131019098
7 Mayıs 2024, Salı

Soğuk Lipoliz Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

4 Aralık 2020, Cuma 17:08

     


Kişiler soğuk lipoliz işlemi yaptırmadan evvel bu işleme dair birtakım bilgilere sahip olmalıdır. Bu bilgileri edinmeden soğuk lipoliz işleminin yaptırılması önerilmemektedir. Öncelikle soğuk lipoliz işleminin bölgesel incelme yöntemleri arasında diğer yöntemlere nazaran daha farklı bir işlem olduğu bilinmelidir. Bu işlemle birlikte kişiler bölgesel yağlarından kurtulabilir. Bölgesel yağlar da çoğunlukla kişilerin vücudunda daha küçük alanlarda toplanmaktadır. Bu alanlarda toplanan bölgesel yağların yakımını sağlamak oldukça zordur. Dolayısıyla kişiler estetik tedavi seçeneklerine yönelmektedir. Soğuk lipoliz işlemi de bölgesel yağlardan kurtulmak adına yaptırılan bu tarz bir tedavi seçeneğidir.

Soğuk Lipoliz Cerrahi Bir İşlem Midir?

Soğuk lipoliz yöntemi herhangi bir şekilde cerrahi müdahale olmadan gerçekleşir. Yani soğuk lipoliz işlemi esnasında ciltte kesme gibi uygulamalar kullanılmamaktadır. Aynı zamanda soğuk lipoliz işleminde anestezi ihtiyacı da söz konusu değildir. Bu işlem kişinin özel bir makineye bağlanması akabinde daha önceden belirlenen bölgesel yağların bulunduğu bölgeye uygulanan ve tamamıyla doğal bir şekilde kişilerin bölgesel yağlarından kurtulmasını sağlayan bir işlemdir. Bu işlem esnasında herhangi cerrahi bir müdahale ya da uyuşturma gibi durumlar söz konusu olmamaktadır.

Soğuk Lipoliz Uygulamasının Ardından Ne Kadar Sürede İyileşirim?

Soğuk lipoliz işlemi uygulanan bir kişinin herhangi bir şekilde iyileşme gereksinimine ihtiyacı yoktur. Soğuk lipoliz işlemi uygulanan kişi bu işlemin uygulanmasının akabinde normal yaşantısına herhangi bir zorluk ve sıkıntı çekmeden dönebilir. Yalnızca işlem akabinde bu işlemin uygulandığı bölgede kızarıklık gözlenmesi söz konusu olabilir. Kızarıklık dışında soğuk lipoliz uygulaması yapılan bölgede uyuşma hissetmek de normal ve doğal bir durumdur.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Kaç Seansta Tamamlanır?

Soğuk lipoliz işleminin tamamlanması için tek seans yeterli olmaktadır. Tek bir bölge için birden fazla seansa gereksinim duyulmaktadır. Tek bir seans söz konusu olan bölge için oldukça etkilidir. Tek seanslık olan bu soğuk lipoliz uygulamasının ardından kişiler birkaç ay içerisinde vücudunun şekillendiği ayırdına verebilecektir.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Acıtır Mı?

Soğuk lipoliz uygulaması ağrısız bir uygulama olmaktadır. Kişiler hem soğuk lipoliz uygulaması esnasında hem de bu uygulamanın akabinde herhangi bir şekilde acı duymamaktadır. Bundan dolayı kişilerin soğuk lipoliz uygulaması bittikten sonra bu uygulamayı geçiren kişiler günlük hayatlarında adeta hiçbir şey olmamış gibi geri dönebilir. Kişilerin lipoliz uygulaması geçirdikten sonra günlük hayatlarından geri kalması durumunda söz konusu olmamaktadır.

Soğuk Lipoliz Uygulamasından Sonra Spor Yapmak Gerekir Mi?

Soğuk lipoliz işlemi görmüş kişinin işlem akabinde spor yapması gibi bir şart bulunmamaktadır. Bu işlemin gerçekleştirilmesinin ve kişilerin bölgesel yağlarından alınmasının ardından spora gitmesi, egzersiz yapması ya da diyet programları uygulaması zorunlu değildir. Fakat kişiler mevcut formlarını korumak ya da daha iyi hale getirmek niyeti taşıyorsa pek tabii spor ya da egzersiz yapabilir, profesyonel olarak hazırlanmış diyet programlarını uygulayabilir. Zira bu durumlar insan sağlığı için önemlidir.

Soğuk Lipoliz Uygulanan Bölgedeki Uyuşukluk Ne Kadar Sürer?

Soğuk lipoliz işlemi yapılan bölgede gözlenen uyuşukluk hissinin süresi ortalama olarak birkaç hafta kadardır. Bu birkaç hafta boyunca hissedilen uyuşukluk soğuk lipoliz işlemi için normal sayılabilir. Bunun dışında soğuk lipoliz işlem uygulanan bölgede kramp gibi durumların meydana gelmesi de sürece dahil olan ve normal durumlardır.

Kaynak: Dr. Gönül Ateşsaçan







 
Son Eklenen Haberler