131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AYDEMİR: “TARIMSAL ÜRETİM KESİNTİSİZ DEVAM ETMELİ”

20 Haziran 2020, Cumartesi 06:59

     


MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Toprak Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını sürecinin, ülkelerin kendi kendine yetebilirlik meselesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Aydemir, “Bu noktada gıda ihtiyacının karşılanması için tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi son derece önemlidir” dedi.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Toprak Haftası nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. Aliağa’nın sadece sanayi şehri olmadığını, bir yandan tarımsal üretimin de devam ettiğini hatırlatan Aydemir, toprağın bir toplumun hayatını sürdürebilmesi için olmazsa olmazlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Toprağın ekonomik, endüstriyel, tarımsal ve ulusal bakımdan çok önemli bir kaynak olduğunu vurgulayan Aydemir, “Toprak sınırlı olan kaynaklarımızdan biridir. Topraklar kaybedildiğinde veya bozulmaya uğradığında insanların yaşam süresi içinde tekrar kazanılması söz konusu değildir. İnsanların yaşamında çok önemli olan ve tüm canlıların hem beslendiği hem de barındığı yer olan toprağın korunması gerektiği unutulmamalıdır.” diye konuştu.

“Salgın süreci, kendi kendine yetebilirliğin önemini bir kez daha gösterdi”

Aliağa ilçesinin adının; tarım, tarih, turizm ve sanayi ile anılması gerektiğini ifade eden Abdurrahim Aydemir, “1960’lı yıllarda küçük bir balıkçı köyü olan Aliağa, demir-çelik ve petrokimya sektörünün ağırlıkta olduğu sanayi tesislerinin kurulmasıyla birlikte hızla gelişerek, Ege’nin nüfus çeken bir sanayi merkezi haline dönüştü. İlçemizde sanayileşme hareketi ile birlikte tarımsal faaliyetler azalmıştır. Ancak yine de Helvacı Mahallesi ve Güzelhisar ovalarında tarım faaliyetler ağırlıklı olarak yürütülmektedir. İlçemizde zeytinlikler de mevcuttur. İlçemizde geleneksel sulu veya kuru tarımın yanı sıra, hayvancılık faaliyetleri de devam etmektedir. Koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada yaşamın her alanını etkiliyor. Koronavirüs salgını süreci, ülkelerin kendi kendine yetebilirlik meselesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. İşte bu noktada, gıda ihtiyacının karşılanması için tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi son derece önemlidir." dedi.

“Yerli tohuma önem verilmeli”

Açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Memleketimizin ekonomik kaynakları, bütün dünyanın aşırı isteklerini çekecek verim ve servete sahiptir. Halkımızın çiftçi olması, topraklarımızın dünyanın en bereketli topraklarında bulunması, maddî yaşam için hiçbir kaygıya yer bırakmamaktadır” sözünü hatırlatan Aydemir, “Bu bilinçle tarım ve gıdanın önemini daha iyi anlamamız, buna uygun üretim ve tüketimi yönlendirmemiz gerekiyor. Günümüzün şartlarını dikkatte alarak mutlak suretle ilçemizdeki tarımsal faaliyetlerin daha da artırılması gerekmektedir. Özellikle yerli tohuma önem verilmelidir. Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak, en az savunma sanayisinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir. Bizler her zaman milletimizin efendisi olan köylümüz ve çiftçimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler