
Tüm yurtta olduğu gibi dün Aliağa’da 35 eğitim öğretim kurumu 2006-2007 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladı.Aliağa’da 11.736 öğrenci ile 650 öğretmen iki haftalık yarıyıl tatiline başladı.Aliağa'daki İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan 11736 öğrenci dün karnelerini aldılar. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 12 Şubat 2007 Pazartesi günü başlayacak.Öğrenciler, 19 Haziran 2007 Salı günü karne alacaklar ve 3 aylık yaz tatiline girecekler. 2007-2008 eğitim-öğretim yılının, 17 Eylül 2007’de başlaması planlanıyor.
Aliağa EKSPRES
12 Eylül 2006 yılında başlyan 2006- 2007 Eğitim- Öğretim yılının ilk dönemi, tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da dün tamamlandı.
Karne tatilinin başlaması nedeniyle tüm okullarda heyecanlı anlar yaşandı. Aliağa'daki resmi karne dağıtım töreni Petrokimya İlköğretim Okulu'nda yapıldı.
Karne töreni öncesi Petrokimya İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Ceylan, Kaymakam ve beraberindekilere okul hakkında bir de birifing verdi. Brifing sırasında Müdür Ceylan, okulun kurulduğu günden buyana elde ettiği başarıları, okulun çalışma yöntemlerini sinevizyon eşliğinde anlattı.
Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Başayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, öğrenci velileri ve diğer ilgilerin katıldı.
Petrokimya İlköretim Okulu'nun bir velisi olarak mikrofona davet edilen İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa'da 2006-2007 eğitim öretim yılının çok başarılı geçtiğini belirterek tüm yönetici, öretmen ve öğrecileri kutladıktan sonra öğrencilerden yarı yıl tatilini bol bol dinlenerek geçirmelerini istedi ve "Tatilde kitap okuyarak kendinizi dinlendirin" dedi.
Törende Petkim Genel Müdürü Yavuz'da öğrencilek yıllarından anektodlar anlatarak, öğrencilerden daha çok çalışmaları, daha çok rekabetçi olmalarını istedi. Yavuz, velilerden ise okulun ihtiyaç ve eksikliklerinin tamamlanması için herşeyi devletten beklememeleri gerektiğini, söyledi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun çocuklarının da okuduğu Petrokimya İlköğretim Okulu Ana sınıfı öğrencilerine sembolik olarak karne dağıtıldı.
Kaymakam ve beraberinrekiler daha sonra okulun 2-C ve 3-B sınıfındaki öğrencilerin karnelerini dağıttı.
Kaymakam ve beraberindekiler Petrokimya İlköretim Okulu'nda son olarak anasınıfı öğrencilerinin gösterilerini izleyip,karnelerini dağıttılar.'BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK'
2006-2007 Eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolaysı ile gazetemize açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiklerini belirtti.
Tatilde tüm öğrencilere bol kitap okumalarını ve iyice dinlenip, ikinci döneme hazırlık yapmaları gerektiğinin altını çizen Tatlıcı, “Öğrenciler eğer karnelerinde zayıf oldukları dersler var ise okulda işledikleri konuları bir kez daha gözden geçirsinler ve bol bol kitap okusunlar. Velilerimizde öğrencilerin motivasyonunu sağlamalılar karnede zayıf olsun olmasın, karnelerde verilen davranış notlarına veliler dikkat etmeli, bu notlar yalnızca öğrencileri değil velilerimizi de büyük ölçüde ilgilendirmeli” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı son olarak, 2006-2007 eğitim öğretim yılının ilk yılını iyi bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “Özellikle bu yıl okullarımızda projelere ağırlık verdik. İlköğretim Okulları ve liseler bazında hazırlanan bu projeler TUBİTAK’a gönderilmek üzere İl’de kabul edildi.Bizim çabamız çıtamızı daha yükseltmek en üst sıraları çıkarabilmek, işimiz ise insan yetiştirmek. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi.
Törende bir konuşma yapan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu “Bu heyecanlı günde sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum. Sizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimiz. Geleceğin valileri, kaymakamları, savcıları, doktorları, polisleri, mühendisleri ve Cumhuriyetimizin bekçilerisiniz. İnanıyorum ki Büyük Milletimize ve Büyük Devletimize, en iyi şekilde yetişip faydalı bir insan olacaksınız” diyerek, öğrenci ve öğretmenlere çeşitli önerilerde bulundu.
Kaymakam Bulgurlu, “Sizlere önerim tatil boyunca iyi dinlenin ama kitap okuyarak dinlenin, eğer tatili bu şekilde geçirirseniz ikinci döneme daha iyi bir şekilde başlayıp, daha başarılı olursunuz, hepinize tüm eğitim hayatınız boyunca başarılar ve iyi tatiller diliyorum” dedi.