131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

Amerika Vize Başvurusu

3 Şubat 2024, Cumartesi 17:16

     


Amerika vize başvuru adımlarına işlemlerine başlamadan ve işlem dosyasını dosyanız sonuçlandırılmadan önce seyahatiniz için ödemeleri gerçekleştirmeniz gerekir. Amerika Büyükelçiliği göç konularında yoğun bir mesaiye sahip olduğu için amerika vize başvurusu için iki ana başlık toplanmıştır.

Kısa süreli olan bize kategorileri için başvuru yapacak olanlar yasal web sitesi üzerinden yayınlanan DS-160 Vize Başvuru Formuna erişip doldurmaları gerekir. Amerika vize işlemleri için başlatacağınız tüm belgeleriniz doğru ve güncel olmalıdır. İsim ve soy isim değişikliğinde evraklarınızın güncellenmesi ve dosyada yer alması gerekir. Aksi taktirde amerika vize başvurusu için olumsuz yanıt alabilirsiniz.

 

Amerika Vize Başvurusu Nerede Yapılır?

Amerika Büyükelçiliği, vize başvuru merkezi olarak görevlendirilen bir yerdir. İstanbul, Ankara ve İzmir Konsoloslukları ile Amerika vize işlemlerinizin çalışmaları yürütülür. Bu kurumlar Amerikan vizesinde karar verecek bir yetkinliğe sahiptir.

 

Amerika Vizesi Randevu

Amerika Vizesi randevusunda ilk olarak DS-160 başvuru formu doldurulmalıdır. Bu form istenen ilk şartlardan birisidir. Ardından evraklarınızın dosyalanmış olması takibe geçileceğinizi gösterir. İkamet ettiğiniz adrese yakın Amerika Konsolosluğu bütün işlemlerinizi randevu sonrası değerlendirecektir. Aynı konsolosluk Amerika Vize işlemleri için sonucunuzu çıkaracaktır.

Amerika vize randevusu için Euroasia GVS Amerika Vize İşlemleri danışmanlarına ulaşarak durum hakkında bilgi alabilirsiniz. Bunun için ilk etapta vize kategorisi şeklinde belirlenmiş evrakların listesi sizlerle paylaşılır ve evrakların hepsini ulaştırmanız gerekir.

Söz konusu merkezi şehirlerde yaşamıyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda ise kargo veya kurye yönlendirmesine başvurabilirsiniz. Alınan gün ve randevu saati için ikamet adresinize uygun olan Konsoloslukta bulunmanız gerekecektir.

Operasyon ekibi sizlere eşlik edecek ve bazı durumlar karşısında hemen müdahale etme şansına sahip olacaksınız. Belirlenmiş randevu tarihinde rehberiniz sizi pasaport, belgeler ve DS-160 başvuru formu konfirmasyonu ile karşılayacaktır. Bununla beraber amerika vize başvurusu için görüşme gerçekleştirecek ve süreci tamamlamış olacaksınız.

Vizesi başvuru merkezi için işlem alan Amerika Büyükelçiliği, İstanbul, Ankara ve İzmir Konsolosluğu’nun çalışma günlerini gözden geçirmeniz gerekir. Resmi tatilleriyle çakışan randevularda seyahatinizin gecikmesi söz konusu olabilir. Amerika vize işlemlerini ise seyahatinizin en az 15 gün öncesinde yapmanız tavsiye edilir.

 







 
Son Eklenen Haberler