131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

En Güzel Sarık Modelleri İslami Marketiniz Minber'de!

6 Temmuz 2021, Salı 13:58

     


Sarık çeşitleri, yüzyıllardır İslam kültürünün bir parçası olmaya devam ediyor. Özellikle İmamlar ve diğer din görevlileri tarafından dini görevleri yerine getirirken kullanılan sarık modelleri, hem ibadetlerde hem de dini giyimde karşımıza çıkıyor. Çoğunlukla ipek sarık ve pamuklu sarık modelleri ile tercih edilen sarık çeşitleri ile ilgili ise merak edilen pek çok soru bulunuyor. Din görevlileri dışında günlük hayatta da sarık bağlayan Müslüman erkekler ile karşılaşanlar,  “Sarık neden takılır?” ve “Sarık sünnet mi?” gibi soruların cevabını merak ediyor. Tüm Avrupa’nın İslami ürün ihtiyaçlarına yanıt veren Minber, hem internet sitesinde birbirinden kullanışlı sarık modellerine yer veriyor hem de Müslümanları sarık bağlama çeşitleri ve sarık kullanımı ile ilgili bilgilendiriyor.

 

Sarık Neden Takılır ve Sünnet Midir?

 

Sarık çeşitleri ile ilgili olarak en çok “Sarık neden takılır?”, “Sarık sünnet midir?” ve “Sarık nasıl olmalı?” soruları soruluyor. Çoğu zaman pamuklu sarık ya da ipek sarık şeklinde üretilen bu İslami giyim ürünün eski zamanlardan günümüze pek çok farklı kullanım amacı bulunuyor. Sarık çeşitlerinin kullanımı, Arap yarımadasına dayanıyor. Geleneksel olarak yüzü ve baş bölgesini güneşin sert ışınlarından korumak amacıyla takılan sarık, zamanla Asya ülkelerine ve diğer Müslüman ülkelere de yayılıyor. Sarık çeşitleri, günümüzde çoğunlukla dini amaçlarla kullanılıyor. “Sarık sünnet mi?” sorusuna ise çoğu İslam alimi olumlu yanıt veriyor. Hadis-i şeriflere göre peygamber efendimiz Hz. Muhammed’ (s.a.v.) günlük hayatında sık sık sarık kullanıyor ve bu sebeple sarık modellerinin kullanımı sünnet olarak kabul ediliyor. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) aynı zamanda namaz kılarken de sarık bağladığı ve bunun faziletlerini bildirdiği rivayet ediliyor. Pek çok fıkıh kitabı ve hadis-i şerif kaynağı, peygamber efendimizin hem siyah sarık ve beyaz sarık hem de yeşil sarık gibi farklı sarık renklerini günlük hayatında kullandığını ifade ediyor.

 

Sarık Bağlama Çeşitleri

 

Sarık kullanımı konusu ile ilgili olarak cevabı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de “Sarık nasıl bağlanır?” sorusu. Sarık bağlama çeşitleri, kişinin kendi tercihine ve kullanım rahatlığına göre değişiklik gösteriyor. Minber’in online mağazasında satışa sunulan sarık çeşitleri, kullanım kolaylığına önem verilerek özenle tasarlanıyor. Farklı renk ve biçimlerde üretilen sarık modelleri, çoğunlukla kullanıma hazır bir şekilde satışa sunuluyor ve zahmetsiz bir kullanım sunuyor.  Sarık bezi ve sarık şekillendirici kullanarak dolamalı sarık tekniğini uygulamak isteyen kişilerin aklını kurcalayan “Sarık nasıl sarılır?” sorusunun da oldukça kolay bir cevabı var. Pamuklu sarık ya da ipek sarık bezi kullanarak sarık bağlama çeşitlerini uygulamak oldukça basit. Sarık bezini alın bölgesine ortalayarak yerleştirmek ve iki yandan dolayarak uçlarını sıkıştırmak, en pratik yöntemlerden bir tanesi.

 

Sarık Modelleri ve Yardımcı Ürünler

 

Tüm dünyada Müslümanlar tarafından en çok tercih edilen sarık modelleri ve renkleri, Minber’in internet sitesi aracılığıyla tüm Avrupa ülkelerine güvenle teslim ediliyor. Sarık çeşitleri içerisinde en çok, pamuklu sarık ve ipek sarık modelleri tercih ediliyor. Bu kumaş yapıları, yumuşak olmaları sebebiyle kullanım rahatlığı sunuyor. Dolamalı sarık bezi ve sarık şekillendirici gibi yardımcı ürünlerle birlikte sarık çantası gibi kolaylaştırıcı parçalar da Minber’de beğeninize sunuluyor. Sarık fiyatları, modelin üretildiği kumaşın türü gibi özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Minber’in her bütçeye uyum sağlayan fiyat politikası, sarık fiyatlarında da karşımıza çıkıyor. Minber, birbirinden güzel ve rahat sarık modelleri ile sarık kullanımını çok daha kolay ve ulaşılabilir kılıyor.







 
Son Eklenen Haberler