131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

ND ve Royal Canin Yavru Kedi Maması Kampanyalı Kurye Mama da

7 Şubat 2022, Pazartesi 12:26

     


Kedi ve köpek gibi evcil hayvanların bakımlarında dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Sevimli dostlarımızın sağlığı ve güvenliği için bakımını üstlenen kişilerin özellikle yedireceği mamanın içeriğini ve kalitesini önemsemelidir. Yetişkin evcil hayvanların bakımı yavru olanlara göre biraz daha kolaydır. Yavru kedilerin öncelikle annelerinin sütünü almasına önem gösterilmelidir. Yavru kedilerin doğumundan 4 hafta kadar sonra mama verilmesine başlanabilir. Mamaların özellikle yavru Kedi maması şeklinde olanlarının tercih edilmesi gerekir.

Yavru Kedilerin Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru kedi mamaları yetişkin kedilerinkine göre daha sulu kıvamdadır. Bu ayrıntı dişleri daha tam olarak gelişememiş yavru kedilerin beslenmesini kolaylaştırmak içindir. Diş yapılarının gelişimlerini tamamlaması ve bağırsak sistemlerinin düzenlenerek daha az ishal ya da kabız olmalarına göre konserveler içinde bulunan yavru kedi mamaları tercih edilebilir. Yavru kedilerin düzenli ve sağlıklı gelişimleri için beslenmelerinde bulunması gereken bazı proteinler, vitaminler, mineraller ve daha çeşitli gıda içeriklerinin mamalarında bulunması önemlidir. 

Yavru Kedilere Mama Nasıl Seçilir?

Yavru kedilerin gelişimleri takip edilerek en uygun olan mama tercihi yapılmalıdır.  Anne sütünü bırakan bir kedinin mamaya alışması biraz zaman alır. Bu durumu önlemek için özel olarak içeriği daha çok ezilmiş ve sulu kıvamlarda bulunan yavru kedi mamaları tercih edilmelidir. Bu tarzda birçok yavru kedi maması markası bulunur. Birçok içeriği ve yavru kedilere uygun olan formlarıyla nd yavru kedi maması bu kapsamda değerlendirilebilir. İçerikleri tamamen yavru kedilere uygun olan bu formda yer alan mama markalarının iyi araştırılması gereklidir.

Yavru Kedilerin Bakımı Özen İster

Kediler et yiyerek beslenen ve protein alması gereken canlılardır. Normal gelişimlerinin eksiksiz olarak tamamlanması için özellikle yavru kedilerin diyetinde çeşitli amino asitlere yer verilmelidir. Ağız ve diş yapıları daha tam olarak gelişemeyen yavru kedilerin gerekirse biberon yardımıyla beslenmesi sağlanmalıdır. Özellikle yavru kedinin annesi yoksa ve çok küçükse anne sütü alamayacağı için anne sütünün içeriklerine benzer bir diyet programı uygulanmalıdır. 

Biberon kullanımına gerek olmayan ve özellikle 4. haftasını tamamlayan yavru kedilerde mamaların kıvamı sulu olmalıdır. Ayrıca yavru kediye verilen mamanın içeriği dikkatlice okunmalıdır. Yavru kedilerin daha iyi gelişmeleri ve sağlıklı olmaları için günlük olarak belirli oranlarda protein almaları önemlidir. Ayrıca her canlı gibi yavru kedilerde suya ihtiyaç duyar. Yavru kedilerin suya olan ihtiyaçlarını ise daha çok ıslak ve konservelerde yer alan mamalarla sağlanabilir. Yavru kediler küçük ve savunmasız olduğundan bakımlarına ve beslenmelerine ayrı bir dikkatin verilmesi gerekir. 

Yavru Kediler İçin Mama Tercihi

Kediler için birçok özelliklerde mamalar bulunur. Yaş ve kuru olarak genelleme yapılmaması gerekir. Kedinizin yapısal özellikleri ve yaşı da mama seçiminde oldukça önemlidir. Özellikle yavru kedilerin beslenmelerinde mama kullanımı ayrı bir önem taşır. Yavru kedinin kaç aylık olduğu ve anne sütü alıp almadığı da beslenme diyetinin hazırlanmasında dikkat edilmesi gerekenlerdir. Kediler için üretilmiş birçok kedi maması markası bulunur. 

Yavru kedilerin mamalarının daha özenli olmasının gerekliliği bilinir. Gelişim ve büyüme için et ağırlıklı bir beslenmenin yavru kedi için önemi ifade edilir.  royal canin yavru kedi maması yavru kedilerin alması gereken günlük diyet programına uygun mamalarıyla bilinir. Birçok farklı içeriğiyle üretilmiş olan yavru kedi mamaları yavru kedilerinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Farklı et seçenekleri ve zengin tahıllarla özenle hazırlanılmış yavru kedi mamalarını yavru kedileriniz için tercih etmelisiniz. Kurye Mama sitesinden ürün alabilirsiniz. 

 







 
Son Eklenen Haberler