131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

OSMANAĞAOĞLU'DAN OSB MESLEK LİSESİ İÇİN DESTEK TALEBİ

28 Kasım 2019, Perşembe 06:28

     


MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerinde Komisyon görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Osmanağaoğlu konuşmasında Aliağa’da, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek bir meslek lisesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerinde Komisyon görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Tamer Osmanağaoğlu konuşmasında “Hayal gücümüzün ötesinde bir hızla gelişen teknoloji ile ekonomik öneminin dışında siyasi ve sosyal etkinliği de artan sanayileşme yeni bakış açılarıyla yorumlanması gereken 2 önemli alandır. Yatırımcılar, ülkeler, üniversiteler ve konunun diğer muhatapları arasındaki iş birliği bu 2 alandaki rekabetçi sürecin başarıyla sürdürülebilmesi için önemlidir” dedi. Osmanağaoğlu “Demiryolu ile yük taşımacılığının özendirilmesi ve teşvik edilmesi yönünde politikaların hayata geçirilmesi, organize sanayi bölgesi liman bağlantılarının yapılması, sanayide kullanılan enerjideki ilave yüklerin kaldırılması, hâlihazırda yüzde 18 olan KDV'nin düşürülmesi, yenilenebilir enerji seferberliğinin başlatılması, sıfır atık projesinin desteklenmesi beklentilerimiz arasındadır.” İfadelerini kullandı.

“Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek liseye ihtiyaç var”

Osmanağaoğlu konuşmasında Aliağa’da, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek bir mesleki lisesine ihtiyaç olduğunu belirtti. Osmanağaoğlu, “Sayın Bakanım, her ne kadar Bakanlığınızın doğrudan alanına girmese de sanayicilerimizin ve yatırımcılarımızın muzdarip olduğu bir kaç hususa da dikkatinizi çekmek isterim: İş davalarındaki beş yıl olan zaman aşımı süresinin düşürülmesi, esnek çalışma hükümlerinin uygulanmasını önleyen kısıtları kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılması, MYK belgelerinde sınav ücretlerinin karşılanmasına yönelik teşvikin 2023 yılına kadar uzatılması gibi hususları gündeminize almanız çalışma hayatına ve mesleki eğitime katkı sunacaktır. Bu minvalde yapılacak bir çalışmada Bakanlığınızın katkısının önemli olacağını düşünüyorum. Sayın Bakanım, Aliağa ilçemizde, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösterecek bir mesleki lisesine ihtiyacımız vardır, bu Aliağa'ya yatırım yapan yatırımcılarımızın beklentileri arasında yer almaktadır. Bu beklentinin yerine getirilebilmesi için sadece gereken kredinin sağlanması gerekmektedir. Bu konuda desteklerinizi yanımızda hissetmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler