131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

HAYDİ, BU SENE O SENE OLSUN (İSMAİL HAKKI ERGÜN)

12 Aralık 2019, Perşembe

     


Konuk Yazar - Selim ERKMEN

Her ne kadar nüfus cüzdanımda Aliağa yazmasa bile bazılarından daha iyi Aliağalıyım .Ben Aliağa’yı masum bir çocuğun sevgisiyle sevdim. Aliağa’da yaşayan herkesi sevdim. Aliağaspor’daki Yeşili sevdim. Beyazı sevdim. Martısını  sevdim .

Aliağalı olmak farklılıktır, her kula nasip olmayan bir olgudur, felsefedir... Aliağalı olmak bir tavırdır, bir duruştur. Aliaağalıyım demek; hayata değer vermek, kaya gibi sağlam durmaktır.

Aliağalılık , hüznü, sevinci, kahrolmayı, coşkuyu, gülmeyi,  tribünde sesin kısılana kadar  Aliağa diye bağırmayı, ağlamayı, aşkı, dostluğu, arkadaşlığı, ölümü, yaşamı kucaklar... Dünyaya gelirsin, gözlerini açarsın, seni beyaz bir kundağa sararlar, ölürsün kabutunun üzerine Yemyeşil örtü olur; hayatın Yeşil Beyaz olur. İşte o Yeşil ve Beyazın arasında yaşarsın.. Değişik renkler görürsün, değişik tatlar alırsın ama hayat o iki rengin çizgisi arasındadır.

Enka Spor Salonunun tribününde biz dört kişiydik; Cenk, Rahmetli  Aslı ,İsmail Güven  ve ben.

Dört ağız, dört  yürek, dört  Aliağasporlu. Adımız bela diye yazılmıştı kulüp yönetimine.

Boynumuzda yeşil beyaz atkı,  yüreğimizde Aliağa sevgisi. Tribünde sırtımız Kuzey Tayfaya  emanet. Kazansa da kaybetse de takımı maç sonunda tribüne çağırır ve alkışlardık.

Egenin dumanlı kentinde ,tribünde deli dolu heyecan, göğsümüzde Aliağaspor sevgisi. Aliağaspor sevgisinde son yoktur. Aliağaspor  sevgisi hiçbir zaman son bulmaz. Biten sevgiler yoktur, bitmis gibi görunen sevgiler vardir. Vazgeçis de yoktur sevgide. Renklerini  kalbimize , armasını aklımıza, adını hafızamıza kazıyıp son nefesimize kadar vazgeçmeyeceğimiz Aliağa sevdası vardı içimizde .

Tarih yazarak play off'a kalıp ülkemizi Eurochallenge kupasında temsil ettiğimizde, Basketbolu düşürmeyin kümeye,Kurşun gibi, mayın gibi, Alayına İsyan ettirmeyin diye bağırırdık.

Fakat 2013-2014 sezonunda geçmiş yıllarda yapılan hatalar neticesinde borç yükü artan kulüp, Aliağa Belediyesi'nin para vermemesi ve Petkim'in de bütçede kısıtlamaya gitmesiyle bir anda bocalayarak kulüp ödemeleri yapamadı. Peş peşe gelen kriz sonrası başkan Uğur Eren ve ardından da yönetim istifa etti. Yeni seçilen belediye başkanı MHP'li Serkan Acar "bu borçlarla kulübü istemiyoruz" dedi ve genel kurulda kulüp kayyuma gitmesin diye esnaf Mehmet Çelen ile arkadaşları yönetime sahip çıktı.Son güne kadar katılım bedeli 25 bin TL için bocalayan ve çalmadık kapı bırakmayan Başkan Mehmet Çelen ile genel menajer Birtan Saka son katılımdan sonra 24 saat daha ek süre almalarına karşın Aliağa'da bu parayı bulamayıp Türkiye Basketbol Federasyonu’na yatıramayınca bir dönem daha kapanmış oldu. Basketbolda şoka uğrayan  bizlerde Aliağa sevgisi bitmedi.

Gün geldi devran döndü, basket ateşi yeniden Aliağamızı aydınlatmaya başladı. Geçmişin özlemi Petkimspor ile canlandı. Şimdi görev hepimizin...  Haydi kuzeyin çocukları... Haydi Aliağa'nın evlatları...

Karşıyaka'nın efsanevi basketbolcularından kaptan Birtan Saka'nın "Aliağa'yı basketbol kenti yapalım" sözüyle  haydi o sene bu sene  diyerek  TBL’de  Aliağa’yı  temsil eden Petkim Spor’u  süper lige çıkması için destekleyelim. Puslu kentin asil çocukları haydi, Enka Spor Salonu’nda yeniden  yerimizi alalım .Bir ağızdan Aliağa Petkim diye bağıralım, "O sene bu sene olsun, sevdamız şampiyon olsun..."



Yazarın Tüm Yazıları
13 EYLÜL 1922 ALİAĞA’NIN KURTULUŞU 13 Eylül 2023, Çarşamba
8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ - Nazike YAŞIR 8 Mart 2023, Çarşamba
BU BİR ZAFERDİR! - SEVİL NAZAN KESKİN 14 Eylül 2022, Çarşamba
13 EYLÜL 1922 ALİAĞA’NIN KURTULUŞU - Selim ERKMEN 13 Eylül 2022, Salı
ÇOCUKTA ÖZGÜVEN PROBLEMİ - ( PEDAGOG GAMZE GÜDER) 29 Eylül 2020, Salı
13 EYLÜL 1922 ALİAĞA’NIN KURTULUŞU - (SELİM ERKMEN) 15 Eylül 2020, Salı
Çocuklarda Ayrılık Kaygısı ve Ailelere Öneriler - (PEDAGOG GAMZE GÜDER) 7 Ağustos 2020, Cuma
Sınav Kaygısı Nedir? (PEDAGOG BERİL ÖZSOY) 10 Haziran 2020, Çarşamba
HAYDİ, BU SENE O SENE OLSUN (İSMAİL HAKKI ERGÜN) 12 Aralık 2019, Perşembe
13 EYLÜL 1922 ALİAĞA’NIN KURTULUŞU (SELİM ERKMEN) 13 Eylül 2019, Cuma
HOŞÇAKAL ALİAĞA…(ŞAHAP AVCI) 9 Temmuz 2018, Pazartesi
BALIKÇILIKLA İLGİLİ MAKALE (ATATÜRK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ) 3 Mayıs 2018, Perşembe
ULU ÖNDER ATATÜRK’E SAYGI - SELİM ERKMEN 13 Nisan 2018, Cuma
REFERANDUM ÜZERİNE- 2 (BEKİR TAŞKÖPRÜ) 23 Mart 2017, Perşembe
REFERANDUM ÜZERİNE-1 (BEKİR TAŞKÖPRÜ) 22 Mart 2017, Çarşamba
EVET Mİ, HAYIR MI? (BEKİR TAŞKÖPRÜ) 21 Mart 2017, Salı
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ - İslam Doğan KILIÇ (Kıbrıs Gazisi) 18 Mart 2017, Cumartesi
DEĞİŞEN ALİAĞA (TURAN KARA) 25 Şubat 2017, Cumartesi
“İşçinin onuru, halkın namusudur!” (AYKUT CİYHAN) 24 Şubat 2017, Cuma
Hakkı Ülkü’den diplomalı dönüş / ERKİN USMAN 5 Ocak 2017, Perşembe
3.3 milyar doları şimdi alsak, ek fatura 450 milyon dolar olurdu 3 Aralık 2016, Cumartesi