CHP’Lİ VEKİLLER ALİAĞA’DA SAHAYA İNDİ
10 Haziran 2021, Perşembe 07:10Tweet |
CHP İzmir Milletvekilleri; Kamil Okyay Sındır, Kani Beko ve Tacettin Bayır Aliağa’ya gelerek Yeni Mahalle pazaryerini ve mahalle esnafını ziyaret etti. Milletvekilleri, ziyaretler öncesi parti ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko ve Tacettin Bayır Aliağa’da sahaya indi. CHP İzmir Milletvekillerine CHP İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve ilçe yönetimi eşlik etti. Yeni Mahalle’de pazaryeri ve esnaf ziyareti öncesinde parti binasında buluşan vekiller partililerle bir araya geldi.
Özlem Şan Oğuzhan: “İktidara yakınız, iktidar bizim”
Partililerle olan buluşmada konuşma yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Bugün burada üç milletvekilimizi ağırlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyor. Bu anlamda da çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün burada bir çalışma gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz artık mutfakta yangın var. Bunu en iyi göreceğimiz yerlerde pazarlardır. Yeni Mahalle Aliağamızın en büyük mahallesi. Biz bugün Yeni Mahalle’de pazarda Aliağalı vatandaşlarımızla bir arada olmayı planladık. Yine Yeni Mahalle esnafımızı da dolaşıp vekillerimizle birlikte onların sorunlarını dinlemeyi planladık. Çünkü CHP iktidara geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde esnafın sorunlarına getireceği çözümleri biliyor. O çözümlere ulaşmak için de esnafı dinliyor. CHP halkın partisi. Vekillerime buradaki çalışma nedeniyle tekrar teşekkür ediyorum. Biz büyük bir örgütüz. İktidara yakınız. İktidar bizim. Hepimize hayırlı olsun.” Dedi.
Tacettin Bayır, “Türkiye Cumhuriyeti bu kadar aciz bir millet değildir”
CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır konuşmasına başladı. Bayır, “Aliağa’yı önemsiyoruz. Biz bu değerli ilçede de yerel yönetimde söz sahibi olmayı istiyoruz. Olmamamız için hiçbir neden yok. Geçmiş dönemlerde yıllarca bizdeydi zaten. Şuanda partimizin milletvekili seçimine, Cumhurbaşkanlığı seçimine en hazır parti olduğunu ifade ederek başlamak istiyorum. Normal şartlarda seçim 2023 yılında. Ancak yine bir kurala göre mevcut Cumhurbaşkanı’nın yeniden aday olabilmesi bu seçimlerde mümkün gözükmeyecek. Dolayısıyla mümkün olabilmesi için erken seçime gitmesi gerekecek. Seçimlere bir yıl kaladan sonra erken seçim talebi geçerli olmuyor. Sayın genel başkanımızda bunun farkında. Son günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin savurganca tutumu olduğunu hep birlikte görüyoruz. Bu durum ülke ekonomisine ve ülkemize büyük yaralar açmakta. Bu yaralar kapatılması çok zor durumlara ulaşıyor. Bu anlamada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin biran önce iktidardan uzaklaşması, Türkiye’de bütün insanlara işçisinden köylüsüne, gencinden yeni doğan bebeğine büyük katkısı olacaktır. Büyük yara veriyorlar ülkeye. Pazar günü bir mafya lideri tarafından yapılan yayınları tüm Türkiye izliyor. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar aciz bir millet değildir. Devlet bu kadar küçümsenmemiştir. Bunu kabul etmiyoruz. Türkiye’yi yöneten insanlar yurtdışında kaçak olan bir mafya liderinin anlattıklarıyla deşifre ediliyor. Bu çok üzücü bir durum. Türkiye’nin itibarı açısından çok kötü bir durum.” İfadelerini kullandı.
Kani Beko, “Türkiye’de açlık, sefalet, işsizlik diz boyu”
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın sözlerinin ardından CHP İzmir Milletvekili Kani Beko konuşmasına başladı. Beko, “Emek dünyasının kalbinin attığı yer olan Aliağa’dayız. Ben Aliağa’yı iyi tanırım. Ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurmuş olduğu ve bizlerin yıllarca çalıştığı oralardan emekli olduğu karayolları yok, hava yolları yok, deniz yolları yok, limanlar yok, Petkim yok, Tekel fabrikaları yok, şeker fabrikaları yok, ÇAYKUR’lar yok. Bankalara bir göz atın. Sadece Mustafa Kemal’in ve arkadaşlarının kurmuş olduğu İş Bankası’nın dışında bankaların tamamı uluslararası sermayeye teslim edilmiş. Yani memleket bitmiş. 12 milyona yakın işsiz kardeşimiz var. Dünyada 95 milyon ülkenin nüfusundan fazla Türkiye’de işsizler var. 500 bine yakın öğretmen kardeşimizin 100’e yakını maalesef intihar etti. Gayrisafi Milli Hasıla’nın yüzde biri köylüye çiftçiye verilir deniyor ama ne çiftçiye para veren var ne de köylüye para veren var. Türkiye’de açlık, sefalet, işsizlik diz boyu. AKP’nin artık sonu geldi. Tünelin ucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı var.” şeklinde konuştu.
Kamil Okyay Sındır “Biz 128 milyar doları arıyoruz”
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun konuşmasının ardından CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır konuşmasına başladı. Sındır, “Aliağa bizim göz bebeği ilçelerimizden biri. Biz 128 milyar doları arıyoruz. Merak ediyoruz, gideceğiz bugün, pazaryeri esnafına da soracağız. Biz arıyoruz, Türkiye’nin dört bir yanında soruyoruz. Merkez Bankası Başkanı yılda üç kere değişmez. Arkasından bu kadar para piyasalarına müdahil olunmaz. Olunursa sonuçta bunlar olur. Merkez Bankası’ndaki, hepimizin hakkı olan kuruşun arkasında olup hesabını soracağız. Merkez Bankası hepimizin bankası. Bu milletin bankası. Bu paranın nereye gittiğini sormak hepimizin hakkı. Bu para iki yılda buharlaştı. Şuanda Merkez Bankası net rezervi eksi 55 milyar dolar civarı. Bankamızda para yok borcumuz var. Kredi almışız o kredi borcunu ödemek zorundayız. Bunun hesabını vermesi gereken hükümet, yürütme ve onun başı olan Cumhurbaşkanı sıfatını da taşıyan aynı zamanda AKP’nin de genel başkanı ve yetkilileri bunun hesabını verecek. Bu iktidar, bu tek adam rejimi bir milli güvenlik sorunu haline geldi aynı zamanda. Aynı zamanda ekonomi sorunu haline de gelmiş durumda. En kısa zamanda erken seçime gidip bu iktidardan kurtulmamız lazım.” Dedi. Konuşmaların ardından milletvekilleri tarafından Yeni Mahalle’de pazaryeri ve mahalle esnafı ziyaret edildi.
(ESİN ÇETİN)

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, TOKİ tarafından

İzmir'de çok sayıda kişiye faizle borç para vererek çek,

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Demir ve yönetimi, Demokrasi Meydanı’nda

Bergama Belediyesi’nin yürütmüş olduğu ''Ambalaj Atığı

Tüpraş, 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, geçen

Yenilikçi muhasebe çalışmaları işletmeler için çok önemlidir.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin temel tüketim ürünlerinde indirimli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sen, Ben, Hepimiz! Tertemiz İzmirimiz”

Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde, Poll Production organizasyonuyla

Aliağa Belediyesi’nin 2014 yılında başlattığı “Aliağa Kent Kitaplığı”

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından partinin 21. kuruluş yıl dönümü

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, TOKİ tarafından Aliağa’da yapılan

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü ve yönetimi,

İzmir’in ve İzmirlilerin hayatına damga vuran İzmir Enternasyonal Fuarı, 91.

12 yıllık aradan sonra 50.sanat yılı için yeni ve kariyerinin ilk yıllarında

Resmi Gazete’de yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Aliağa

Türkiye’nin ilk dört üniversitesinden biri olan, 67 yıllık köklü

Şallar, her ne kadar kombinlerin tamamlayıcı parçası gibi düşünülüyor

Hayatın her alanında benzersiz bir görünüm, çok özel kombinler

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de partilileriyle bir araya

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, beraberinde partinin İzmir’deki

Tarkan, İzmir'in kurtuluşunun yüzüncü yılı kutlamaları kapsamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Aliağa’da yapılması planlanan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geleceğin şehir ve bölge

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, Muharrem ayı sonunda yapılacak olan

Aliağa Ticaret Odası, Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonuyla; ülke ekonomisinin

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği

Yemek takımı seçmek kolay iş değildir; piyasada karşınıza çıkan sayısız

Asbestli olduğu iddia edilen ve Aliağa’ya getirilerek sökülmesi planlanan

2023’te seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısının yüzde