131019098
26 Nisan 2024, Cuma

D Vitamini Eksikliği Nedir?

15 Nisan 2022, Cuma 16:37

     


D vitamini vücuttaki fosfat ve kalsiyum dengesinin korunmasına yardımcı olan önemli vitaminlerden biridir. Kalsiyum ve fosfat kemikleri, dişleri ve kas dokularını sağlıklı ve çalışır durumda aktif tutmak için çok önemlidir. D vitaminini, yediğiniz gıdalardan alarak kalsiyum emilimine yardımcı olabilirsiniz. Ancak, D vitamini yalnızca az sayıda gıdada bulunur ve bu da vücudunuzun tek başına yeterli D vitamini seviyesine ulaşmasını zorlaştırabilir.

Vücudun ana D vitamini kaynağı güneş ışığına maruz kalmaktır. Bu durum, yaz aylarında yeterli olabilir, ancak sonbahar ve kış mevsimlerinde D vitamini takviyesi kullanmanız gerekebilir.

D Vitaminini Neden Önemlidir?

D vitamininin en önemli işlevlerinden biri, kemik gücünü koruma ve geliştirmedeki rolüdür. Vücudunuzun bağırsaklardan ve böbreklerden kalsiyumu emmesini sağlayarak kemiklerinizi güçlendirmeye yardımcı olur. Bu süreç yalnızca D vitamini yeterli miktarda olduğu zaman gerçekleşebilir. Bu nedenle, D vitamini seviyeleri mevsim, günün saati veya yaşadığınız yer gibi faktörlere bağlı olarak değişse de vücudunuzda yeterince D vitamini olması çok önemlidir. D vitamininin ayrıca bağışıklık sisteminiz üzerinde etkili olduğu, vücuttaki iltihapları azalttığı ve depresyon gibi bazı kronik durumları iyileştirdiği bilinmektedir.

D Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

Zamanınızın çoğunu kapalı ortamlarda geçiriyorsanız, çok az balık ve süt ürünleri tüketiyorsanız ve soğuk bir iklimde yaşıyorsanız, D vitamini eksikliğiniz olma olasılığı daha yüksektir. Düşük D vitamini semptomları genellikle belirsiz olduğundan veya fark edilmediğinden bunu anlamanız zor olabilir. Yaygın olarak görülen D vitamini eksiklik belirtileri şu şekildedir:

  • Düşük bağışıklık,
  • Sürekli olarak hastalanma,
  • Aşırı yorgun hissetme,
  • Hormonal dengesizlik,
  • Düşük kemik mineral yoğunluğu gibi belirtiler yaygın olarak görülen D vitamini eksikliği belirtilerinden bazılarıdır.

İhtiyacınız olan D vitamini takviyesi ve diğer gıda takviyeleri için https://www.naturalnest.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler