131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

“ACAR KÖYLÜLERİN YERİNE GÖZ DİKTİ”

22 Şubat 2021, Pazartesi 06:33

     


Aliağa Kapalı Pazaryeri’nde esnafının sıkıntılarını dinleyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, her şeyi rant aracı ve paraya endekslemiş olan Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu kez de pazaryerindeki Aliağalı köylülerin yerine göz diktiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve beraberindeki CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Aliağa Kapalı Pazaryeri’ni ziyaret ederek pazar esnafının sıkıntılarını dinledi. Ziyaret esnasında tezgahlarının ellerinden alındığını dile getiren Aliağalı köylüler, yıllardır satış yaptıkları tezgahların Manisa’dan ve Akhisar’dan getirilen pazarcılara peşkeş çekildiğini söylediler.

“Tezgahları başka yerlerden gelen pazarcılara satmışlar”

Geçimini kendi ürettiği ürünleri satarak sağladığını belirten köylü bir pazar esnafı, “Ben bu pazaryeri kurulduğundan beri aynı tezgahta satış yapıyordum. Şimdi bunu elimden alıp beni duvar dibinde yarım metrelik yere sürüyorlar. Dediklerine göre biz köylülerin satış yaptığı bu tezgahları başka yerlerden gelen pazarcılara satmışlar. Serkan Acar seçim zamanı en çok oyu köylülerden almıştı, şimdi bizi sırtımızdan bıçaklıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir başka esnaf ise, “Biz burada 200 civarı köylü pazarcıyız. Hepimizin tezgahını elinden alıp şu duvar dibinde 15 kişinin satış yaptığı yere sıkıştırıyorlar. Bu hak mı, adalet mi? Madem satılacaktı, bari önce bize sorsalardı, satış yapan köylülere satsalardı. Ama bunu söylediğimizde bize bu yerlerin satılmayacağına, yerimizi ellemeyeceklerine söz vermişlerdi. Şimdi buraları Akhisar’dan, Manisa’dan birilerine vermişler” diye konuştu.

“15 kişinin satış yaptığı yere 200 köylüyü sıkıştırmaya çalışıyorlar”

Köylü pazar esnafını dinleyerek durumları hakkında bilgi alan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, konuyla ilgili her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi. Oğuzhan, “Maalesef Aliağa halkı olarak bir akıl tutulmasına tanıklık ediyoruz. Her şeyi rant aracı ve paraya endekslemiş olan Sayın Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu kez de Aliağalı köylülerimizin yerine göz diktiğine şahit olduk. Bu pandemi döneminde herkes kan ağlarken pazarcı esnafını haraca bağlayıp fahiş tahsis ücretleri talep eden Aliağa Belediyesi, topladığı paradan tatmin olmamış olacak ki, şimdi de köylülerimizi yerinden ederek onların tezgahlarını satışa çıkarmış. 15 kişinin satış yaptığı yere 200 köylüyü sıkıştırmaya çalışıyorlar.” dedi.

“Söylediği ve yaptığının birbirini tutmadığına ilk kez tanık olmuyoruz”

Bu yaşananların ne sosyal belediyecilik anlayışıyla ne de başka bir şekilde açıklanamayacağını, mazur gösterilemeyeceğini kaydeden Özlem Şan Oğuzhan, “Yöre esnafını yarım metrelik tezgaha sıkıştıracaksın, kalan tezgahlardan yine 10 bin liraları aşan rant elde edeceksin. Daha düne kadar pazaryerinde tahsis ücreti için olay çıkaranların Aliağalı olmadığını, dışarıdan gelenler olduğunu ve buralarda Aliağalı pazarcılara öncelik verileceği söylenirken şimdi bir de üstüne Manisalı pazarcılar dolduruluyor. Sayın başkanın söylediği ve yaptığının birbirini tutmadığına ilk kez tanık olmuyoruz. Ancak artık yeter demenin zamanı geldi. Bununla ilgili CHP Aliağa İlçe Teşkilatı olarak Aliağalı köylü pazarcı esnafımızın yanında yer alacak ve onların hakkını savunmak için gereken her şeyi yapacağız. Sayın Serkan Acar’a da artık rant odaklı başkanlıktan halk odaklı başkanlığa dönüş yapması için çağrıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler