23 Ekim 2024, Çarşamba

Mide Botoksu Nedir? Nasıl Yapılır?

10 Şubat 2023, Cuma 15:39

     


Mide botoksu uygulamasında endoskopi yöntemiyle mideye botilinum toksini enjekte edilmektedir. Bu enjeksiyon ile mide duvarı kasları hareketsizleştirilir. Böylece hastalar daha geç acıkır, daha hızlı doyar ve az miktarda gıda ile iştahı kapanır.

Günümüzde obezite yalnızca fiziksel değil aynı zamanda çok ciddi sağlık sorunlarının da habercisidir. Bununla beraber ruhsal yönden de hastanın sosyal izolasyona kapılmasına ve bununla beraber depresyon geliştirmesine alan açar. Yani kilo verme problemi yalnızca estetiksel, kozmetik bir problem olarak görülse de hem fiziksel hem de ruhsal açıdan bir sorundur.

Beslenme konusu bu noktada oldukça merak edilir. Mide botoksu olanların beslenmesinde gazlı ya da asitli içecekler değil, çorba, şekersiz çay ya da bitki çayları tercih edilmelidir. Bununla birlikte sebze ve meyve tüketimi artırılmalı yüksek lifli gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle mide botoksundan sonra ilk dört ay sebze ağırlıklı beslenildiğinde daha hızlı kilo verimi gerçekleşmektedir.

Mide botoksu ile 1 ayda kaç kilo verilir? sorusunun yanıtı ise kişinin yaşı, metabolizma hızı, yaşam şekline göre farklılık göstermektedir. Bununla birlikte 2 hafta sonrasında hastada iştah azalması, hızlı doyma ve geç acıkma tepkileri gözlenir. Yaklaşık olarak 10-20 kilo verildiği gözlenmektedir. İşlemler sırasında veya sonrasında ciddi bir komplikasyon görülmemesi de bu botoks uygulamasının sıklıkla tercih edilmesinin nedenlerinde biridir.

Aslında mide uygulaması botoksu kilo verdirme operasyonu değildir. Yalnızca diyete uyumayı daha kolay hale getirir. Sağlıklı beslenme programına uyum ve ideal düzeydeki aktiflik ile kilo vermek kolaylaşır ve bunun için de mide botoksu yardımcı olur. Daha az miktarda gıda ile daha hızlı doygunluk hissi vermesi ve daha geç acıkma gibi avantajlarıyla mide botoksu hiçbir kesi olmadan kişiye konforlu bir şekilde kilo verme sürecinde yardımcı olur. İşlemden yaklaşık 1 hafta sonra kişi kilo vermeye başlamaktadır. Mide botoksundan sonra herhangi bir bağırsak tembelliği olmaması adına sebze ve meyve tarafından zengin bir beslenme diyeti uygulanmalıdır. Bununla beraber beslenme listenizde mutlaka yüksek lifli gıdalara yer vermelisiniz.

Bir başka merak edilen konu ise mide botoksu fiyatları olarak görülmektedir. Mide botoks ücreti klinik veya hastanelere göre değişiklik göstermektedir. Mide botoksu yaptırmayı düşünenlerin direkt olarak başvurmak istedikleri klinikleri aramaları fiyat bilgisi açısından daha doğru bir sonuç alınmasını sağlamaktadır.

Mide botoksundan sonra kilo alımı sağlıklı beslenmenin ve düzenli fiziksel aktivite yapmanın yaşam tarzı haline gelmediği durumlarda görülmektedir. Mide botoksu etkisi yaklaşık altı ay sonra geçtiği için sağlıklı beslenmeyi ve egzersizi yaşam tarzı haline getirmek gerekmektedir. Eğer bunu sürdürmemişseniz kaybettiğiniz kiloları geri almanız oldukça mümkündür. Uygulama ile amaç, destek ile beraber hastanın hayatına doğru beslenme ve doğru hareketlilik kavramlarını kazandırmaktır. Bunları doğru ve disiplinli bir şekilde sürdürdüğünüz takdirde verilen kilolar kolaylıkla geri alınmamaktadır.







 
Son Eklenen Haberler