131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

GEÇİM İTTİFAKI İLE ESNAFIN SORUNLARI DİNLENİYOR

10 Temmuz 2021, Cumartesi 06:58

     


Saadet Partisi, Geçim İttifakı kampanyası kapsamında Aliağa’da da stant kurarak çalışmalara başladı. Basın açıklaması yapılıp esnaf ziyaret edilerek sorunları dinlendi.

Saadet Partisi, Türkiye genelinde başlattığı Geçim İttifakı kampanyası kapsamında İzmir’in ilçelerinde de stantlar açarak saha çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran Aliağa’ya gelerek Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Daha sonra esnafı gezen Erduran’a Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç ve yönetimi de eşlik etti. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Musa Özcan, İYİ Parti Aliağa İlçe Yöneticileri, İYİ Parti’li Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, DİSK’e Bağlı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe ve yönetimi ile vatandaşlar katılım gösterdi.

“Ekonomik kriz, en büyük sorunlardan birisi haline geldi”

Basın açıklamasını Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran okudu. Erduran açıklamasında, “Son yıllarda ekonomik kriz, en büyük sorunlardan birisi haline gelmiştir. Hem işsizlikle boğuşanların, hem de asgari ücretle hayatını sürdürmeye çalışanların geçim derdi, kanayan bir yara haline dönüşmüştür. İnsanımızla bir araya geldiğimiz hemen her ortamda geçim derdi gündeme gelmekte ve sıkıntılar tek tek anlatılmaktadır. Saadet Partisi'nin geçim derdine vurgu yapmak için ortaya koyduğu Geçim İttifakı, son derece anlamlıdır. Kampanyamız kamuoyunda geniş bir yankı bulmuş ve yüksek bir takdir ile karşılanmıştır. Toplumun geçim derdi çeken kesimlerinin dertlerini dinlemek için düzenlediğimiz saha çalışmaları, bunların yanı sıra Esnaf Kongresi, Çiftçi Kongresi ve İşçi Kongresi şeklinde gerçekleşen faaliyetler, çare, çözüm ve önerilerin dile getirileceği önemli toplantılardır.”ifadelerine yer verdi.

“Milletin gündemi ile Saadet Partisi’nin gündemi aynı”

Muhalefet partisi olarak sorunları dinleyip çözüm önerileri sunduklarını belirterek sözlerine devam eden Erduran, “ Görüş farkı, partili farkı gözetmiyoruz. Geçim İttifakı kampanyasıyla birlikte ülkemizde geçim mücadelesi veren herkesle ittifak yapıyoruz. Milletin gündemi ile Saadet Partisi’nin gündemi aynıdır. Aş, iş, tencere, faturalar, hayat pahalılığı ve ekonomik çıkmazların getirdiği geçim derdidir. İnsanımızın 'geçinemiyoruz' feryatlarına tercüman olacak, çarşı ve pazarda can yakan hesabı he fırsatta gündeme taşıyacağız. Bu nedenle: hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere hayır diyen herkesle, hepimizin gerçek gündemi için Geçim İttifakı'nda buluşuyoruz.” dedi.

“Yolsuzluklara, rüşvete, torpile son vereceğiz”

Parti olarak amaçlarını dile getirerek sözlerine devam eden Erduran, “Gayemiz, insanımızın temel ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamasıdır. Halkımızın alım gücünün artması, hayat kalitesinin yükselmesidir. Milletimiz yetki verdiği takdirde ülkemizi yönetme sorumluluğunu da en iyi şekilde yerine getireceğiz. Kaynaklarımızın 83 milyon insanımız arasında adil paylaşımını sağlayacağız. Yolsuzluklara, rüşvete, torpile son vereceğiz. Rant, asfalt, beton odaklı ekonomi modeline nokta koyarak; üretim, istihdam ve katma değer odaklı ekonomi modeli uygulayacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu çağrımıza ortak olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. Daha sonra parti yönetimi ve partililer Aliağa esnafını gezip sorunlarını dinledi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler