131019098
23 Nisan 2024, Salı

Mini Kasko

16 Ocak 2018, Salı 19:10

     


Kasko, yüklü meblağlar ile alınan araçların her türlü hasar, hırsızlık ya da yanma gibi pek çok olumsuz durumdan korunması için yapılan bir sigorta türüdür. Kasko sigorta ayrıcalığı ile ufak hasarlarda kullanıcının yararlanabileceği mini kasko, araçtaki hasarların kullanıcının bütçesini sarsmadan halledilmesini sağlar.  

Zorunlu olmayan sigorta türü olan mini kasko, sigorta teminatları kapsamında hasarların kullanıcıda maddi olarak yıkıma yol açmasını önler. Kasko sigortanın karşılayacağı hasarlar arasında trafik kazaları, sokak eylemi, terör ve doğal afet gibi unsurlar yer alıyor. Mini kaskoyu daha geniş ölçekte tutan farklı teminatlar da sunulabiliyor. Ancak mini sigorta türünün karşılayacağı hasarlar biraz daha farklıdır. Aracın çizilmesi ya da boyasının atması gibi durumlarda kaskının indirimini bozmak istemeyen araç sahipleri için mini kasko devreye giriyor. Kaza gibi büyük olumsuzlukları kapsamayan bu sigorta türü, parça değişimi ya da büyük boyama işlemlerini de karşılamadığı için mini kasko ile ufak maddi kayıplar anında karşılanabilir. Mini kasko teminatları içerisinde boyasız araç kaportası onarımı, araç boya tamiri, leke çıkarma ve göçük kurtarma gibi hasarlar da yer alıyor. Bu hasarlar ancak büyük değişim ve maddiyat gerektirmeyen durumlarda geçerli oluyor. Mini kasko, hasarsızlık indiriminin bozulmaması için son derece önemlidir.

Generali Sigorta'nın internet sitesinde bahsedilen mini kaskonun farklı avantajları da yer alıyor. Taksitli ve peşin ödeme imkânı ile araç sahiplerine ödeme kolaylığı da sağlıyor. Ek teminatlar ile poliçenin özelleştirme imkânı sunuluyor. Mini Onarım Hizmeti ile küçük hasarlar, mevcut hasarsızlık indirimi etkilenmeden karşılanır. Bu hizmet ile poliçedeki hasar sınırlandırmasını etkilemeden gidererek sonraki dönem kasko poliçesini hesaplanmasında kullanıcının avantaj elde etmesini sağlar. Kullanıcı için önemli bir diğer nokta da araçta parça değişimi olduğunda aracın fiyatı yükselirse eğer bu artış düşülmeden hasar karşılanıp yeniden araç kasko bedeli hesaplanmaz. Generali Sigorta şirketinin sağladığı sadece birkaç maddede arasında yer alan bu avantajlar kullanıcının bütçesi ve ihtiyaçları için önemlidir. Teminatlar genişletilerek araç sahibinin maddi kaybının mümkün olduğunca azalmasını ya da önlenmesini sağlar.                         







 
Son Eklenen Haberler