22 Ekim 2024, Salı

Memurlar bordro yaktı!

25 Haziran 2024, Salı 07:33

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından başlayan memur eylemleri bayram tatili sonrasında da devam etti. Memurlar, Cemil Tugay’ın çalışma ofisinin önünde maaş bordrolarını yaktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine başlayan eylemler sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sosyal denge tazminatı ile ilgili yasal sınırı önermesi üzerine İzmir Büyükşehir’de örgütlü kamu sendikaları dün ortak basın açıklaması yaptı.

Tugay’a kararından vazgeçme çağrısı

Büyükşehir birimlerinin bulunduğu Kültürpark önünde bir araya gelen kamu emekçileri iş bırakarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın çalışma ofisinin de olduğu İzmir Sanat’a yürüdü. Yürüyüş boyunca ellerinde bordroları sallayan kamu emekçileri attıkları sloganlarla Başkan Tugay’a sosyal denge tazminatı ile ilgili kararından vazgeçme çağrısında bulundu. İşçiler ellerindeki maaş bordrolarını Başkan Tugay’ın çalışma ofisinin önünde ateşe verdi.

(SERKAN SELİNGİL)

 







 
Son Eklenen Haberler