13 Ocak 2026, Salı

AKP MİSYONUNU TAMAMLADI

06 Şubat 2007, Salı Paylaş Gönderiyi Yayınla
AKP MİSYONUNU TAMAMLADI

Anavatan Partisi Aliağa İlçe Başkanı İbrahim Güngör, AKP İlçe Başkanı’na sert yanıt verdi:

Anavatan Aliağa İlçe Başkanı İbrahim Güngör, AKP Aliağa İlçe Başkanı Uğur Türkan’ın geçtiğimiz günlerde partisinin İlçe Danışma Meclisi toplantısında söylediği sözlere karşı ilginç yanıtlar verdi.

“Bizim dönemimizde başbakana yumurta atılmadı, biz ilçe başkanı olarak kimseye de yumruk atmadık” diyen Güngör, AKP’nin Aliağa ve Türkiye’de misyonunu tamamladığını belirtti.

Aliağa EKSPRES

Anavatan Aliağa İlçe Başkanı İbrahim Güngör Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Aliağa’ya gelişini değerlendirdi. Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Güngör, AKP’nin Aliağa ve Türkiye’de misyonunu tamamladığını belirtti.

Güngör gazetemize yaptığı açıklamada, “ Sayın Başbakanımız Aliağa’yı ziyarete gelmeden önce günlerce duyurular yapıldı, ses düzenleri kurulup, halka çağrıda bulunuldu ve Başbakanımız geldi, Aliağa Demokrasi Meydanında konuşmasını yaptı ve gitti. Bizde siyasi parti ilçe başkanı olarak, çevreden Başbakanın konuşmalarını ve meydanda bulunan insanların analizini yaptık. Erdoğan’ın Aliağa’ya gelişinden tek kelimeyle benim vardığım kanı şu, AKP Aliağa’da ve Türkiye genelinde misyonunu tamamlamıştır. Bu açık ve seçik ortaya konulmuştur. Bunun sebeplerine gelince Başbakanın Aliağa’ya gelişinde Bergama’dan 17 minibüs, Büyükşehir otobüslerinden en az 8-10 tane hatta ve hatta AKP’li bir belediye Belediye Başkanı arkadaşım ile karşılaştım o gün yolda ve kendisinin bana sorduğu soru ‘1000 tane adam yolladım buraya ama ne adamlarımı bulabiliyorum nede meydanı’ dedi. Bende kendisine dedim ki, Başkan 1000 tane adam sen yolladıysan zaten meydanda 1000 tane adam var. Başkada yok bu Aliağalılar nerde diye konuştuk. Ve ondan sonra olayı daha ciddi bir şekilde irdelemeye başladım ve meydana gelen kişileri izledim gördüğüm manzara ise; Aliağalı orada 200 kişi yoktu. O gelen insanlarda sanki bir yere nöbetçi dikersin o yeri bekler gibi orada sessiz bir şekilde bekliyorlardı. En son başbakan topluluğa dedi ki ‘ben bile heyecanlanıyorum sizde hiç heyecan yok mu?’ diyerek zorla kendisini alkışlattırdı. Ve o meydanı biz daha önce Genel Başkanımız geleceği için ölçüp biçmiştik meydanın kaç kişi alacağını. O meydanda 1200 kişi vardı. Bunu halkın yorumuna bırakıyorum” dedi.

‘2 BİN KİŞİLİK ORDUSU VARMIŞ’

AKP İlçe Başkanının son zamanlarda tüm muhalefet bir AKP yapmıyor, beşi bir yerde sözlerine bu görüntülerin verilecek en güzel cevap olduğunun altını çizen İbrahim Güngör, “Kendisi her yerde 2000 kişilik ordudan bahsediyor. Eğer 2000 kişilik çalışma ordusu var ise bu 2000 kişiye birer adam alın yalınıza gelin deseydi o meydan tıklım tıklım dolardı. Demek ki bu arkadaşlarımız doğru söylemiyorlar, sadece halkı yanıltmaya çalışıyorlar. Gerçek görülmüştür AKP Aliağa’da ve Türkiye genelinde misyonunu tamamlamıştır” diyerek iddiasını bir hikaye ile anlatıyor;

“Adamın birisi padişah seçiliyor. Kendisinden önceki padişahta kendisine üç tane mektup veriyor. Diyor ki, sıkışırsan bir tanesini aç. Daha da sıkışırsan diğerini aç. Daha da sıkışırsan üçüncüyü aç diyor. Bu mektupların birincisinde diyor ki; eğer ki zorda kalırsan kendinden öncekileri suçla, ikincisinde etrafındakileri suçla, üçüncüsünde ise sende üç mektup hazırla ve çek git. Şu anda başbakan bunun birinci bölümünü yaşıyor. Yakında ikinci kısmını yaşayacak ve seçimlerde de üçüncü kısmını yaşayarak mektubunu yazacak iktidarı terk edecek” dedi.

