131019098
19 Mart 2024, Salı

İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Yapılan Uygulamalar

14 Ağustos 2019, Çarşamba 14:40

     


1 temmuz 2017 itibari ile 6331 saylı iş kanunu gereğince İş sağlığı ve güvenliği alanında çıkarılan yeni yönetmelikler işverenlere ve iş yerlerine yeni zorunluluklar getirdi. İş sağlığı ve güvenliği alanında yeni bir dönem başlatan bu yenilikler iş sahalarında daha güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması için büyük uğraşlar sergiliyor. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen işletmeler ise ağır yaptırımlara tabi tutuluyor. İşverenler ise de bu yükümlülükleri yerine getirmek için OSGB firmalarına başvurmayı terchi ediyor. Son dönemde oldukça popüler olan OSGB firmaları iş sağlığı ve güvenliği alanında işyerinlerinde hizmet veren firmalardır. İşte bugün OSGB firmaları ve bu firmaların son dönemde verdiği en popüler hizmet olan mobil sağlık hizmeti hakkında bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşacağz.  Siz de OSGB firmaları ve mobil sağlık hizmeti hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için adlı internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

OSGB ve Mobil Sağlık Hizmeti

Mobil sağlık hizmetinin ne demek olduğunu ve ne tür bir hizmet verdiğini açıklamadan önce OSGB firmalarının ne olduğunu detaylı bir şekilde açıklamakta fayda var. Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri yönetmeliği ile tanımlanmış; en son yasal düzenlemelere göre 1 işçinin dahi çalıştığı sanayiden sayılan ve sayılmayan her türlü iş yerine; iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı sağlayan kuruluşlardır. Hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz iş yerlerinde karşılaşabileceğimiz ger türlü tehlikle ve riske karşı önem almamızı sağlayan OSGB firmaları ve iş güvenliği uzmanları son dönemlerde oldukça yoğun bir ilgi görüyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri çerçevesinde işyerlerindeki sağlık ve güvenlik konularını koordine edecek, eğitimleri yapacak, ilgili prosedürlere uygunluğunu sağlayacak ve raporlaştırma işlemini gerçekleştirecek uzmanların görevlendirilmesini sağlayan kuruluşlar olan OSGB firmalarının verdiği hizmetlerden biri ise mobil sağlık hizmeti. Peki nedir bu mobil sağlık hizmeti?  Mobil sağlık hizmetleri iş yerlerinden sorumlu olan firmaların her iş yerine aynı hızda ve aynı zamanda hizmet vermesini sağlayan bir uygulamadır. İşyerlerindeki hizmetlerin daha hızlı, zamanında ve tabii ki gereksiz vakit harcamadan yürütmesini sağlayan mobil sağlık hizmetleri,  çalışanların sağlık taramalarının ve işyeri kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

Böylece tüm kontroller zamanında ve hızlı bir şekilde halledilirken, çalışanlar zaman kaybetmeden ve iş yerlerinden izin almadan gerekli tüm kontrollerini yerine getirebiliyor. Siz de mobil sağlık hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.yontemakademi.com.tr/mobil-saglik-hizmetleri adlı internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Sağlık Hizmetleri Konusunda Yöntem Akademi

Yüzlerce OSGB firması arasından güvenle tercih edebileceğiniz bir firma olan Yöntem Akademi’de başta mobill sağlık hizmeti olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında gerekli tüm hizmetlere başvurabilirsiniz. Siz de Yöntem Akademi ve mobil sağlık hizmetleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için hemen buraya tıklayabilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler