131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

Ege'den Türkiye'ye: Keçi Köyü Çiftliği

8 Ekim 2020, Perşembe 17:03

     


“Keçiler kadar kendimizi de mutlu etmek için çıktık bu yola” sözleriyle Keçi Köyü Çiftliği’ni tanımlayan, özel bir üniversitede yönetici konumunda çalışan Ayşe Özkavaklı ve kardeşi Murat Özkavaklı, hayallerini gerçekleştirerek yalnızca doğal ürünleri kullanıldığı ve yalnızca doğal ürünlerin üretildiği bir keçi çiftliği kurdular ve Keçi Köyü Çiftliği olarak adlandırdılar.

Keçi Olmak, Keçi Olabilmek

İzmir Dikili’de eşsiz bir doğanın ortasına kurulan Keçi Köyü Çiftliği, hem yapısı hem de ürünleriyle misafirlerini kendine hayran bırakıyor. Ziyaretçilerinin pek sık sorduğu “Peki niye keçi?” sorusunu ise şöyle cevaplıyor Ayşe Özkavaklı Hanım; “Çocukluğumuz bu civarda geçti ve keçiler bizde daima bir hayranlık uyandırdı. Başını daima gökyüzüne doğru kaldıran bir canlı nasıl etkilemez ki insanı? İnatçı olmaları ve istemedikleri şeyleri asla kabullenmemeleri ise benim onlara karşı beslediğim sempatiyi daha da artırdı. Bence bu hayatta bir miktar keçi olmak, olabilmek çok önemli.”

İzmir’in Köylüleriyle Birlikte Geleneksel Yöntemlerden Faydalanarak Üretim Yapıyorlar

Ayşe Hanım ve Muray Bey’in tasarladığı Keçi Köyü’nde, inşaat malzemesi olarak yalnızca kesme taş ve doğal ahşap kullanılmış. 2013 yılında kurulan Dikili Keçi Köyü Çiftliği, tıpkı bir butik otel rahatlığında.

Keçi Köyü’nde yaklaşık 900 keçi bulunuyor an itibarıyla. Lüks ahırlarında konforlu bir yaşam süren keçiler, yaşam alanı konusunda da oldukça şanslılar. “Keçiler kadar kendimizi de mutlu etmek için” sözleri öylesine söylenmiş sözler değil yani anlayacağınız. Keçiler, onlar için ayrılan yaklaşık 150 dönümlük araziye yalnızca ve yalnızca süt beklentisiyle salınıyorlar. Keçilerin gıdasını ise otlaklarında ürettikleri yemlerle karşılıyorlar. Yani yalnızca müşterilere değil, keçilere dahi doğal bir yaşam sunuyorlar.

Ege’nin ve Keçi Köyü’nün aromalarını, atmosferini içeren sütleriyle dönüyorlar çiftliğe keçiler. Sağım aşamasında ise geleneksel yöntemler ile modern yöntemler harmanlanıyor çiftlikte. Köylülerin şefkati ve modern yöntemlerin hızı sayesinde keçiler sağım noktasında olabildiğince az vakit geçiriyorlar ve elde edilen sütler çok daha sağlıklı oluyor. Elde edilen bu süt işlenerek doğal keçi sütü ve doğal keçi peynirine dönüşüyor.

Adı Keçi Köyü ancak Ege’nin tüm bereketlerinden faydalanıyor bu çiftlik. Çiftlikteki uçsuz bucaksız zeytin ağaçları, Keçi Köyü’nün geleneksel ilgisi ve bakımı ile olabilecek en lezzetli ve en doğal zeytinleri veriyor. Çiftlikte üretilen hiçbir üründe katkı maddesi kullanılmıyor ve üretilen tüm ürünler laboratuvarlarda periyodik testlerden geçiyor.

Sizler de en doğalı ve en lezzetlisini deneyimlemek isterseniz, https://kecikoyu.com adresine giderek çiftliği inceleyebilir ya da doğrudan İzmir Dikili mevkiinde konumlanan Keçi Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler