21 Eylül 2024, Cumartesi

Dijital İçerik Pazarlaması Nedir?

12 Ekim 2020, Pazartesi 13:44

     


İçerik pazarlaması, günümüzde özellikle internet üzerinden hizmet ya da ürün satışı yapmak isteyen markalar için oldukça büyük bir öneme sahip oluyor. İçerikly, uzman yazar kadrosu ve dijitale karşı benzersiz yaklaşımıyla içerik pazarlaması yapmak isteyen markaların büyük bir yardımcısı oluyor.

Dijital içerik, metin başta olmak üzere; ses, görüntü, oyun, e-kitap, e- dergi, e- gazete, grafik ve animasyonlara kadar pek çok farklı biçimi içine alan devasa bir evreni anlatır. İnternette okuduğunuz bir blog yazısından tutun da Youtube’da izlediğiniz bir videoya kadar pek çok materyal dijital evrenin bir parçasıdır ve dijital içerik olarak adlandırılır. Dijital içerik pazarlaması ise markaların amaçlarına ve hedef kitlelerine uyumlu olarak içerik üretimini ve bu içeriklerin dağıtımını temsil eder. Dijital içerik pazarlaması, geleneksel pazarlama yöntemlerine oranla çok daha başarılı, kalıcı ve masrafsızdır. Dijital içerik pazarlaması pek çok farklı çalışmayla birlikte yürütülebilir. Sosyal medya kampanları, SEO projeleri, kataloglar ve reklam kampanyaları dijital içerik pazarlamasının sıklıkla kullanıldığı noktalardır. Eğer sizler de markanızın dijital dünyadaki görünürlüğünü artırmak ve hedef kitlenize ulaşmak istiyorsanız, hemen şimdi içerik siparişi verebilirsiniz.

İçerikly’i Diğer Dijital İçerik Ajanslarından Ayıran Şey Nedir?

İçerikly, temelde bir dijital içerik ajansı olarak konumlanır. Ancak muadillerinden en büyük farkı; bünyesinde yer alan SEO uzmanları ve uzman yazar kadrosudur. Dijital içerik üreticilerinin büyük bir çoğunluğu, içerik üretimini gerçek bir meslek olarak icra etmez. İçerik üretimi çoğu yazar için bir ek gelir olarak konumlanır. Ancak İçerikly’de görev alan yazarlar, tamamen içerik üretimi üzerinde uzmanlaşmış kişilerdir ve içerik üretimini yalnızca ek gelir olarak icra etmezler.

İçerikly’nin 3 farklı içerik paketi bulunur. Bu üç seçeneğin temel amacı, hem kobilere hem de kurumsal firmalara aramakta oldukları hizmeti sunabilmektir. İçerikly’nin paketleri ekonomik, profesyonel ve kurumsal olarak sıralanır. Bu paketler yalnızca fiyatlarıyla birbirlerinden ayrılmazlar, her pakete özel bir yazar atandığından, ortaya çıkan içeriğin niteliği de değişiklik gösterir.

İçerik Pazarlaması Neden Önemlidir?

İçerik pazarlaması markalar için pek çok farklı açıdan büyük önem arz eder. Günümüzde reklamlar ve kampanyalar her ne kadar satış artırmak için geçerli ve pratik bir yol olsa da sürdürülebilir değildir ve devamlı bir maliyete yol açar. Ancak SEO ve içerik pazarlaması, uzun vadede reklamlar ve kampanyalara oranla çok daha etkili ve maliyetsizdir. Ayrıca reklamlar ilgili ya da ilgisiz pek çok insanın karşısına çıkarken, pazarlama için oluşturulan içerikler yalnızca sizin ürününüz ya da hizmetiniz ile ilgilenen müşterilerinizin karşısına çıkacaktır.

Hedef kitlenizin tüm sıcak noktalarını ve tüm sorularını belirleyerek hazırlatacağınız içeriklerle bu noktaları hedef almak, markanızın dijital dünyadaki görünürlüğünü gözle görülür bir şekilde artıracak ve kendi sektörünüzde sizi otoriter bir seviyeye taşıyacaktır. Ayrıca bir ürün ya da hizmet ile ilgili yaptığı her sorguda markanızı gören müşteriler, artan görünürlüğünüz sebebiyle markanıza daha çok güven duyma eğiliminde olacaktır.

İçerik pazarlaması markanıza temelde kazanç ve düşük maliyet vadetse de ortada bundan çok daha fazlası vardır. Üretilen içerikler ile markanızın dilini dijital dünyaya taşıyabilir, markanızın ruhunu dijital dünyada da yansıtabilir ve markanız için bir hikaye inşa edebilirsiniz. Tam olarak bu sebepten içerik pazarlaması internet üzerinden satış yapmayı hedefleyen markalar için benzersiz bir fırsattır.

İçerikly olarak farklı paketlerimiz, uzman yazar kadromuz ve başarılı stratejilerimiz ile markanızın dijital dünyadaki sesi olmayı hedefliyoruz. Sizler de hemen şimdi https://icerikly.com adresine giderek markanızın görünürlüğünü ve satışlarını artıracak dijital içerik hizmetleriyle tanışabilirsiniz!







 
Son Eklenen Haberler