2 BİN KİŞİLİK ORDUDA GÖREV ÜSTLENECEK BAŞKA KİMSE YOK MU?

AKP İlçe Başkanı Uğur Türkan yapmış olduğu açıklamalara da değinen Anavatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Güngör, “İlçe başkanının vermiş olduğu bir beyanat var bizi o beyanatta aşağılayıcı, alay edici bir beyanları var. Bu açıklamasını bir yerel gazetenin manşetinde yer alıyordu. Bu beyanat ve deniliyordu ki, tüm muhalefet bir AKP etmiyor tabiri caizse beşi bir yerde. Beş ilçe başkanı olarak bizler ara sıra basın açıklamaları yapıyoruz ya, bize bu yakıştırmayı yapmış. Bu beyanata ise cevap vermek gerekirse, AKP İlçe Başkanının demecini dikkatle okudum ve hayrete düştüm. Çünkü, arkadaşlarımız sanki kendisini anlatır gibiydi. ‘Tüm muhalefet bir AKP etmiyor deniyor’ altta da muhalefete beşi bir yerde ifadesi kullanılmıştır. Zannedersem arkadaşımız üç beş görevi bir arada yürütmekte, bir zamanlar 1. Mühendisler Odası Aliağa Temsilciliği, 2. İl Genel Meclisi üyeliği, 3. İl Genel Meclisi grupbaşkan vekilliği ve 4. olarak ta İlçe Başkanlığı... Arkadaşımız demecinde 2000 kişilik çalışma ordusundan bahsediyordu bu 2000 kişiden hiçbir tanesi biraz önce saydığım görevlere layık değiller mi acaba başka bir makam daha boşalırsa onu damı bu arkadaşımız alacak bunun yorumunu o bahsettiği 2000 kişiye bırakmak gerek” diyerek, ‘Acaba 2 bin kişilik orduda bu görevleri yürütecek hiç mi kimse yok” diye sordu.

BENİM GENEL BAŞKANIMA KİMSE YUMURTA ATMADI

İlçe Başkanının söylediği Beşi bir yerde lafının altında yatanlara açıklık getiren Güngör, “Ülke genelinde diyorsa, beşten fazla parti olduğunu bilmesi gerek ama yinede değerlendirmemi yapayım, Sayın Başkan o köprünün altından çok sular geçti. Eski çamlar kürek oldu... seçimde görüşürüz. Tavuğun cücüğünü güzün sayarlar. Zaten önümüzdeki ilk güz seçim güzü olacak. Benim Genel Başkanıma kimse yumurta atmadı ama onunkine attılar. Hem de kendi yöresinde. Benim vekilime kimse yumruk atmadı ama onun vekiline attılar. Hem de kendi memleketinde. Bunları basından izledik ve gördük. Arkadaşımız görmedi galiba. Ayrıca ne vekile yumruk, ne de başbakanımıza yumurta atılması hoş değil. Ama bunlar AKP’nin geldiği noktalardır. Eğer yerel yönetimler anlamında söyledi ise, ona da cevabını vermemiz lazım en azından özürlü değiliz. Elbette demokraside herkesin istediğini konuşması gerek. Şu anda bildiğim kadarıyla üç görevi bir arada yürütüyor tabi ki biz üç görevi yapmayız. En azından diğerlerini başka arkadaşlara veririz. Hep bana demeyiz. Biz Mühendisler Odası Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi olarak büyük bir bina yapıp sonrada bunu vize vermeyen imar memurunu haksız bir şekilde dövmedik. O yüzden onlar kadar olamayız” dedi.

BİZ İLÇE BAŞKANI KİMLİĞİ İLE TRİLYONLUK FABRİKA İNŞATI ALMADIK.

İlçe Başkanı Güngör, AKP İlçe Başkaı’nın siyasi kimliğini kullanarak iş aldığını iddia ederek konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Biz bize gelen bir muhtara Narlıdere İl Genel Meclis Üyesinin telefonunu verip, onu ara demiyoruz. O yüzden onlar kadar olamayız. Biz iktidar gücü ile İlçe Başkanlığı yapıp onun yaptırım gücünü kullanıp, trilyonluk fabrika inşası işleri almadık. Seçimlerden önce elleri önde bağlı mağdur, seçimlerden sonra elleri yanda mağrur olmadık, Belediyeyi kongre kazanmak için adam koyup kullanmadık. Biz Hazine Arsalarını dağıtılmasına gizlice listeler yapılmasına, garibin gurebanın hakkı olanları hakkı olmayanlara listelenmesine seyirci kalmadık. O yüzden onlar kadar olamayız. Biz vatandaşın tut diye verdiği emaneti yutanlara seyirci kalmadık. O yüzden onlar kadar olamayız. Biz İlçemizin ve Ülkemizin çıkarlarını, partimizin çıkarlarının ve kendi çıkarlarımızın önünde tuttuk ve tutacağımız için onlar kadar olamayız. Biz partileri hiçe sayan ve dialogtan kaçan olmadık ve olmayacağız. Çünkü başkalarını hiçe sayarak bir yere gelinemez. Biz bunu biliyoruz. Biz rüzgarın yönüne göre yön tutan İlçe Başkanı olmadık. Aksine tüm zorluklar yerel ve genel zorluklara boyun eğmedik. O yüzden onlar kadar olamayız. Hazır oya hazır delegeye başkan olmadık. Gücümüzü iktidarın nimetlerinden değil, inancımızın ve anlımızın terinden alıyoruz” dedi.

14 Şubat tarihinde Radyo Sahil’de konuk olacağını da belirten Anavatan Partisi Aliağa İlçe Başkanı İbrahim Güngör “Aliağalıların bu programı dinlemesini istiyorum. Çok çarpıcı açıklamalarda bulunacağım” diye sözlerini tamamladı.