131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Futbol Kalesinin Boyutu Ne Kadardır?

15 Mart 2022, Salı 13:13

     


Futbol kale direkleri çeşitli boyutlarda yapılmıştır ve bu durum bazen size şaşırtıcı bir seçim gibi görünebilir.

Her futbol kalesi boyutu, belirli yaş gruplarının ve takım boyut ihtiyaçlarına uyacak şekilde tasarlanmıştır. Çeşitli boyutların yanı sıra, katlanabilir teknoloji, kale direği taşıma tekerlekleri, yedek ağlar ve destekler dahil olmak üzere farklı özelliklere sahip kale direkleri ile karşılaşabilirsiniz. Ancak, tüm oyuncuların oyunlarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak ve Futbol Federasyonu yönetmeliğine uyumlu kalmak için doğru boyutta futbol kalesini seçmek en doğru düşüncelerden biri olmalıdır.

Standart Futbol Kale Direğinin Boyutu Nedir?

14 yaş ve üstü oyuncular için 11 A yan oyunun boyutları 7 metre (24 fit) x 8 fittir. 32m x 2. (44m) Oynanan tüm kıdemli maçlar bu ölçüye sahip kale direği boyutu ile oynanır.

Futbol Kale Direkleri Neden Bu Büyüklüktedir?

Çeşitli boyutlarda futbol kale direkleri mevcuttur ve bu durum bazen kafa karıştırıcı görünebilir. Her beden, belirli yaş gruplarının ve oyuncuların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmalıdır.

Metre Cinsinden Bir Futbol Kalesi Boyutu Kaç Olmalıdır?

Direkler arasındaki mesafe eşit olmalıdır. Üst direğin alt kenarından zemine olan mesafe 320 metre ve çubuğun yüksekliği 2 metre olmalıdır. Kale direği 12 cm genişliğinde ve derinliğinde olmalıdır. Kale direkleri ve üst direğe kıyasla kale çizgileri aynı genişlikte ayarlanmalıdır.

Genel olarak, gençlik veya salon futbolu için kullanılan kaleler standart bir futbol kalesi ile aynı boyutta değildir, normal standart ölçülere kıyasla daha dar ve daha kısa olabilir.

Üst  direk  ve kale direkleri metal veya diğer onaylanmış malzemeden yapılmalıdır ve direkler ayrıca yuvarlak, dikdörtgen ya da kare şeklinde olmalı ve oyunculara hiçbir fiziksel zarar vermemelidir. Üst direk ve kale direkleri mutlaka beyaz olmalıdır, aksi halde başka hiçbir renge izin verilmemektedir.

İddaa sonuçları için https://oley.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler