27 Temmuz 2024, Cumartesi

İZMİR’DE UZMAN PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

6 Haziran 2023, Salı 17:21

     


Bireyler günümüzde karşı karşıya kaldığı birçok problem için psikolojik danışmanlık hizmeti almak istemektedir. Gün içerisinde yaşanılan sorunlar, insanlarla iletişim kuramama gibi birçok sorun bireylerin psikolojik hizmet alma isteğini çoğaltmaktadır. Psikolojik destek konusunda çocuk, ergen, yetişkin her türlü bireye hizmet verilmektedir. Bireyler bu hizmeti almadan önce psikolog, pedagog gibi alanında uzman olan kişilere yönelmeye dikkat etmelidir. 

İzmir uzman psikolog ve psikolojik danışmalık hizmetleri açısından kendini geliştirmiş bir ildir. Bu sebeple de bireyler kendilerini anlatıp problemlerine çözüm aradıkları her an dilediği gibi bir psikolojik danışmanlık hizmeti alabilir. 

Bilinç Psikolojik Danışmanlık verdiği birçok psikoloji hizmeti ile danışanlarına memnuniyet sağlamakta aynı zamanda danışanları ile yeterli ve deneyimli bir süreç geçirmektedir.

 

Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Nedir? 

Bireylerin, kendisini daha iyi tanıması, iletişim problemleri yaşıyorsa bunu çözebilmesi, yaşadığı kötü bir olay varsa bunun etkisinden çıkabilmesi için yardım aldığı bir hizmettir. Bu hizmet içerisinde bireyler aynı zamanda özgüvenini kaybetmiş ise tekrar kazanabilir, içerisinde bulunduğu depresif hayattan çıkabilir ve geleceğe umutla bakıyor bir hale gelebilir. 

Bireylerin sorunları ile tek başına başa çıkamadıklarında, kendilerine olan güvenlerini kaybettiklerinde başvurabilecekleri bu hizmet alanında deneyimli kişiler tarafından verildiğinden bireylerin hayatlarında ve toplumda diledikleri konumda olabilmelerini rahatlıkla sağlayabilmektedir. 

Bu hizmetin amacı bireylerin içerisinde bulunduğu durumu yönetmektir ve bireylere çözümün aslında kendilerinde olduğunu benimsetmektir. Her bir birey aldığı bu hizmet ile zamanla kendini iyice tanır bir hale gelir ve sorunlarından çözümler üretmeye başlar. Bu durumda bu hizmetin sağladığı en önemli faktörlerdendir. 

 

Hangi Durumlarda Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Alınabilir? 

Bireyler hayatlarında yaşadıkları bazı problemlerden dolayı etrafındaki insanlardan destek görmek isteyebilir. Bu problemleri birileriyle paylaşıp, dertleştiğinde kendine iyi geleceğini düşünür. Fakat bazı zamanlar problemler ve yaşanılan kötü olaylar etraftan gelen destekler ile de çözülemeyebilir. Bireyler bu durumda kendilerine iyi gelecek psikolojik bir hizmet almak isteyebilir. Peki hangi problem ve sıkıntılar karşısında psikolojik danışmanlık hizmeti alınabilir? 

Kişi kendini kontrol edemez bir vaziyet aldıysa, yani uyku, öfke, aşırı yemek yeme gibi problemler yaşıyorsa, depresif bir ruh haline girmiş, insanlar ile iletişimini kesmişse, yaşadığı travmatik bir olayı aşamamışsa, vereceği kararlardan sürekli tedirgin oluyor ise psikolojik danışmanlık hizmeti alabilir. 

Bu gibi durumlar dışında çocuk, ergen, yetişkin olmak üzere her bir birey kendini geliştirmek  amaçlı da danışmanlık hizmeti alabilir. 

 

Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Almak Bireye Ne Gibi Fayda Sağlar? 

Problemlerle başa çıkma sürecinde yardım alınan psikolojik danışmanlık hizmeti kişilere birçok konuda fayda sağlar. Bu faydalar kişinin kendini iyi hissetmesini sağladığı gibi mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatını sürdürmesini de sağlar. 

Bireyler psikolojik danışmanlık hizmeti aldığı esnada kendisini birisine rahatlıkla ifade edebildiğini düşündüğünden daha rahat ve huzurlu olur. Çünkü problemlerini rahatlıkla anlatabildikleri güvenilir bir ortam oluşturulmuştur. 

Danışmanlık hizmeti almak bireyin iletişim kabiliyetini de arttırır ve çevresindekilerle daha iyi iletişime geçmesini sağlar. Korkulan ve endişe duyulan olaylardan uzaklaştırır. Kişinin kendine gelmesini ve geleceğine iyi bir şekilde odaklanmasını sağlar. Hem ruhsal hem fiziksel rahatlamalara sebep olur. Eksilen özgüvenin yerine gelmesini sağlar ve kişi kendisi ile barışık değilse kişiyi kendisi ile barıştırır. 

Gelişim konusunda da destek olan bu hizmet danışanları için her konuda yeterli ilgiyi sağlamaktadır. Danışmanlık hizmeti alıp bu faydalardan yararlanmak istiyorsanız İzmir uzman psikolog için Bilinç Danışmanlık adresinden yararlanabilirsiniz. 

 
Psikolojik Danışman Ve Danışanının Arasındaki İlişki Nasıl Olmalıdır? 

Psikolojik danışmanlık hizmeti alınmaya başlandığı andan itibaren danışman ve danışan arasında süreç boyunca sağlanması gerekilen birtakım hususlar mevcuttur. Bu hususlar danışan ve danışman arasındaki güveni arttırmak için uygulanan davranışlardır. 

Öncelikle saygı çerçevesinde oluşturulan bir ortam mevcuttur ve iki tarafta birbirine karşı olan saygı tutumunu bozmayarak sınırlarını korumalıdır. Seanslar boyunca huzurlu bir ortam sağlanmalıdır. 

Psikolojik danışma hizmeti veren uzman danışanının özel hayatına saygı göstermelidir ve seans boyunca konuşulanlara mahremiyet gözüyle bakmalıdır. Danışanının her türlü özelliğine saygı göstererek herhangi bir eleştiride bulunmayıp ön yargılı olmamalıdır. 

Kriz durumlarını kontrol edip, yeni öğrenme fırsatları yaratmalıdır. Danışanlar ise seanslarını düzenli bir şekilde takip ederek danışman ile uyum içerisinde olmalıdır. 

 
Uzman Psikolojik Danışmanlık Hizmetlerinin Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir? 

Kişinin yaşantısı içerisinde karşılaştığı kendine has problemleri dışında aile içinde eşi ve çocukları ile yaşadığı problemleri de olabilmektedir. Psikolojik danışmanlık hizmetleri bireylerin her türlü problemleri için gerekli hizmetleri vermektedir. Kaygı, korku, huzursuzluk, gelişim gibi her probleme değinen psikolojik danışmanlık hizmetleri fiyat konusunda da bu gibi etkenler dâhilinde değişkenlik gösterebilmektedir. 

Psikoloji hizmetleri evlilik ve çift terapisi, dikkat eksikliği, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü, disleksi, bireysel danışmanlık, aile danışmanlığı, emdr, dil konuşma bozuklukları gibi birçok farklı hizmeti bünyesinde barındırmaktadır. Hizmet ücretleri ise kişinin aldığı hizmet çeşidine ve seanslarının sayılarına göre farklılık göstermektedir. İzmir psiklog ve İzmir pedagog arayışlarınız için Bilinç Psikolojik Danışmanlık üzerinden her türlü fiyat ve seans bilgilerini alabilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler