131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

Check-up Nedir?

18 Mayıs 2021, Salı 13:55

     


İngilizceden dilimize geçmiş bir terim olan “Check-up”, tepeden tırnağa gerçekleştirilen bir sağlık muayenesi olarak tanımlanabilmektedir. Check-up programları içerisinde yer alan tetkiklerin yanı sıra, tetkikler öncesinde gerçekleştirilen;

  • Doktor muayeneleri,
  • Hastaların hikayesi,
  • Özgeçmişi,
  • Soy geçmişi,
  • Alışkanlıkları,
  • Düzenli kullandığı ilaçlar ve
  • Kişilerde alerjiye neden olan etmenler gibi her faktörün ayrıntılı analizlerini içerisinde barındırmaktadır.

Check-up, genellikle herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan kişiler için gerçekleştirilmesinin yanı sıra kişilerin yaş düzeyi, kalıtsal özellikleri ve çevresel faktörlere bağlı olarak gelişme olasılığı yüksek hastalıkların erken teşhis tanısının koyulmasına olanak tanımasından dolayı hayati derecede bir öneme sahiptir. Düzenli veya belli bir yaş aralığından sonra yaptırılan her Check-up, ileriki evrelerde tedavisi zorlanılan veya mümkün olmayan hastalıkların erken teşhisi sayesinde tedavilerin daha kolay ilerlemesini ve daha az ilaç kullanılarak tedavilerin oldukça başarılı sonuçlar vermesini sağlamaktadır.

Kişilerin erişkin dönemlere geçmesi ile birlikte kalıtsal veya çevresel faktörlerin getirileri olan hastalıklar kendilerini göstermeye başlamaktadır. Bu sürecin daha kolay atlatılabilmesi için oldukça önemli olan Check-up, kişilerin herhangi bir hastalık belirtisi olmasa bile yılda 1 kere yaptırmaları gerekmektedir.

Check-up tetkikleri cinsiyet grupları arasında farklılıklar gösterdiği gibi aynı cinsiyet gruplarının farklı yaş aralıklarında da pek çok değişiklik göstermektedir. Uzman doktorlar tarafından cinsiyete, yaş aralığına ve kişilerin özgeçmişlerine bakılarak kimi zaman sadece idrar ve tam kan sayımı testi gerekli görülürken kimi zamanda akciğer filmi, kalp elektrosu (EKG), batın ultrasonu gibi daha çok görüntüleme yöntemlerinin tercih edildiği kişilerde mevcut olabilmektedir. Dolayısıyla Check-up süreleri 8 – 10 saat kadar bir zaman dilimi alabileceği gibi, 1 haftaya yakında sürebilmektedir.

Güvenilir ve ayrıntılı bir Check-up tetkik süresinden geçmek isteyen pek çok kişinin de aklına en çok takılan sorulardan bir tanesi “En iyi Check-up tetkiklerini nerede yaptırabilirim?” olmaktadır. Sağlık sektöründe uzun yıllardır varlığını başarılı bir şekilde sürdüren Tetra Tıp Laboratuvarı, bu alanda sağladığı uzman Check-up hizmeti ile sektöründe ön plana çıkmaktadır. Bünyesinde sunduğu Check-up testleri sayesinde çocuk, genç, erişkin ve yaşlı kişiler için ayrı ayrı Check-up paketlerini hastaları ile buluşmakta ve oldukça ayrıntılı testler geçekleştirmeye de devam etmektedir.

Check-up Paketleri

Her yaş aralığının ve her cinsiyet grubunun hastalıkları birbirinden oldukça farklı olduğu gibi aynı hastalık erkek ve kadın bireylerde farklı derecelerde gözlemlenebilmektedir. Dolayısıyla da Check-up testlerinin birbirinden farklı olarak hazırlanması son derece önemlidir. Tetra Tıp Laboratuvarı bünyesinde sunduğu Check-up testlerini;

  • Çocuk Sağlığı Check-Up Paketi
  • 40 Yaş Altı (Kadın)
  • 40 Yaş Üstü (Kadın)
  • 60 Yaş Üstü (Kadın)
  • 40 Yaş Altı (Erkek)
  • 40 Yaş Üstü (Erkek)
  • 60 Yaş Üstü (Erkek)

Olarak gruplandırarak eşsiz bir hizmet sunmaktadır. Son teknoloji ile güçlendirilmiş altyapıları ile bireylerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayan Tetra Tıp Laboratuvarı, randevulu çalışma sistemi sayesinde de hastalarının her biri için özel zaman ayırmaktadır. Alanında uzman doktor ve hemşire kadrosu sayesinde de oldukça kaliteli bir hizmet sunan Tetra Tıp Laboratuvarı, güvenin yeni adresi olmak içinde çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam etmektedir.







 
Son Eklenen Haberler