131019098
16 Nisan 2024, Salı

EMNİYET İMAMI ‘KOZANLI ÖMER’İN ALİAĞA BAĞLANTILARI…

20 Eylül 2018, Perşembe 06:57

     


FETÖ’nün yurt dışına firar eden kara kutusu, Kozanlı Ömer olarak bilinen Osman Hilmi Özdil’in, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden bir süre önce Aliağa’daki işadamı, siyasi ve yargı mensubu kişilerle görüşmelerinin olduğu iddia edildi.

“Kozanlı Ömer” ismi özellikle 17-25 Aralık kumpası sürecinde çok duyuldu. FETÖ’nün emniyet imamı olarak ismi geçen Kozanlı Ömer’in daha sonraları birçok gizli bağlantılarının olduğu ortaya çıktı. 17-25 Aralık sürecinden önce de adı birkaç kez gündeme gelen Kozanlı Ömer’in ismi Hanefi Avcı’nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar / Dün Devlet, Bugün Cemaat" adlı kitabında da geçti.

“Kozanlı Ömer” lakaplı FETÖ’nün Emniyet imamının gerçek ismi Osman Hilmi Özdil. Nüfus kayıtlarına göre 5 Aralık 1968 Adana Kozan doğumlu alan Osman Hilmi Özdil, Kozan'ın Mahmutlu Mahallesi nüfusuna kayıtlı. Paravan olarak sigortacılık yapan Kozanlı Ömer İstanbul’da yaşıyordu. Kozanlı Ömer’in şu anki süreçte nerede olduğu ise bilinmiyor.

15 Temmuz’daki darbe girişimine kadar FETÖ’nün Emniyet yapılanmasını, dolayısıyla paralel devleti yönetenlerden biri olan Kozanlı Ömer’in, hain darbe girişiminden bir iki yıl öncesinde Aliağa’ya da geldiği, ilçedeki tanınmış bir siyasetçi ile tanınmış bir işadamı ve o dönemde yargı mensubu olarak ilçede görev yapan birkaç kişiyle görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.

Ayrıca, şahsın bu görüşmeler için geldiğinde samimi dostu olan bu kişilerden birinin evinde misafir edildiği de iddialar arasında. FETÖ'nün emniyet imamı “Kozanlı Ömer”in Aliağa’ya kaç defa geldiği, Aliağalı dostlarının kim olduğu ve ne gibi bir bağ kurdukları merak konusu.

Kozanlı Ömer’in bağ kurduğu bu kişilerin kim olduğu ve şu anda hangi konumda bulundukları hakkında emniyet güçlerinin ve yargı mensuplarının bilgisinin olup olmadığı da bilinmiyor.

(HABER MERKEZİ)  







 
Son Eklenen Haberler