MEVSİM GEÇİŞİNDE BESLENMEMİZDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
19 Ekim 2017, PerşembeTweet |

Simge OZAN
Mevsim geçişlerinde en büyük problemlerden biri kilo değişimleri. Metabolizma hızının değişimi ve bağışıklık sisteminin zayıflaması da diğer karşılaşılabilecek sorunlardan sadece birkaçı. Şimdi hep birlikte altın değerinde önerilere bakalım...
Altın Değerinde Öneriler
- Kış aylarında bağışıklık sisteminin zayıflaması ile ortaya çıkan grip için en etkili çözüm C vitamini içeren besinler tüketmek. Sağlıklı beslenmek ise en önemli kural. Tüketilmesi önerilen besinler arasında kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, maydanoz, kivi, roka ve limon yer almaktadır.
- Meyve ve sebzeler, vücudunuz için önemli olan vitamin ve minerallerin yanı sıra kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır. Özellikle koyu yeşil, turuncu, sarı, mor, kırmızı sebze ve meyvelerden her gün mutlaka beş ya da altı porsiyon tüketilmelidir.
- Kış aylarında kahve, çay, kola gibi kafein içeren içecekler yerine C vitamini içeren içecekler tüketebilirsiniz. Kuşburnu çayı, rezene, yeşil çay, melisa, papatya ve ıhlamur gibi bitki çayları hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir hem de kış ayları için besleyici özelliği ile ara öğünlerinizde size lezzetli bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır.
- Su içimine yaz aylarında olduğu kadar önem vermelisiniz. Gün içinde mutlaka iki ya da üç litre su tüketebilirsiniz.
- Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı size güçlü bir koruma sağlayan probiyotik ürünleri yani kefir ve probiyotik yoğurtlar tüketebilirsiniz.
- Bağışıklık sistemini baskılayan aşırı yağ tüketiminden mutlaka kaçınmalı, hayvansal yağlardan uzak durmalısınız. Bitkisel yağlar sizin için daha faydalı olacaktır.
- Daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olabilmek için daha fazla demir, magnezyum, selenyum ve çinko içeren besinleri tüketmeye çaba göstermelisiniz.
Demir İçeren Besinler: Kırmızı et, tavuk, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuru üzüm, kuru kayısı
Magnezyum İçeren Besinler: Sebze, tahıl, süt ve deniz ürünleri
Selenyum içeren Besinler: Balık ve diğer deniz ürünleri
Çinko İçeren Besinler: Süt, yumurta, tahıl, et ve deniz ürünleri
Yazarın Tüm Yazıları