131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

Duvar Kliması ile İstenilen Sıcaklık Evinizde

3 Ağustos 2021, Salı 15:06

     


Duvar tipi klima, en yoğun kullanılan iklimlendirme ekipmanlarından biri konumundadır. Duvarın üst kısmına asılan bu klimalar aynı zamanda ev tipi klimalar olarak da adlandırılır. Evlerde, ofis ve kliniklerde kullanılan ev tipi klimalar, 9000 BTU ile 24000 BTU arasında değişen kapasitelere sahiptir. Kullanım alanının genişliği, duvar tipi klima seçiminde etkin rol oynar. FujiPlus, duvar tipi klimalarda kullanıcılarına Sakura, Kyoto Serisi, Air Series, New Sakura, Shina Serisi, İro Serisi ve Black Nebula Serisi olmak üzere birçok farklı model ve alternatif sunar. Bu modeller arasında görünümünden fonksiyonlarına kadar birçok fark bulunur ve ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıcılar tarafından seçim yapılır.

Duvar Tipi Klima ile Sıcaklık Sizin Kontrolünüzde

Duvar kliması seçenekleri 9 bin BTU ile 24 bin BTU arasında değişkenlik gösterir. Klima seçiminde kullanıcıların ilk dikkat ettiği nokta, kullanılacak alana bağlı olarak BTU seçiminin yapılmasıdır. İngiliz Isı Birimi kavramının kısaltması olan BTU, klima kapasitesi olarak tarif edilir ve klimanın bulunduğu alanda nasıl bir performans göstereceği hususunda kullanıcıya en net ve doğru ipuçlarını verir. Duvar kliması almadan önce kullanılacak alana bağlı olarak BTU hesaplaması yapılır ve çıkan sonuca göre tercihte bulunulur. Kullanıcılar ortamın metrekaresini 2,2 ye bölüp 1000 ile çarpar ise BTU aralığında tahmini bir değere ulaşabilir ve bu doğrultuda en doğru seçimi yapabilir. İnverter özelliği sayesinde ısıtma ve soğutma işlemlerini diğer klimalara oranla minimum sürede gerçekleştirir ve düşük güç tüketimi ile enerji tasarrufu sağlar. FujiPlus'ın son teknoloji inverter kompresörü, değişen ortam koşullarını göz önünde bulundurarak motor hızını ve soğutucu akışını kendiliğinden otomatik olarak ayarlar. Bu işlem klimadan en yüksek oranda verim alınmasına yardımcı olur.

Duvar kliması çeşitlerinde soğutucu akışkanı olarak R32 gaz soğutucu akışkanı kullanır. Ozon tüketim katsayısının (ODP) sıfır olması ile çevre dostu bir kullanım sunar. Çevreci olması ile doğaya olumlu yönde katkı sunarken geleneksel soğutucu akışkanlara kıyasla enerji verimliliğini arttırır, bütçeyi korur. FujiPlus'ın duvar kliması, 4 Boyutlu hava sağlama özelliği ve sunduğu geniş açılı hava akımı sayesinde bulunduğu ortamın her bir köşesine havanın ulaşmasını sağlayarak hava sirkülasyonunu gerçekleştirir. Geniş açılı hava akımıyla birleşen uzun mesafe hava sağlama özelliği, çapraz akış fanı fonksiyonuyla birleşerek 20 metreye varan hava sirkülasyonu sağlar. Dış ünitesinin 6 katmanlı paslanmaz malzemeyle üretilmesi, uzun süreli bir kullanıma olanak tanır. Cep telefonunuz üzerinden akıllı bağlantı ile uzaktan klima kontrolü yapabilmeye olanak tanıması, efektif bir kullanım avantajı sağlar. Turbo soğutma fonksiyonu, zamandan ekstra tasarruf edilmesine olanak tanıyarak 30 saniye gibi çok kısa bir sürede soğutma, 60 saniyede güçlü ısıtma yaparak konforlu bir kullanıma kapı aralar.

Ortamın Havası Multi Klima ile Değişir

İngilizcede ayırma anlamına gelen split klima iç ve dış olmak üzere 2 farklı bölümden meydana gelir. Split klimalarda iki bileşeni birbirine bağlayan bakır borular, soğutma işleminde aktif rol oynar. Bakır borular, ortamdaki sıcaklık değerinin optimum noktaya gelmesine katkıda bulunur. Multi split ise split klima modellerinden tek bir özelliği ile ayrılır. İngilizcede çoklu anlamına gelen multi split modellerinde, klima tek dış ünite ile çoklu iç üniteye sahiptir. Multi klima sunduğu güçlü performans ile bulunduğu ortamı istenilen sıcaklığa veya soğukluğa kısa sürede getirir. Son teknoloji DC inverter kompresöre sahip olması, süreklilik arz eden bir çalışma prensibi sunarak maksimum düzeyde verim elde etmenizi sağlarken düşük güç tüketimi ile bütçenizi düşünür. Hidrofil yapısı, yüksek ısı transferi performansına zemin hazırlarken uzun süreli kullanıma da olanak tanır.

Klimalardaki Db ibaresi, ses seviyesini desibel cinsinden ifade eden ses yükseklik birimi olarak ifade edilir. Yüksek çalışma performansının yanında düşük ses seviyeleri ile de fazlasıyla tercih edilir. Yüksek seste çalışan bir klima, gürültü kirliliğine sebep olması ile çevreyi fazlasıyla rahatsız ederken aynı zamanda yüksek sesten dolayı birtakım sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir. Bu nedenle 40 desibel aşağısı modellerin tercih edilmesi gerekir. Yer tavan tipi klima, aktif karbon filtresi ile havada bulunan tüm kir ve toz parçacıklarını etkisiz hale getirerek temiz bir ortam oluşturur. Akıllı x-fanı, tavan tipi klima modelinin iç yüzeyinde oluşabilecek ve kötü koku oluşumuna sebebiyet veren küf, mantar, mikrop gibi mikroorganizmaların oluşmasını engeller. Klimalarda oluşan buzlanmanın otomatik olarak çözülmesi işlemi, defrost olarak adlandırılır. Bu işlemin gerçekleşmemesi, klimanın performansını olumsuz yönde etkiler. Defrost kontrolünü otomatik olarak kendisinin yapması, cihazınızın performansını ve ondan aldığınız verimi doğrudan etkiler.

FujiPlus Tecrübesi ile Uzun Ömürlü Duvar Kliması

Uzun ömürlü bir klima performansı, klima seçiminde kullanıcılar nezdinde önem arz eder. Kullanımın uzun ömürlü ve performansın etkili olabilmesi için bir takım işlemlerin gerçekleşmesi gerekir. Montaj işleminin profesyonel bir ekip tarafından gerçekleşmesi, gerekli bakımlarının periyodik olarak zamanında gerçekleşmesi bu işlemlerden bazılarıdır. Belirlenen kriterler yanında klima hizmetini sağlayan iklimlendirme firmasının sektördeki başarısı, üretimindeki kalite düzeyi, teknolojik alt yapısı gibi faktörlerde klimadan alınan performans üzerinde belirgin rol oynar. Bu nedenle kullanıcıların klimalarından etkili ve uzun ömürlü bir performans elde etmek için sektörde kendine yer bulmuş, güvenilir isimlerle çalışması verimli ve uzun ömürlü bir kullanımın gerekliliğini göz önünde bulundurması gerekir. Duvar kliması ofis içi kullanımlardan ev ve kliniklere kadar birçok noktada fazlasıyla tercih edilir. Bu kadar çok tercih edilmesinin nedeni, işlevsel özellikleri ile güçlü ve etkili bir performans göstermesi, uzun ömürlü oluşu, ince ve şık tasarımıyla bulunduğu ortama uyum sağlamasıdır. Duvar kliması işlevsel özellikleri yanında uygun fiyatıyla da kullanıcıların beğenisini ve takdirini kazanır.

Uzun süreli ve etkili klima performansı, alanında uzman bir iklimlendirme firması ile mümkün olur. FujiPlus, iklimlendirme ve havalandırma sektörü içerisindeki 33 yıllık bilgi ve birikimi, son teknolojiyi üretimine entegre ettiği birbirinden kaliteli klimaları, ince ve şık tasarımı kaliteyle birleştiren dizaynı, her biri alanında uzman, profesyonel ekibiyle sektörün önde gelen firmalarından biri konumundadır. Sektördeki 33 yıllık süreç içerisinde kendini sürekli yenileyen ve geliştirdiği çalışmalarıyla başarısını daima kanıtlayan FujiPlus, kullanıcıların maksimum düzeyde beğenisini kazanır. Fonksiyonel özellikleri, düşük enerji tüketimi, tasarım harikası dizaynı, uygun fiyat politikası, geniş servis ağı, yıllara meydan okuyan güçlü performansıyla FujiPlus klimalar, sektörde öne çıkmayı başarır. Daha detaylı bilgi almak, geniş ürün yelpazesiyle tanışmak ve her bütçeye hitap eden fiyat skalası ile verimli ve uzun ömürlü bir kullanıma imza atmak için hemen sipariş verebilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler