131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

Bebek Püresi Üretim Hattı Nasıl Kurulur?

3 Haziran 2021, Perşembe 12:49

     


Bebek püresi üretim hattında kullanılan ekipmanlar şu şekildedir: CCM 5, CCM 60, CCM 90, CCM 110, CCM 200, CCM 400, CCM 800, karıştırma tankı ve mekanik homojenizatörler. Kullanılan tüm ekipmanlar son teknolojiye uygun şekilde tasarlanmış olup yüksek kalitede imal edilmektedir. Püre kremsi bir macun veya sıvı kıvamında öğütülmüş, preslenmiş, harmanlanmış veya elenmiş sebzeler, meyveler veya baklagiller gibi pişirilmiş yiyeceklerden oluşur. Terim, eski Fransızca'da saflaştırılmış veya rafine edilmiş anlamına gelir. Bebek püresi ise bebeklerin yiyebileceği sebze ve meyvelerden elde edilir ve genellikle anne sütünden sonra takviye amacı ile bebeklere yedirilir. Gıda üretim tesislerinde üretilmesi amaçlanan püreler, özel teknolojik makine ve ekipmanlar ile tüketicisi için hazır hale getirilir.

Bebek Püresi Üretim Hattı

Bebek püresi üretim hattında kullanılan ekipmanlar şu şekildedir: CCM 5, CCM 60, CCM 90, CCM 110, CCM 200, CCM 400, CCM 800, karıştırma tankı ve mekanik homojenizatörler. Kullanılan tüm ekipmanlar son teknolojiye uygun şekilde tasarlanmış olup yüksek kalitede imal edilmektedir. Peki bu ekipmanların işlevleri ve özellikleri nelerdir? Birkaç örnek verelim. Uzermak CCM 200 gıda üretim ekipmanı bebek mamaları ve bebek püresi gibi gıda üretim proseslerinde kullanılmaktadır.

Bu makinenin birçok özelliği bulunmaktadır. Karıştırma, ısıtma, soğutma, dağıtma & homojenleştirme,  emülsiyon yapma, boyut küçültme, vakum altında pişirme ve koku alma gibi fonksiyonlara sahip olan Uzermak CCM 200'ün kazan kapasitesi 200  litre’dir. Ürün sıcaklığı termometre ile ölçülmektedir. Ayrıca üst kapakta, bir adet silecekli gözetleme camı bulunmaktadır. Uzermak CCM 800 gıda üretim ekipmanı yine aynı işleve sahiptir ancak özellikleri farklıdır. Örneğin kazan kapasitesi 1620 litre’dir. Maksimum çalışma sıcaklığı ise 95 °C’ dir.

Bebek püresi üretim hattında kullanılan bir diğer ekipman olan karıştırma tankının hem işlevi hem de özellikleri daha farklıdır. Kapasite 300-2200 litre arasında olabilir. Ürünün elektrik panosu üzerinde dijital göstergeler, otomatik ısıtma ve soğutma butonları, karıştırıcı start ve stop butonları bulunmaktadır.

 







 
Son Eklenen Haberler