131019098
29 Mart 2024, Cuma

İzmir Çocuk Psikoloğu

13 Temmuz 2022, Çarşamba 15:34

     


Çocuğunuzda hiperaktivite, dikkatsiz veya öfkesini kontrol edememe problemi olabilir. Çocuğunuzda oluşan Karşı gelme bozukluğu, inatçılık ve yalan söyleme gibi durumlarda bunalabilirsiniz. Bu gibi durumlarda sağlıklı bir birey olarak büyümek isteyen çocuğunuz için yapılacak en iyi şey bir çocuk psikoloğu ile görüşmektir. Onunla kavga etmek veya onları cezalandırmak sadece zihinsel problemlerini artıracak ve daha büyük problemlere yol açacaktır. Çocuğunuzun bir sorunu varsa, çocuk uzmanı desteğine ihtiyacınız vardır. İzmir çocuk psikoloğu Uygulamasında çalışan çocuk psikologlarından oluşan ekip, sorunlarınıza çözüm bulur ve destek sağlar. Bu yazıda bir çocuk psikoloğunun size nasıl yardımcı olabileceğini ve hangi durumlarda destek sağlayabileceğini kolayca öğrenebileceksiniz.

İzmir Çocuk Psikoloğu Size Nasıl Yardımcı Olmaktadır?

Çocuklarının kaliteli ve sağlıklı bir şekilde büyümesini şüphesiz tüm ebeveynler istemektedir. Zaman zaman genetikten gelen sorunlar veya diğer etmenler nedeniyle bu durum pek mümkün olmayabilir. Çevredeki etmenlerden gelen uyarılardan kolaylıkla etkilenen çocuk psikolojileri yapılan tedavi ve terapilere de maksimum düzeyde yanıt vermektedir. Çocuk psikoloğu olarak hizmet veren klinikler çocukların duygusal ve ruhsal gelişimlerini analiz ederek en uygun tedaviyi uygulamaktadır. 

Çocuğunuzu Neden Çocuk Psikoloğuna Götürmelisiniz?

İzmir çocuk psikoloğu adresine gitmek için en doğru zamanı yine ebeveynler tarafından tespit edilmelidir. Çocuğunuzla aranızda olan iletişimde problemlerin başladığını, bu sayının sıklaştığını fark ettiğinizde en kısa sürede kliniklere başvurmanızda yarar vardır. Çocuk psikologları sizin ile çocuğunuz arasında olan iletişimi en üst seviyeye getirmek için hizmet vermektedir. 

Kaygı bozuklukları, öfke nöbetleri, ilişki sorunları, hiperaktivite ve muhalefet gibi çeşitli sorunlar nedeniyle anne babanızın sabrı tükenebilir ve kötü davranışlar gelişebilir. Psikolojinizi olumsuz etkileyen bu durumları ortadan kaldırmak önemlidir.

Çocuğunuzu gözlemlerken aşırı utanma, utangaçlık, anne bağımlılığı gibi tutumlar yaşıyorsanız, tekrar bir çocuk psikoloğuna başvurmanızın zamanı gelmiş demektir. Çünkü içe dönüklük olarak özetlenebilecek bu davranışsal tutum, okuldan özel hayata kadar her alanda olumsuz etki yapabilmektedir.

Bir çocuk psikoloğuna danışmanız gereken bir diğer önemli dönem de boşanma zamanıdır. Hepimizin bildiği gibi, ebeveynlerin ayrılığı bir çocuğun hayatını başından sonuna kadar etkiler. Bunun olmaması için bir çocuk psikoloğu ile görüştükten sonra çocuğunuzla boşanmayı görüşmeniz hem onun ruh sağlığı hem de ilişkinizin bozulmaması açısından çok önemlidir.







 
Son Eklenen Haberler