131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

VETERİNER MUAYENE MASASI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

1 Haziran 2021, Salı 21:55

     


Veteriner muayene masası, veteriner klinikleri, hayvan hastaneleri, evcil hayvan bakım merkezleri ve otelleri gibi hayvan sağlığı ve bakımı alanında hizmet veren işletmeler için önemli bir üründür.

Bir veteriner muayene masası veya bir başka adıyla pet bakım masası, evcil hayvanların rutin sağlık kontrolleri, muayene ve bakımları amacıyla kullanılsa da zaman zaman da modeline göre küçük çaplı operasyonların yapılmasına da imkan vermektedir.

Ayrıca yine veterinerler ve hayvan sağlığı konusunda uzman kişiler, hayvanlara acil bir müdahalede bulunulması veya pansuman yapılması gerektiği zaman da yine veteriner muayene masasına ihtiyaç duymaktadırlar.

Tüm bu nitelikleriyle veteriner muayene veya pet bakım masası, hayvan sağlığı ve bakımı malzemeleri sektöründe olmazsa olmaz bir konuma sahiptir.

Piyasada farklı model ve özelliklere sahip pek çok veteriner muayene masası vardır. Ancak en çok karşılaşılan çeşitleri aşağıdaki gibidir.

Veteriner Muayene Masası Çeşitleri Nelerdir?

Veteriner masaları üretimde kullanılan malzemelere göre, hareket kabiliyetinin şekline göre ve fonksiyonelliğine göre gibi bazı kriterler ile modellerde çeşitlilik göstermektedir.

1.Hareketsiz Veteriner Masası

Bu tarz veteriner muayene ve pet bakım masası modelleri hareketsiz ve sabit bir şekilde bulunmaktadır.

Masanın üst kısmında kaymayı engelleyen ve kolay temizlenebilen bir kauçuk üst tabla bulunmaktadır.

Alt kısımlarda modellere göre raflı veya çekmeceli özelliklerde olan hareketsiz veteriner muayene masası, bu depolama alanları sayesinde muayene ve bakım anında gerekli olan malzemelerin pratik bir şekilde muhafaza edilip kullanılmasını sağlar.

Genel olarak ağırlık taşıma kapasitesi yüksek olan üretilen bu ürünlerin ayrıca ekstra sağlam malzemelerden üretilmiş ve daha uzun süre kullanım ömrü sağlayan çeşitleri de mevcuttur.

2.Makaslı Veteriner Muayene Masası

Makaslı veteriner pet bakım masasını hareketsiz modellerden ayıran özellik, makaslı olması sayesinde manuel olarak yükseklik ayarlaması yapılabiliyor olmasıdır.

Manuel bir şekilde yapılan yükseklik ayarlaması farklı yükseklikler gerektiren muayene ve bakım işlemlerinin düzgün ve pratik bir şekilde yapılmasına olanak tanıdığı için son derece kullanışlı bir özelliktir.

Bu modelde de yine üst kısımda kaydırmaz ve temizliği kolay bir kauçuk tabla bulunmaktadır.

Ürün ölçüleri 65cm x 140cm olmakla beraber, yükseklik 40cm-90cm olarak ayarlanabilmektedir.

Ağırlık taşıma kapasitesi yüksek olan ürünlerin ayrıca kullanılmadığı zamanlarda çıkartılabilir ve ayarlanabilir kromaja sahip bir H barı bulunan modelleri de mevcuttur.

3.Elektrikli Motorlu Veteriner Masaları

Elektrikli ve motorlu veteriner muayene masası, makaslı evcil hayvan muayene masası modellerinin aksine hareket kabiliyetini sahip olduğu motorlara borçludur.

Yani bu modellerde yükseklik ayarlaması manuel olarak değil, elektrikli sisteme sahip olduğu için kumanda ile kolayca gerçekleştirilmektedir.

Bu durum, veteriner ve bakım uzmanlarına işlem esnasında oldukça kolaylık ve pratiklik sağlamaktadır. Ayrıca hayvanların konforu için de son derece ideal bir özelliktir.

Motorlu yükseklik ayarlamalı pet bakım ve muayene masaları, tekerlekli, raflı, çekmeceli gibi farklı özellik ve modellerde bulunabilmektedir.

Genel olarak ağırlık taşıma kapasiteleri yüksek olan ürünlerin diğer modellerde de olduğu gibi üst kısımlarında kaydırmaz ve kolay temizlenebilir özellikte kauçuk tablası vardır.

Elektrikli veteriner muayene masalarının tekerlekli modelleri ürünün taşınmasını kolaylaştırdığı için çok daha pratik bir kullanım sağlamaktadır.

Ayrıca raflı ve çekmeceleri modelleri de, işlem anında ihtiyaç duyulan malzemelerin depolanmasına ve pratik bir şekilde kullanılabilmesine imkan tanıdığı için son dere kullanışlıdır.

4.Paslanmaz Çelik Veteriner Muayene Masası

Ekonomik pet bakım masası arayanlar için ideal bir ürün olan uygun fiyatlı veteriner muayene masası, evcil hayvanların rutin bakım ve muayeneleri, aşılarının yapılması, genel sağlık kontrolleri gibi işlemlerin yapılmasını sağlar.

Uygun fiyatının yanı sıra, kaliteden ödün vermeden paslanmaz çelik malzemeden üretilmiştir.

Hareketsiz ve sabit olan üründe, serum asma aparatının bulunması ise ürüne kullanışlılık katmıştır.

Alt şasesi antibakteriyel elektrostatik toz boyalarla boyanmış ürün, diğer modeller gibi 65cm x 140cm ve 90 cm ölçülerine sahiptir.

5.Muayene Masası Olarak Da Kullanılabilen Veteriner Operasyon Masaları

Veteriner ameliyat ve operasyon masaları, gelişmiş özellikleri ve fonksiyonelliği sayesinde ayrıca bir muayene masası almaya gerek kalmadan hem muayenen hem de ameliyat gibi işlemlerin gerçekleştirilmesini kolaylaştırmaktadır.

Bu modeller genel olarak tekerlekli olup taşınması kolay hale getirilmiştir.

Paslanmaz çelikten imal edilen manuel hareketli ve elektrikli motorlu hareketli veteriner operasyon masası modelleri mevcuttur.

Elektrikli motorlu modeller de sahip olduğu motor sayısına göre (tek motorlu veya çift motorlu) fonksiyonellik kazanmaktadır. Ayrıca bu modellerin üst kısımları sedye olabildiği için son derece kullanışlı ürünlerdir.

Veteriner operasyon masalarının, muayene masalarından en belirgin farkı atık su gider hortumu ve geniş atık küvetine sahip olmalarıdır.

Veteriner Muayene Masası Nasıl Alınır?

Veteriner muayene ve pet bakım masaları, veteriner operasyon masaları, evcil hayvan sağlığı alanında hizmet verenler tarafından işletmelerine alacakları demirbaş ürünlerin başında gelmektedir.

Veteriner muayene masası, hayvan sağlığı ve bakımı sektörüne yönelik ürün ve mobilyalar üreten pek çok firmadan temin edilebilmektedir.

Bunun dışında medikal ürünler üreten firmalarda da veteriner muayene ve operasyon masaları bulmak mümkündür.

Bu tarz firmaların gerek mağaza adreslerine gidip ürünleri yerinde inceleyerek, gerek güvenilir bir firmanın web sitesinden ürün hakkında görsel ve yazılı bilgileri inceleyerek satın alma işlemi yapılabilmektedir.

Mağazaları gezerek alışveriş yapmanın en büyük avantajı tabi ki satın alınacak ürünü bizzat görüp incelemektir.

Ancak mağaza mağaza gezmenin hem yorucu hem de fazla zaman alması gibi bir de dezavantajı bulunmaktadır.

Bu sebeple günümüzde pek çok kişi genelde tercihini elektronik alışverişten yana kullanmaktadır.

Firmaların web sitelerinde, aynı kategorideki pek çok ürünü ve bilgilerini bulabilmek ve ayrıca fiyat karşılaştırmasını yapabilmek çok daha pratik ve zahmetsiz olsa da burada da web sitesi üzerinden alışveriş yapmanın tehlikelerinden biri olan dolandırılma ve kandırılma gibi bir takım durumlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Böyle durumların önüne geçebilmek adına alınacak bir tedbir olarak, iyi bir firma araştırması yapmak gerekmektedir. Ormed sağlık ürünleri tavsiye edilebilecek firmalardandır: www.ormedsaglikurunleri.com

 

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler