131019098
19 Nisan 2024, Cuma

CHP 3 BİN 700 SEÇMENİ İSTANBUL’A TAŞIYACAK

21 Haziran 2019, Cuma 06:22

     


23 Haziran İstanbul seçimleri için çalışmalarını sürdüren CHP İzmir İl Başkanlığı yaz tatili için İzmir’e gelen vatandaşlar, öğrenciler ve mevsimlik işçiler olmak üzere 3 koldan gelen başvuruları değerlendirerek şu an itibariyle yaklaşık 3 bin 700 seçmeni İstanbul’a taşıyacaklarını duyurdu. CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, seçimler için Aliağa’da 37 kişinin partiye ulaştığını bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yarışı için çalışmalarını yürütüyor. İstanbul’daki sandık mesaisine katılım sağlanması noktasında hareket eden il yönetimi kendilerine gelen başvuruları değerlendiriyor. Çeşitli nedenlerle İzmir’de bulunan ve seçim günü İstanbul’a giderek sandığa iradelerini yansıtmak isteyen vatandaşlar için geceli gündüzlü çalışan il yöneticileri CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel liderliğinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na gelecek her oyu hesapladıklarını aktardı.

92 otobüs hazır

İl başkanlığının hazırlıkları kapsamında şu an 92 otobüs ile yaklaşık 3 bin 700 seçmen en geç 22 Haziran akşamı ve gece yarısı (23 Haziran sabahının ilk saatleri) İzmir’den yola çıkacak. İzmir’de en yoğun başvurunun Dikili’den geldiği aktarıldı. Kuzeyin gözde turizm ilçesinden bin 200 civarında bir katılım olacağı belirtildi. Yaz tatili için İzmir’e gelmiş vatandaşlar ile öğrencilerin yer aldığı ifade edildi. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen çalışmaya Aliağa’dan da katılım olacak. CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit İstanbul seçimlerine gidecek 37 kişinin parti ile iletişime geçtiğini belirtti. Bu sayının artabileceğini de sözlerine ekleyen Cirit, iradesini sandığa yansıtmak isteyen vatandaşların kayıtlarını bu akşama kadar almaya devam edeceklerini duyurdu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler