131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ORYANTİRİNG SPORU ALİAĞA’DA İVME KAZANDI

28 Nisan 2016, Perşembe 06:18

     


Son zamanlarda gerek okul sporlarında, gerekse ülke genelinde ilgi odağı haline gelen ve sevilen oryantiring sporu Alliağa’da da büyük ivme kazandı. Düzenlenen etkinlikler, yarışmalar ve alınan dereceler; oryantiringi Aliağalıların gönlüne yerleştirmiş gösteriyor.

İlk önce tek bir okul derken şimdi Aliağa’da pek çok okulun oryantiring sporcusu var. İşin güzel tarafı, sporcular sadece öğrenci değil. Veliler, öğretmenler ve halk tarafından da yapılmak istenen bir spor haline geldi. Sporcuların katıldıkları federasyon kademe yarışları, okul sporları ve özel yarışlardan kazanmış oldukları kupaların ve madalyaların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. En son TED Aliağa Koleji, Aliağa Gazi Ortaokulu ve TOKİ Ortaokulu katılımı ile oluşan takımlar bu hafta Burhaniye İlçesinde yapılan 5. GÖMEÇ Oryantiring yarışlarında 3 kupa ve 1 madalya kazanarak ilçenin gururu oldular.

“ORYANTİRİNG SPORU”

Küçük büyük herkesin zevkle yaptığı bir doğa sporu olan oryantiring; özel bir harita yardımıyla, önceden saklanmış hedefleri en kısa sürede bulmaya dayalı olarak yapılıyor. Her yaş ve cinsiyet durumuna göre kategorilere ayrılan sporcular, yön bulma, hızlı karar verme, özgüven artırma, muhakeme yapma, taktik geliştirme… gibi pek çok özelliklerini geliştirirken bir yandan da spor yapmış oluyorlar.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler