günü öğlen saatlerinde Aliağa’ya intikal eden bisiklet grubu, rafineri yolundan Avcı Ramadan Parkı’na gelerek yaklaşık 1 saat mola verdi. Avcı Ramadan’ı gezen bisikletçiler, öğle yemeğini burada yedikten sonra bisikletlerine binerek, yine polis ve jandarma eşliğinde Aliağa’dan Bergama yönüne gittiler.

(NİMET ERGÜN)







 
Son Eklenen Haberler