131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

FUTBOL' DA HERKESİ ŞAŞIRTAN ÇOK İLGİNÇ DAKİKALAR

29 Mayıs 2018, Salı 12:16

     


Süper Lig'in 32 haftasında oynanmış olan Göztepe - Evkur Yeni Malatyaspor maçında sahalarda neredeyse bugüne kadar hiç görülmemiş görüntüler ortaya çıkmıştır. Yapılan müsabakadan 89'uncu dakikasında Göztepe'nin 10 numaralı oyuncusu olan ve sahalarda oldukça golcü bir isim olarak bilinen Serkan Bakan' ın ilk öncesinde direğe vurduğu ancak sonrasında ise kale alan içerisinde düşen şutuna yardımcı hakem gol kararı verdi.

Onur Yayla yapılan tüm itirazlara rağmen gol kararını iptal etmedi ve herkes tarafından oldukça ilginç bir şekilde karşılanan ve hiç kimsenin beklemediği bu gol görenlerde adeta şok etkisi yaratmıştır. Daha da ilginç olan ise Göztepeli futbolcular ise yaşanan bu olay üzerine bir ilke daha imza atarak, Evkur Yeni Malatyaspor'un Santra yapmasının ardından bu takımda 5 numara olarak oynayan Burak kavlak isimli oyuncunun gol atmasına izin vererek çok ciddi bir centilmenlik örneği sergilemişlerdir.

Maçta yaşananların futbolun geleceği açısından çok ciddi bir öneme sahip olduğunu ifade eden Levent Doğandemir, bu tarz görüntüleri Türk futbolunda görmek istediklerini ifade etmiştir.

Sahalarda görmek istenen centilmenlik örnekleri

Bu maç sonrasında yapılan açıklamalarda Türk futbolunun nezaket eve kibarlığa oldukça ihtiyaç duyduğu ve bu nedenle de yapılan bu hareketin çok ciddi bir öneme sahip olduğu ve ev sahibi takımın her ne olursa olsun bu karardan mutlu olması gerektiği ifade edilmiştir.

Normalde galibiyetle sonuçlanabilecek olan bir oyunun İlerleyen zamanlarda beraberliğe dönüşmesi ise ev sahibi takımın nezaketi ile olmuştur. Yaşananların Türk futbolu adına umut verici olduğu ifade edilmiş ve bu maç içinde örnek olacak bir davranış sergilenmiştir.

Son zamanlarda çok daha fazla sık yaşanan şiddet olaylarının bu olayla biraz daha yumuşayana ve diğer futbolcular kadar sahadakilere de çok ciddi örnek olabileceği düşünülmekte ve bu tarz oyunların devam edilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Her maçta görülmek istenen sahneler

Bu maç ile birlikte Türkiye'deki futbolun ne kadarda şiddet içerikli olmadan oynanabileceği ihtimali görülmüştür. Tabiki bu görüntüler, daha çok ev sahibi ekibin ortaya koyduğu insiyatif sayesinde gerçekleşmiştir.

Haziran ayında başlıcak olan 2018 Dünya Kupası hakkındaki tüm haberleri ve geçmiş dünya kupası maçları ile ilgili tüm bilgileri http://2018dunyakupasi.info/ sitesi üzerinde bulabilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler