131019098
26 Nisan 2024, Cuma

GÜLLER HAKKINDA BİLGİLER

3 Aralık 2019, Salı 15:44

     


Dünyanın hemen hemen her yerinde yetişen gül'ün anavatanı esas olarak Asya'dır.Latince adı "Rosa Damacaena" olan bu çiçek insanlar tarafından çok sevilmiş ve yetiştirilmiştir. Ülkemizde yabani olarak da yetişen bu bitki kültür bitkisi olarak da ayrıca yetiştirilmektedir.

Ülkemizde bu bitkinin özellikle reçeli, suyu, şerbeti, sabunu, kremi, lokumu üretilmekte ve çok büyük ilgi görmektedir.

İnsanlar bu bitkiyi sadece gıda ve hijyen malzemesi olarak kullanmakla kalmamış yaşamının diğer kollarına da adapte etmiştir. Günümüzde bir çok parti ve kuruluşun amblemi gül'dür.

İslamiyette Gül'ün Hz.Muhammed'i(sav) temsil ettiği ve peygamberimizin terinin gül gibi koktuğu söylenmektedir.

Bütün çiçeklerin olduğu gibi Gül bitkisinin de canlıların sağlığını olumlu yönde etkileyen yönleri vardır. Gül özellikle mikrop öldürücü olarak bilinmektedir. Bunun dışında boğaz ağrısı, ishal ve gözde oluşan sorunları gidermede kullanılır.

Ayrıca kırmızı gül aşkı, beyaz gül saflığı, sarı gül arkadaşlığı, pembe gül zerafet ve şükranlığı, turuncu gül cazibeyi temsil eder. Ayrıca tüm dünyada sadece ülkemizin Şanlıurfa ilinin Halfeti ilçesinde yetişen siyah gül merakla takip edilmektedir.

Siz de sevdiklerinize gül armağan etmek isterseniz, parlak çiçekçilik internet sitesinde ülkemizin en güzel güllerini bulabilirsiniz. En güzel gül buketleri, vazoda güller, adetli gül seçenekleri, kutuda güller gibi gül ürünlerini, İstanbul’un pek çok noktasına sipariş verebilirsiniz. Başta bakırköy çiçekçi, bağcılar çiçekçi, merter, topkapı, bayrampaşa, esenler, şirinevler olmak üzere, pek çok semtte çiçekseverlerin yanındayız. 







 
Son Eklenen Haberler