131019098
1 Mayıs 2024, Çarşamba

MECLİSTE İSİM VERME KARMAŞASI

4 Şubat 2021, Perşembe 06:24

     


Aliağa Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Millet İttifakı grubunun, belediyenin sorumluluğundaki alanlara, ilçedeki tanınmış kişilerin isimlerinin verilmesi yönündeki taleplerin değerlendirmesi amacıyla komisyon kurulması teklifi kabul edilmedi. Belediye Açık Hava Tiyatrosu’nun adının değiştirilerek, Ulaş Bayam’ın adının verilmesi talebi de yapılan oylamada salt çoğunluk sağlanamadığı için reddedildi.

Aliağa Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantı, 5 Ocak 2021 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanması ve 2019 Yılı Sayıştay Raporu hakkında bilgilendirmenin yapılmasıyla başladı. Sayıştay raporu ile ilgili bilgilendirmenin ardından konuşan Belediye Başkanı Serkan Acar, “Geçmiş 7 yıllık dönemde Sayıştay’ın raporuna esas olmak üzere sadece 4 tane usul hatası bulundu. Ben tüm personel arkadaşlarıma, Aliağa Belediyesi’nin tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

KÖYLERİN KIRSAL MAHALLE OLARAK BELİRLENMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Mahalleye dönüştürülen köylerin kırsal mahalle olarak belirlenmesi amacıyla yapılacak yeni düzenleme çerçevesinde, bu kapsamda bulunan ilçedeki 19 mahallenin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi ve bu yönde karar alınmasını içeren gündem dışı önerge oybirliği ile gündeme alındı. Konuyla ilgili olarak Millet İttifakı grubu da mükerrer bir gündem dışı önerge verdi. İlçedeki 19 mahallenin kırsal mahalle olarak kabul edilmesi yönünde çalışma yapılmasını içeren gündem dışı önerge oybirliği İmar Komisyonu’na sevk edildi.

MİLLET İTTİFAKI’NIN KOMİSYON ÖNERGESİ GÜNDEME ALINMADI

Millet İttifakı grubu, verdikleri gündemdışı önergeyle; belediyenin sorumluluğunda bulunan kamusal alanlar, binalar ve yapılara, ilçenin tarihine iz bırakmış, ulusal ve uluslararası alanlarda ilçeyi temsil etmiş, gelişimine katkıda bulunmuş merhum ve hayatta olan kişilerden ismi verileceklerin ve ismi verilecek yerlerin belirlenmesi amacıyla çalışma komisyonu kurulmasını talep etti. Konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hakan Turan, “Aralık ayında benzer bir konuyla ilgili önerge gündeme geldiğinde sizin grubunuzun böyle bir önerisi olmuştu. Ocak ayı meclisinde bu konuyla ilgili bir komisyon kurulması, başka isimler yönünden de geniş kapsamlı bir araştırma yapılması yönünde bir öneri oldu. Biz Ocak ayı meclisinde bunun gündeme gelmesini bekledik ancak gelmedi. Hali hazırda benzer bir konu bu ay gündemimize gelmişken, bu konuyla ilgili sizin önerinize benzer bir önerge veriyoruz. Değerlendirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu. Önerge, yapılan oylama sonucu oyçokluğu ile gündeme alınmadı.

ALİAĞA ENGELLİLER REHABİLİTASYON DERNEĞİ’NE AYLIK 15 BİN TL YARDIM

Daha sonra gündemdeki maddeler görüşüldü. Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği ile belediyenin ortak hizmet projesi kapsamında imzalanan protokolün 10. maddesi gereği, söz konusu derneğe aylık 10 bin TL nakdi yardımda bulunulmasına ilişkin olarak, istihdam giderlerinde meydana gelen artış nazara alınıp nakdi yardım tutarının 2021 yılı için aylık 15 bin TL olarak belirlenmesi ve bu hususta dernek ile ek protokol imzalanması hususu oybirliği ile kabul edildi.

SEDAT SARI: “KEŞKE KOMİSYON TALEBİMİZİ REDDETMESEYDİNİZ”

Belediye başkanlığı tarafından, Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait olan Belediye Açık Hava Tiyatrosu’nun adının değiştirilerek, belediye çalışanı iken 22 Aralık 2020’de vefat eden Ulaş Bayam’ın adının verilmesi talep edildi. Konuyla ilgili söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Sedat Sarı, “Keşke bu konularla ilgili vermiş olduğumuz önergeyi reddetmeseydiniz. Bu bireysel talepler geldiğinde değerlendiriyoruz ve mecliste yeterli sayısal çoğunlukla karar alınamayınca reddedilmiş oluyor. Bu ret kararları ismi verilmesi planlanan kişiler, merhumlar veya yakınlarını üzüyor. Bu gündem maddesinden de ret kararı çıkarsa sanki bu kardeşimiz değersizmiş gibi bir algı oluşacak. Oysa hiç alakası yok. Ulaş kardeşimiz, Allah rahmet eylesin, hepimizin sevdiği, Aliağa’mızın bir değeridir. O nedenle benim talebim bu önergeyi geri çekelim ve meclis toplantısı başlarken sunduğumuz komisyon kurulması yönündeki önergeyi gündeme alalım, komisyon oluşturalım. Bu tip geliş, gidişler yaşanmasın ve insanlar da rencide olmasın.” diye konuştu.

HAKAN TURAN, “ULAŞ BAYAM’IN ADININ VERİLMESİNE İTİRAZIMIZ YOK”

Aynı konu hakkında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hakan Turan da, “Merhum Ulaş’ın ailesi ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum. Bu madde üzerinden bir polemik oluşması en son istediğimiz şey. Zaten komisyon kurulması yönündeki önergeyi verirken de bu hassasiyetle verdik. Ulaş, Aliağa’nın bir değeri ve sevilen bir kişilikti. Amansız bir hastalık sonucunda kaybettik. Kesinlikle isminin bir yere verilmesine itirazımız yok. Ancak bu öneri, başka bir isim üzerinden sizin grubunuz tarafından geldi. Ocak ayında böyle bir önerge gelmesini bekledik ancak gelmeyince biz benzer bir önerge vermek zorunda kaldık. Sedat Bey ile aynı hassasiyetleri biz de paylaşıyoruz. Bu maddenin gündemden çıkarılmasını ve sizin de önerdiğiniz doğrultuda kapsamlı bir çalışma yapılarak kimin ismi nereye verilecekse oybirliği ile kimseyi üzmeden, kırmadan yapma taraftarıyız.” diye konuştu. Önerge; 13 kabul, 1 ret ve 12 çekimser oyla 3/2 salt çoğunluk sağlanamadığı için reddedildi.

SARI, PARTİSİNİN BATTI-ÇIKTI ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Eski Garaj Mevkii’ne yapılması planlanan Battı-Çıktı Projesi ile ilgili konuştu. Sarı, Serkan Acar’a seçim dönemindeki vaatlerinden olan bu projenin yerine getirilebilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması ve sonuç alınması gerektiğini vurguladı.

HAKAN ŞİMŞEK: “ALİAĞA’YA GELİNCE ‘OLMAZ’, İZMİR’E GELİNCE ‘YAPALIM’ DİYORSUNUZ”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hakan Şimşek ise Millet İttifakı grubunun yapılan oylamalardaki tutumunu eleştirdi. Şimşek, “Aliağamıza doğru hizmetler yapmak için görev yapıyoruz. Biz bunu yaparken, özellikle son iki senedir sizlerden ‘Evet bu doğru ama partimiz böyle karar aldı, biz hayır diyoruz’ şeklinde tepkiler geliyor. Benzer konular İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelince, buradaki İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarımız kabul oyu veriyor. Ben buradaki ikilemi anlamıyorum. İş Aliağa’ya gelince olmaz, İzmir’e gelince ‘Evet, doğru yapalım’ diyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

ACAR’DAN BELEDİYE VE İZSU ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Serkan Acar da toplantının dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yaparak, son günlerde etkili olan sağanak yağışlardan kaynaklı olumsuzluklara karşı belediye ekiplerinin var gücüyle mücadele ettiğini söyledi. Aliağa Belediyesi’nin şiddetli yağışlar sonrası yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı sabahlara kadar mücadele ettiğini belirten Acar, “Vatandaşımızın evinde rahat edebilmesi için yağmurda sahada mücadele eden tüm belediye çalışanlarımıza ve aynı şekilde yoğun bir şekilde çalışan İZSU çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aliağamız İzmir genelinde bu süreci en iyi şekilde atlatan ilçelerden biri oldu” dedi. Aliağa Belediyesi’nin bir sonraki olağan meclis toplantısı, 2 Mart 2021 Salı günü saat 18.00’de yapılacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler