131019098
19 Nisan 2024, Cuma

Çocuklara Meyve Sevdirmenin Yolları

14 Temmuz 2020, Salı 15:04

     


Meyveler içerisinde bulunan çeşitli vitaminler ile çocukların gelişimlerinde büyük önem taşırlar. Ancak, bazı çocuklar meyve sevmez ve yemeyi reddederler. Bu yüzden de meyvelerin sağladıkları faydalardan eksik kalabilirler. Vitamin eksikliğinden dolayı ortaya çıkabilecek problemleri minimuma indirmek için çocuklarınıza eğlenceli formda meyveler sunabilir, çocuğunuza meyve tüketimini aşılayabilirsiniz. İşte çocuklara meyve sevdirmenin yollarından bazıları;

Sevdiği Meyveleri Bulun

Pek çok meyve arasından çocuğunuzun sevdiği meyveyi bulmak zor olsa da deneyin ve önce o meyveyi yemesini sağlayın. O tabak bitecek tavrınızdan vazgeçerek çocuğunuza önce küçük porsiyonlar halinde meyveler sunarak çocuğunuzun meyveyi zamanla sevmesine izin verin.

Eğlenceli Tabaklar Hazırlayın

Çocuklar tattan ziyade yemeklerin görüntüsüne daha çok önem verirler. Sıradan bir çilek ve gösterişli bir çilekli pastaya baktıklarında çoğu çocuk çilekli pastayı tercih edecektir. Bu yüzden çocuklarınıza meyve yedirmek istiyorsanız hazırladığınız sunuma özen gösterin. Meyveleri küçük küçük doğrayarak meyve salatası haline getirebilir, meyveleri rengarenk çubuklar ile süsleyerek çocuğunuzun meyveyi severek tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Diğer Faydalı Besinlerle Karıştırın

Çocuğunuz meyve yemeyi reddediyorsa, vitamin eksikliklerinin oluşmaması adına çocuğunuza meyveleri küçük porsiyonlar halinde ve farklı besin değerleri ile birlikte sunarak yedirebilirsiniz. Örneğin, muz yemeyen çocuğunuza muzu ince ince dilimleyerek üzerine bal, ceviz, fındık gibi sağlıklı besinler ekleyerek sunabilirsiniz. Bal muzun tadını bastıracağı için çocuğunuz muz sevmiyorsa bile bu sağlıklı öğünü severek tüketecektir.

Çocuğunuz bu yöntemle dahi meyve yemeyi reddediyorsa, o zaman vitamin eksikliğine bağlı olarak vücuttaki pek çok fonksiyonda sorunlar çıkmaya başlar. Vücuttaki her bir vitaminin eksikliği farklı bir belirtinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden, Ocean Smart Gummies çocuklar için multivitamin takviyesi geliştirerek çocuklarda meydana gelen vitamin eksikliklerini tek bir çiğnenebilir takviye gıda ile çözmeyi amaçlamaktadır. Ocean Smart Gummies ürünlerini https://www.oceansmartgummies.com/ üzerinden inceleyebilir, çocuklarınızın önemli besin değerlerinden eksik kalmalarının önüne geçebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler