131019098
19 Mart 2024, Salı

Çocuklarınızı Yaz Tatilinde Yaz Okulları İle Tanıştırın!

14 Ağustos 2019, Çarşamba 14:41

     


Bugünlerde hemen hemen herkes, spor ve egzersizin çocuklar için ne kadar önemli olduğunu konuşur, biz de dahil. Evet günümüzde çocuklar için sporunun önemi her geçen gün artmaya devam ediyor. Neden mi? Tabii ki, artan obezite oranları. Özellikle son dönende hareketsiz yaşamın artması ve çocuklarda obezite sorununun hızla artması bu konuda ki en büyük örnekler. Çocuklarımızın sağlık ve zindeliğinin öncelikli olması gerektiği inkar edilemez bir gerçektir.  Ancak son dönemler de ne yazık ki birçok aile bu konuyu göz ardı etmiş gibi gözüküyor. Peki aileler ne yapmalı? Kesinlike çocukların akitf ve hareketli bir birey haline gelmeleri için onları spor aktiviteleri ile tanıştırmalı. Spor, çocukları fiziksel olarak formda tutmaya çalışmaktan kurtulmanın bir yolundan çok daha fazlasıdır ve çocuklara kattığı faydalar saymakla bitmez. Araştırmalar, sporun çocuğun psikolojik ve sosyal refahı üzerinde de büyük bir etkisi olabileceğini göstermektedir. Onlara bazı çok değerli yaşam becerileri de öğretir.

Spor Falliyetlerinin Çocuklar Üzerinde ki Bazı Faydaları

Bir spor takımına katılmak, çocuklara aidiyet duygusu ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı sunar. Hatta bazıları yaşam boyu arkadaş bile olabilir! Bir spor dalında yer almak aynı zamanda çocuklara okul dışında başka bir sosyal çevre sağlar. Çocuğunuzun zaman zaman ekstra disiplin dozuna ihtiyacı var mı? Eğer cevabınız evet ise onları takım ruhunun sahip olduğu aktivilerle ve tabii ki sporla tanıştırın! Belirlenmiş kurallara uymak, yön almak ve kararları almak, rekabetçi spor oynamanın büyük bir bölümünü oluşturur. Oyuncular genellikle kötü davranışlardan dolayı cezalandırılırlar. Antrenörler, hakemler ve diğer oyuncularla düzenli etkileşimde, büyüklerine saygı duymak ve akranlarını dinlemek, çocukların sahadan veya sahadan alabileceği önemli bir beceridir. Birçok çalışma, sporun ve diğer fiziksel aktivitelerin çocuklarda benlik saygısının gelişimine katkıda bulunabileceğini göstermektedir. Bu yüzden sosyal aktiviteler ve spor faaliyetleri özellikle gelişme çağındaki çocuklar için oldukça önemlidir. Peki bu aktivitelerle çocuklarınızı nasıl tanıştıracaksınız? Tabii ki yaz okulları ile! Yaz okulları çocuklar birçok spor faaliyeti ile tanışmasının yanı sıra yaşıtları ile sosyalleşmelerine fayda sağlayan önemli bir programdır. Peki çocuğunuzu hangi yaz okulu ile tanıştıracaksınız? Tabii ki Galatasaray Spor Okulları’nın yaz okulu programları ile!

Galatasaray Spor Okulları ve Yaz Okulu Programı

Galatasaray Spor Okulları her yaz olduğu gibi bu yaz da çocukların eğlenerek öğrendikleri, keyifli vakit geçirdikleri ve tabii ki sporla profesyonel anlamda tanıştıkları harika bir okul. Profesyonel eğitmenleri ve her yaş grubu için özel olarak hazırlanmış sınıfları ile çocuklarınız keyifli bir yaz dönemi geçirerek sağlıklı bir birey olma yolunda ilk adımlarını atacaklar. Siz de Galatasaray Spor Okulları ve yaz okulu programları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için https://galatasaraysporokullari.istanbul/istanbul-yaz-okulu/  adlı internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

 







 
Son Eklenen Haberler