131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Gümrük Müşavirliği Firması Ne İş Yapar?

3 Kasım 2020, Salı 16:18

     


Gümrük Müşavirliği Firması Ne İş Yapar?

Gümrük Müşavirliği firmaları gerçek ya da tüzel kişileri dolaylı temsil sıfatıyla gümrük işlemlerini takip etmeye ve sonuçlandırmaya yetkili firma ya da kişidir. Bu yetki çerçevesinde gümrük beyanını yapar eşyayı dış ticaret erbabına teslim eder. Dolaylı temsilci demek gümrük müşavirinin kendi adına ve dış ticaret erbabının hesabına gümrükte işlem yapması demektir. Kendi adına işlem yapan gümrük müşaviri bu işlemlerden kaynaklanan hukuki sonuçların sorumluluğunu müteselsilen (sırayla/zincirleme) taşır.

İstanbul’un En İyi Gümrük Müşavirliği Firması Hangisi?

Finans ve üretim merkezi İstanbul’da hem gerçek kişilerin hem de tüzel kişilerin birçok gümrük, ithalat ve ihracat işlemleri olmaktadır. Bu nedenle gümrük müşavirliği firması arayan İstanbullular’ın en çok sorduğu sorudan birisi de en iyi, en kaliteli firma hangisidir? Aşağıdaki listede en iyi firmaları görebilirsiniz?

Kaliteli İstanbul Gümrük Müşavirliği Firmaları

  1. Kızılkaya Gümrük Müşavirliği Firması
  2. Erer Gümrük Müşavirliği
  3. Ayna Gümrük Müşavirliği
  4. Söz Gümrük Müşavirliği
  5. Açıkel Gümrük Müşavirliği
  6. Hükümdar Gümrük
  7. Vera Gümrük
  8. İkon Gümrükleme

Gümrük müşavirleri dış ticarette bir nevi danışmanıdır. Gümrü müşavirleri mevzuat ve teknik yönden gümrük işlemlerinin nasıl yapılacağı ve ne sonuçlar vereceği hakkında dış ticaret erbabını bilgilendirmelidirler.







 
Son Eklenen Haberler