131019098
19 Mart 2024, Salı

Yemek Takımları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

10 Ağustos 2022, Çarşamba 18:57

     


Yemek takımı seçmek kolay iş değildir; piyasada karşınıza çıkan sayısız yemek takımları markası, modeli ve çeşidi söz konusu olduğunda en doğru yemek takımına karar vermek, onu satın alabileceğiniz en uygun kanalı bulmak ve alışverişinizi güvenle tamamlamak bolca uğraş ve zaman ister. Hal böyleyken yemek takımı seçiminde aklınıza pek çok farklı soru takılabilir ve içinize sinen bir yemek takımını satın almaya karar vermeden önce bu sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. İster çeyiz ister günlük kullanım ister hediyelik olsun; yemek takımları seçiminizde size destek olacak, en sık sorulan soruları sizin için derledik ve yanıtladık. Yemek takımları hakkında sıkça sorulan soruları bir araya getirdiğimiz bu rehberimizi okuduktan sonra kendiniz ve sevdikleriniz için en doğru yemek takımı seçimini yapacağınız kesin!

12 kişilik yemek takımı kaç parçadan oluşur?

12 kişilik yemek takımları genellikle 60 civarı parçadan oluşur. İncelediğiniz markaya ve modele göre değişmekle birlikte 12 kişilik yemek takımlarında genellikle 60, 61, 63 ya da 64 parça bulunabilmektedir. Bu yemek takımlarında sayının değişmesinde rol oynayan parçalar genellikle sosluk, kürdanlık ve meze tabağı gibi tamamlayıcı ürünler olur. Bir yemek takımında hangi tamamlayıcı parçalar sizin için en uygunsa ona uygun sayıda bir 12 kişilik yemek takımında karar kılabilirsiniz.

24 parça yemek takımı kaç kişiliktir?

24 parça yemek takımları genellikle 6 kişilik sofralar için idealdir. İçerisinde her bir parçadan 6'şar tane olduğu için genellikle servis tabağı, çukur yemek tabağı, pasta tabağı ve çorba kasesi bileşenlerinden oluşur. Hem günlük kullanım için hem de misafir sofraları kurarken oldukça ideal olan 24 parça yemek takımları, her evde bulunması gereken demirbaş parçalardan sayılabilir.

Bone yemek takımı ne demek?

"Bone" ya da "bone china" olarak bilinen porselen türü, kil ve külden elde edilen bir porselen cinsi olarak karşımıza çıkar. İlk olarak 18. yüzyıl İngiltere'sinde üretilmeye başlayan bone porselen yemek takımları ve genel olarak bone porselen ürünler, döneminde yalnızca soylu aileler tarafından kullanılan, lüks ve zenginlik göstergesi ürünler olarak nam yapmıştır. Zaman içerisinde ise en kaliteli porselen çeşitlerinden biri olarak tüm dünyaya yayılmış ve elbette mutfak gereçleri üreticileri tarafından piyasada yer bulabilmesi için üretime alınmıştır. Bazı kaynaklarda Çin porseleni olarak da bilinen bone porselen, standart porselen türleri ile kıyasla çok daha hassas ve kaliteli bir porselen çeşidi olarak bilinir. Porselen ürünlerde makbul olan şeffaflığı ve inceliği sağlayabilmek adına bone yemek takımlarına sentetik kül karışımı da eklenir; bu sayede ürünler bir yandan sert ve dayanıklı bir yapıya kavuşurken diğer yandan ince ve şeffaf bir yapıya sahip olurlar. Bone porselende buna ek olarak aynı zamanda kemik tozu da kullanılır; bu kemik tozu, ürünlere kendilerine has doğal, kırık beyaz rengini verir. Bu kremsi ve benzersiz rengi diğer porselen çeşitlerinde elde etmek mümkün değildir. İnce yapısından dolayı ışığa karşı geçirgen olması, kemik tozu içerdiği için doğal ve sağlıklı olması ve oldukça meşakkatli işlemlerden geçirilerek elde edilmesi de bone yemek takımlarının ortak özellikleri arasında yer alır.

84 parça yemek takımının içinde neler var?

84 parça yemek takımlarının içeriği markaya ve modele bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle en kapsamlı yemek takımı içeriğine sahip olan ürünlerdir. Bu yemek takımları genellikle 12 kişilik olup içerisinde 12 kişiye yetecek miktarda servis tabağı, çukur tabak, pasta tabağı ve çukur kase bulunur. Bunların dışında 84 parça yemek takımlarının içerisinde sofranıza şıklık ve zarafet katacak tuzluklar, biberlik, salata kaseleri, kayık tabaklar ve çorbalık da bulunur. Takım içerisinde yemekten sonra servis yapabilmeniz adına çay fincanları ve tabakları ile kahve fincanları ve tabakları da yer alır. Jumbo'nun birbirinden şık ve kaliteli 12 kişilik yemek takımlarını inceleyerek siz de zevkinize uygun bir seçimde bulunabilirsiniz.

Yemek takımı nasıl kullanılır ve sofraya nasıl yerleştirilmelidir?

Yemek takımlarının kullanımı çok şekillidir ve pek çok farklı amaç için kullanılabilir. Favori yemek takımınızı gündelik olarak kullanabileceğiniz gibi ağır misafirlerinizi konuk ederken de tercih edebilirsiniz. Sofraya yerleşim konusunda ise yemek takımlarının özellikle çatal kaşık bıçak takımları ile birlikte kullanıldığında bazı standart yerleştirme kuralları bulunur. Örneğin yemek takımı yerleştirirken tabakların dizilimi sırasıyla servis tabağı, çukur tabak ve çorba kasesi olmalıdır. Pasta tabağı genellikle ya sonradan tatlılarla birlikte servis edilir ya da tabak diziliminin sol üst köşesine yerleştirilir. Bununla birlikte bu tabak dizilimin sağında bıçak ve kaşık, solunda ise çatal olmalıdır. Eğer birden fazla ebatlarda çatal varsa ebatları dışarıya doğru azalacak şekilde diğer çatalların yanına yerleştirilmeli ya da tabak diziliminin üst tarafında tatlı kaşığı ile birlikte yer almalıdır.

Yemek takımı çorba tenceresi ne işe yarar?

Yemek takımlarında yer alan çorba tenceresi çoğunlukla dekoratif amaçlı bir parçadır. İçerisinde çorba ısıtmak ya da pişirmek için kullanılmaz. Bunun yerine tencerenizde pişirdiğiniz çorbanızı yemek takımınızdaki çorbalığa aktararak hem sofrada şık bir görünüm oluşturabilir hem de çorbanızın daha erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle porselen yemek takımlarında bulunan çorbalıklar, aynı zamanda sofrada duran çorbanızı daha uzun süreler sıcak tutmaya da yaramaktadır.

Yemek takımı konsola nasıl dizilir?

Yemek takımınızı konsola dizerken pek çok farklı dizilim ve yerleştirme biçiminden faydalanabilirsiniz. Çoğu konsol yatay olarak genişlediği için yemek takımınızı konsolunuzun formuna göre dizebilir, böylece dilediğiniz tabaklara dilediğiniz şekilde erişebilirsiniz. Konsolunuza yemek takımı yerleştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yemek takımının en sık kullandığınız parçalarının kolayca ve rahatlıkla ulaşılabilir olmasıdır. Örneğin yemek takımınızın servis tabaklarını sıklıkla kullanıyor ve gündelik amaçla tercih ediyorsanız onları konsolun en görünür noktasına yerleştirmeniz ve üzerinde başka herhangi bir tabak takımı bulundurmamanız tavsiye edilir. Bunun dışında sadece özel günlerde kullandığınız çorbalık, tuzluk ve biberlik gibi parçaları dilerseniz konsolun en arkasında konumlandırabilirsiniz.

Günlük yemek takımı kaç kişilik olmalı?

Günlük yemek takımı için seçeceğiniz modeldeki parça sayısı, hanenizde bulunan kişi sayısına göre değişkenlik gösterebilir. İki kişilik bir aile için 4 kişilik bir günlük yemek takımı yeterli olacaktır. Bununla birlikte özellikle 2 kişilik ailelere özel satılan kahvaltı takımları da oldukça hoş ve işlevseldir. Kabalalık ve çocuklu ailelerde ise gündelik olarak tercih edilecek yemek takımlarının en az 6 kişilik olması önerilir.

Kahvaltılık yemek takımının içinde neler olur?

Kahvaltılık yemek takımlarının içerisinde takımın kaç kişilik olduğuna bağlı olarak belirli sayıda servis tabağı ve pasta tabağı bulunur. Bunun dışında çoğu modern kahvaltı takımında zeytinlik, reçellik ve kayık kaseler yer alır ve kahvaltıda sofraya yerleştirilen malzemelerin servisi için oldukça pratik bir kullanım sunar. Bazı kahvaltı takımlarında tüm bunlara ek olarak çay fincanı ya da kahve fincanı takımı da yer alır. Kapsamlı bir kahvaltılık yemek takımı arayışı içindeyseniz, içerisinde çayınızı sofrada sıcak tutacak porselen çaydanlık, şık tuzluk ve biberlik ve peçetelik de barındıran modellere yönelebilirsiniz.

Çeyizde kaç tane yemek takımı olmalı?

Çeyizinizde kaç adet yemek takımı bulundurmak istediğiniz tamamen kişisel tercihlerinize, yemek alışkanlıklarınıza ve ailenizin birey sayısına bağlıdır. Bununla birlikte bu etmenlerden bağımsız olarak genellikle bir çeyiz içerisinde biri günlük, biri de misafir ağırlamak amacıyla kullanılan en az 2 adet yemek takımı olması tavsiye edilmektedir.

Yemek takımı nereden alınır?

Yemek takımı seçerken ürünün sadece şıklığına değil, aynı zamanda dayanıklılığına, kalitesine ve işlevselliğine de bakılmalıdır. Jumbo yemek takımları, ömürlük yemek takımlarının Jumbo'dan alınmasını kanıtlayacak nitelikte olmakla birlikte hem günlük hem çeyizlik pek çok farklı alternatif ve seçenek sunmaktadır. Eğer siz de eviniz için yüksek kalitede ve benzersiz şıklıkta bir yemek takımı arıyorsanız, zamansız tasarımlarıyla Jumbo, sizi bekliyor.







 
Son Eklenen Haberler