131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

YÜCEL, SÜREKLİ’YE HİZMETLERLE CEVAP VERDİ

8 Ekim 2020, Perşembe 06:50

     


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevinde geçirdiği 18 aylık sürece ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.

AK Parti’nin yaptığı, Tunç Soyer’in 18 aylık görev süresine ilişkin eleştirilere bakıldığında Soyer’in ve İzmir Büyükşehir belediyesinin çok başarılı bir 18 ay geçirdiğinin ortaya çıktığını ifade eden Yücel “ Eleştirilere bakılınca, yapacak bir eleştiri bulamadıkları için kendilerinin değimiyle lay lay lom yapmışlar” dedi.

“Elektriğe yüzde 35 zam yapanlar…”

Eleştirilere cevap vererek açıklamasına başlayan Yücel, “İzmir’de yerel yönetimlere bakıldığında muhalefette olan AKP’nin Sayın Soyer’in yönetimine, büyükşehir belediyemizin icraatlarına eleştirileri olması son derece normaldir. Gerçekçi, yapıcı ve İzmir’in faydasına olacak eleştirilerinden eminim ki Sayın büyükşehir belediye başkanımızda faydalanmak ister. Ancak, yapılan eleştiriler Türkiye’nin ve İzmir’in gerçekleri ile alakası olmayan, tamamen tartışma yaratmaya ve karalamaya yönelik bir anlayışla yapılmış. Mesela İZSU zammından şikayet etmeye AKP’li yöneticilerin ne kadar hakkı var sorgulamak gerekir. AKP iktidarı elektriğe 2020 Mart ayına kadar 15 ay içinde, yüzde 35,58 zam yapmış. Suyu toplarken, arıtırken, hanelere ulaştırırken elektriğe ihtiyacınız var. Yaşanan krizler sebebiyle diğer altyapı çalışmalarındaki maliyetlerin artışını, iktidarın salgını bahane ederek, belediyelerin iller bankasından gelen ödeneklerine kesinti uygulamasını, dövizdeki rekor artışı bir kenara bıraktığınızda bile, elektriğe yapılan bu fahiş zam suya zammı kaçınılmaz kılmıştır. AKP’liler İzmir’de kaçınılmaz olan su zammını şikayet edeceklerine, elektriğe yapılan zamların hesabını versinler. Sayın Soyer’i karalamaya çalışarak, halkı ezercesine yaptıkları fahiş zamlardan kaçamazlar. Hadi kuldan utanmıyorlar, Allah’tan da mı korkmuyorlar?” ifadelerini kullandı.

“İzmir’den nasıl bu kadar habersiz olurlar anlamıyoruz”

İZSU üzerinden yapılan eleştirilere de cevap veren Yücel, “Derslerine o kadar kötü çalışmışlar ki, belediyemizin en iyi çalışan birimlerinden İZSU üzerinden eleştiri yapmaya kalkmışlar. Büyükşehir belediyemizin çoktan yapıp hizmete soktuğu ve tüm İzmir’in bildiği İZSU yatırımları ve icraatlarından bazılarını kendilerine anlatmak isterim” dedi.

“Elektrik fabrikasında İzmir’i engelledi”

İzmirliler olarak AK Parti’den umutlarını zaten kestiklerini ifade eden Yücel “Bu iktidarın İzmir ve Türkiye’ye verebileceği bir şey kalmadı. Bunu halkımızda görüyor. Ama en azından İzmirlinin malını İzmirliye bıraksınlar diye uğraşıyoruz, onunda önünde engel oluyorlar. Bunun en büyük örneği de Elektrik fabrikasıdır. 2019 yılında bu tarihi bina satışa çıkarıldı, 16 Nisan 2019 tarihinde ihaleyi büyükşehir belediyemizin iştiraki olan Grand Plaza şirketi kazandı. Tüm İzmir büyük bir sevinç yaşadı. Çünkü bu alan ranta kurban edilmeyecek, halka, eğitime ve İzmir’e kazandırılacak, yaşayan bir yer olacaktı. Ama bu iktidar İzmirlilerin bu sevincini de kursaklarında bıraktı ve bu ihaleyi, “sadece özel şirketler katılabilir” diyerek iptal etti. Oysaki, zaten ihaleyi kazanan belediye iştirakinin yüzde 50’si özel şirkete ait. Ama buna rağmen büyükşehir belediyemizin girişimleri sonuçsuz kaldı. O dönemde “aracı olacağız, ihalenin geçerli sayılması için çalışacağız” diye nutuklar atan AKP’lilerin bu söylemleri de boş çıktı. Şimdi kalkmış bu binanın müze olacağı gibi bir söylem üretmişler. Burası büyükşehir belediyemiz tarafından tıpkı eski DGM binasının meslek fabrikası yapılması gibi, işsizliğin önlenmesini, gençlerin eğitimi sağlamak, Ar-ge çalışmaları yapılmak için kullanılması, İzmirlilere fiilen hizmet etmesi gereken bir merkez olmalıdır. Ama AKP yine kendisine yakışanı yaptı ve İzmir’i bir konuda daha engelledi. Demek ki, kendilerini ne İzmirli hissediyorlar ne de İzmirlinin hakkını korumak gibi bir dertleri var. AKP’liler İzmir adına çalışıyorlarsa ispatlasınlar. Elektrik fabrikasını büyükşehir belediyesinin kazandığı ihale doğrultusunda İzmir’e kazandırsınlar, biz de samimiyetlerini görelim. Yoksa bir kez daha anlaşılacak ki, dillerinden dökülen İzmir’in hakkı, İzmir’e hizmet söylemleri sadece İzmirlileri oyalamak ve kandırmak içinmiş.” Şeklinde konuştu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler