131019098
19 Mart 2024, Salı

BELEDİYE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

24 Mart 2020, Salı 06:40

     


Aliağa Belediyesi, gün içerisinde sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üstündeki vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Hilal Masa ve Milletin Ekibini 7/24 teyakkuz halinde tutacak.

İçişleri Bakanlığı, ülkemizde Korona Virüs salgınının önüne geçmek için alınan önlemler kapsamında, virüsün en fazla etkilediği yaş grubu 65 yaş ve üzeri nüfusun sokağa çıkmasına sınırlama getirdi. Herhangi bir ihtiyacı olan 65 yaş üstü vatandaşlar, ALO 153 Hilal Masayı arayarak ya da 0530 277 2222 Whatsaap hattından Aliağa Belediyesi’ne ulaşarak ihtiyaçlarını bildirecek. Ayrıca, kaymakamlık ile koordineli çalışılarak vefa grubu oluşturulacak.

RESTORANLAR MÜŞTERİ KABUL ETMEYECEK

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Korona Virüs (Kovid- 19) salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle lokanta/restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak. Ayrıca, kuaför, güzellik salonu ve berberler bir süreliğine faaliyetlerine ara verecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI TEDBİRLERİNİ ARTTIRDI

Sağlık Bakanlığı, yeni tip Korona Virüs salgınına karşı konaklama tesisleri, restoranlar, yurtlar ve huzurevlerinde uygulanan tedbirleri artırdı. Otellerde konaklayanların son 14 gün içinde bulunduğu ülkeler ve ülke içindeki seyahat planları bilgilerini içeren kayıtlar tam ve düzenli tutulacak. Restoranlarda, genel enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak için masalar arası mesafe 1 metreden az olmayacak. Huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde Covid-19 hastalığı ile uyumlu şikayetler olması durumunda, bu merkezlerde kalanlar yakından takip edilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı ise ülkemiz genelinde Park, Orman, Mesire alanları, Sahil Bandı ve Bahçelerde Piknik ve Mangal yapılmasının geçici süreliğine yasaklandığını bildirdi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler