131019098
26 Nisan 2024, Cuma

GELECEĞİN YAZILIMCILARI YETİŞİYOR

16 Ekim 2019, Çarşamba 06:39

     


HABAŞ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde “Kodlama Haftası “ dolayısıyla etkinlik yapıldı.

HABAŞ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’ndeki etkinlikte Okul Müdürü Bilgehan Kutnal tarafından kodlamanın önemi hakkında bilgiler verildi. Elektronik Teknoloji ve Endüstriyel Otomasyon Teknoloji alanlarında 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerin mikrodenetleyiciler dersinde Ardunio uygulamalarını gösterdiği sergi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğrencilerin yeni teknolojik gelişmeleri takip etmelerini sağladıklarını ve Kodlama Haftası etkinliğinde Mikrodenetleyiciler dersinde Ardunio uygulamalarını gösterdiklerini, sergide öğrencilerin kendilerinin tasarladıkları projelerini sergilediklerini söyleyen Okul Müdürü Bilgehan Kutnal, “Okulumuzda Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanlarında 11. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerimize Mikrodenetleyiciler dersinde Ardunio uygulamalarını göstermekteyiz. Bu sergimizde öğrencilerimizin kendilerinin tasarladıkları projeleri sergiliyoruz. Bu sergi ile amacımız “Kodlama Haftası” dolayısıyla Aliağa ilçesindeki tüm öğrencilerimize Ardunio kodlama hakkında bilgilendirmek ve öğrencilerimizi gelişen çağımızın sektörü yazılım ve kodlama alanında ilgisini çekebilmektir” dedi.

Etkinliğe katılan İlçe Mili Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ise, “Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda; mesleki ve teknik eğitim programlarının çağın ve sektörün ihtiyaçlarını uygun hale getirmek için Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm okullarımızda; İnovatif Değişim Programları üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda; Habaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde nanateknoloji ve inovasyon eğitimleri gerçekleştirilmektedir.” diye konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler